MHP Isparta Uluborlu ilçe teşkilatından toplu istifa

MHP Isparta İl Başkanlığı, partiden ihraç edilen Milletvekili Nuri Okutan’ın Uluborlu ilçesinde karşılanmasını istemeyince MHP Uluborlu ilçe teşkilatı toplu olarak istifa etti.

MHP Isparta Uluborlu ilçe teşkilatından toplu istifa

“Hareketimiz ülkücü çizgisinden ayrıldı” diyerek istifa ettiler.

MHP Uluborlu İlçe Başkanı Ülkü Işıldar ve yönetim kurulu üyeleri, Isparta İl Başkanlığına gönderdikleri dilekçeyle istifa etti. İstifa dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Bizler MHP Uluborlu İlçe Başkanlığı ve yönetim kurulu olarak bütün dava arkadaşlarımızla beraber ömrümüzün en güzel yıllarını partimize ve davamıza verdik. Ailemize, çocuklarımıza ayırmadığımız kadar zamanımızı ve maddi imkanlarımızı partimize harcadık. Uluborlu teşkilatı olarak hiçbir parti faaliyetlerinden geri kalmadık. Seçimlerde ve referandumlarda partimizin başını yere eğdirmedik. Anlattıklarımız ülkemizdeki birçok teşkilatımızla aynıdır. Ancak bugün itibariyle yaşadığımız olay bizleri farklı mecralara sürükledi.


Bizlerin verdiği oylarla seçilen, ancak genel başkanımızın emriyle partimizden ihraç edilen ve halihazırda ilimiz milletvekili Nuri Okutan bey ilçemizi ziyaret etmek istedi. Bizler de kabul ettik. Ancak bunu haber alan il başkanlığı yetkilileri ve merkez ilçe başkanı ‘milletvekilini karşılar ve kabul ederseniz sonuçlarına katlanırsınız’ diyerek şahsımızı, teşkilatımızı tehdit ve rencide etmiştir.

MHP ilçe teşkilatı olarak, son gelişmelerle hareketimizin ülkücü çizgisinden ayrılmış, demokratik hak ve özgürlüklerin ihlal edildiği çizgiye getirildiğini üzüntüyle görmekteyiz. Bu netice itibariyle Uluborlu İlçe Başkanı ve yönetim kurulu olarak mevcut görevlerimizden toplu istifa ediyoruz.”

Nuri Okutan: ‘Evet’ çıkarsa çöküşün ve dağılışın resmidir

Mart ayında RS FM’de Bidebunudinle programına konuşan Isparta Milletvekili Nuri Okutan, MHP’nin başkanlık anayasasını eleştirmiş, “Evet çıkarsa çöküşün ve dağılışın resmidir” demişti.


Nuri Okutan: 'Evet' çıkarsa çöküşün ve dağılışın resmidir

“Neden AK Parti’nin programına göre cezalandırılıyorum?”

İhraçların gerçek nedeniyle kağıt üzerindeki neden arasında farklılıklar olduğunu vurgulayan Okutan “İşin aslı, ‘Hayır’ kampanyasına katılmış olmamız. Kağıt üzerinde ‘parti yöneticilerine karşı disiplinsiz davranmış olmak, onlara hakaret içeren laflar etmiş olmak, parti politikasına aykırı davranmak, partinin başarısına da engel olmuş olmak’ gözüküyor” dedi.

“Tavrımız olsa olsa AK Parti’nin programına aykırı olabilir”

Okutan, şöyle devam etti: “Bizim parti tüzüğümüzde demokratik parlamenter sistemin sürdürülmesi açıkça ifade ediliyor. O bakımdan, biz tüzüğe uygun davranıyoruz. Yönetime, parti programına, tüzüğüne uygun davrandığımızı söylüyoruz. Bu tavır bizim partimize değil, olsa olsa Ak Parti’nin parti programına aykırı olabilir. Ak Parti’nin parti programına göre bana neden ceza veriyorsunuz?”

“MHP’nin ‘Evet’ kampanyası yürütmesi seçim programına aykırı”

Kendilerinin tüzüğe uygun davrandığının altını çizen Okutan, “Devlet Bahçeli’nin mi ihraç edilmesi gerekiyor?” sorusuna, “Savunmamızda da böyle bir şey söyledik. Partimizin ‘Evet’ kampanyası yürütmesi programa, tüzüğe aykırı. Disiplinsizlik burada var. Nasıl evet denildiği, bu noktaya nasıl gelindiği açıklanamıyor. ‘Evet’i savunanlar neden ‘Evet’ dememiz gerektiğini de savunabilmiş değil. İşi kamplaşma, gerilim üzerinden götürmeye çalışıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“Evet çıkarsa Türkiye, Saddam vari bir rejime dönüşecek”


Bağımsız Milletvekili Okutan, referandumdan ‘Evet’ çıkması durumunda yaşanacak tehlikelere de dikkat çekti: “18 maddeyi okuyun, Türkçe’ye uygun mudur? Hukuki bir metin de değildir. Birilerinin hazırladığı, bizim önümüze getirilen bir metindir. ‘Evet’ çıkarsa Türkiye Saddam vari bir rejime dönüşecek. Bu yönetim milletin, devletin çıkarına hizmet değil. Bu çöküşün ve dağılışın resmidir.”

Referandum anketi: Sonar Başkanı Hakan Bayrakçı açıkladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.