Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan YSK kararı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin YSK’ya referandumun iptaline yönelik başvurusuyla ilgili olarak “YSK’nın kararı kesin. Bu iş bitti. Millet iradesine saygısızlık hakkın yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YSK kararı açıklaması

YSK’nın CHP’nin referandum iptal başvurusunu reddetmesi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı, “AYM ve AİHM’in yetki alanında değil. YSK’nın kararı kesin, bu iş bitti.” dedi.

“Avrupa, provokatörlere rapor hazırlıyor.” diyen Erdoğan, “ABD Başkanı Donald Trump ile 16-17 Mayıs’ta görüşeceğiz” diye konuştu.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da AYM ve AİHM yolu kapalı demişti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, YSK’nın referandumun iptali istemlerini reddetmesinin doğru bir karar olduğunu söyledi. Bozdağ, Anayasa Mahkemesi’nin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi olmadığını da ifade etti.

Bekir Bozdağ Başbakan adayı mı? Erken seçime gidilecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 1’e karşı 10 oyla CHP’nin halk oylaması sonuçlarına yönelik itirazını reddettiğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, YSK’nın kararını değerlendirdi. “YSK’nın bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş” ifadesini kullandı.

Özgür Özel, Bekir Bozdağ’a tepki göstermişti: “Sen kimsin ki Anayasa Mahkemesi’ne karar dayatıyorsun?”

CHP'li Özgür Özel'den Bekir Bozdağ'a AYM ve AİHM tepkisi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına ilişkin, “Bekir Bozdağ sen kimsin ki Adalet Bakanı olarak Anayasa Mahkemesine şimdiden karar dayatıyorsun. Ne yapacak, önümüze mi geçecek, duracak” diyerek tepki gösterdi. Özel, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine Özel, şu yanıtı verdi:

“Bir Adalet Bakanı gerçekten derdi adalet olsa bir mahkemeye gidip gidilmeyeceğine o başvurunun kabul edilip edilmeyeceğine o mahkemenin hakimleri karar verir.

Bekir Bozdağ sen kimsin ki Adalet Bakanı olarak Anayasa Mahkemesine şimdiden karar dayatıyorsun. Anayasa Mahkemesi kendi kararını verir ama alışmışlar, şımarmışlar biz ne dersek ona çıkamaz diyorlar. ‘Ben Anayasa Mahkemesine kabul edilmeyeceksiniz dersem kabul etmez’ diyor. Hakimlere şimdiden talimat veriyor, Bekir Bozdağ açıkça anayasayı ihlal ediyor.

Ama bugün Sayın Bekir Bozdağ ‘CHP gidemez’ diyor. Ne yapacak, önümüze mi geçecek, duracak. ‘Gidemez demek’ gittiğinde başvurusu kabul edilmez, reddedilir demek. Bu mahkemeye bir telkindir, bir dayatmadır, bu mahkemeyi hiçe saymadır. Bu anayasayı ihlal etmektir. Birilerinin izni olmadan sarayın izni olmadan su içmeye gidemeyen bir Adalet Bakanı gelmiş CHP’nin yapıp ne yapmayacağını söylüyor. Biz gideriz, Bekir Bozdağ’ı da peşimizden sürükleriz de onun esas söylemek istediği söz Anayasa Mahkemesinin üyelerine talimat niteliğindedir.


Anayasa Mahkemesine gittikten sonra karar olumsuz olursa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gider miyiz bizim bileceğimi iş, gitmez miyiz bizim…”

AGİT’ten flaş referandum açıklaması: Oylar yeniden sayılsın


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.