Sevinç Çiftçi’nin ‘Yarın Ne Kadar Sürer?’ sergisi Galeri Diani’de

Sevinç Çiftçi’nin İnsanın henüz şekillenmemiş ve katılaşmamış olma halini bize çocuk figürleriyle anlattığı, yaşamımızı sorguladığı ‘Yarın Ne Kadar Sürer?’ resim sergisi 6 Mayıs’tan itibaren Galeri Diani’de!

Sevinç Çiftçi'nin sergisi: 'Yarın Ne Kadar Sürer?' Galeri Diani'de

“Yaşantımızı biçimleyen büyük kırılmalar kaynağını küçük anlardan alıyor olabilir mi?
Yaşadıklarımızın ne kadarı kendi gelecek tasarımımız? Kendi gelecek tasarımımız ne zaman, nerede? Hangi silik hayalde örtülü kaldı? Ve işte bu sorulardır ki beni (sanatçıyı) yeni üretimlere çağırır?.” Sevinç Çiftçi

“Hiçbir şey sona ermedi, ermez de, geçmişe doğru süzülüp giden bir hikayenin başladığı yere döndüm. Zamanın tozunda berraklığını yitiren sonra da ansızın öyle bir anda rüya gibi geriye gelen bir hikaye, hiçbir şey sona ermez.” Theo Angelopoulos


‘Yarın Ne Kadar Sürer?’

Yarın Ne Kadar Sürer

Sevinç Çiftçi’nin ‘Yarın Ne Kadar Sürer?’ isimli kişisel sergisi 6 Mayıs-27 Mayıs 2017 tarihleri arasında Galeri Diani’de gerçekleşiyor.

İsmini, Theo Angelopoulos’un Sonsuzluk ve Bir Gün filminden esinlenen sergide, farklı ebatlarda yağlı boya eserlerin yanı sıra, sanatçının karışık teknikle ürettiği resimlerini ve desenlerini de görmek mümkün olacak. Ayrıca, sanatçının üretim sürecine eşlik eden defteri de sergi süresince izleyici ile buluşacak.

Sanatçı kişisel sergisinde “Yeniden ortaya çıkan geçmiş, bugünün tabulaştırdığı dönüm noktalarını ortaya koyar. Üstelik belleğin tazelenmesi hayalin idrak içeriğinin de tazelenmesine yol açar, diyen Herbert Marcuse anımsamanın, toplumsal olanca bastırılan ögeleri geri getirdiğini anlatırken gerek içeriği gerekse kullanılan teknikler bakımından anımsama kavramını vurguluyor.”


Bu bağlamda Sevinç Çiftçi resimlerdeki çocuk figürlerini, henüz şekillenmemiş ve katılaşmamış olma halini bize hatırlatırcasına karşımıza çıkarıyor.

Sevinç Çiftçi kimdir?

Sevinç Çiftci

1976 doğumlu sanatçı lisansını M.Ü.G.S.F resim bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisansını M.S.G.Ü de tamamladı.

Sinema ve televizyon alanında sanat yönetmenliği mesleğini 10 yıl boyunca sürdürerek, birçok proje için kostüm ve dekor tasarımı gerçekleştirdi.

Ardından Türvak Sinema Televizyon okulunda sanat yönetmenliği eğitimi verdi. 2008’de Oluşum Drama Enstitüsü’nde Drama Liderlik Programını tamamlayarak, aynı kurumda Sanat Akımları ve Drama konulu dersi yürüttü.


Birçok bienal ve fuarda çocuklarla drama atölyeleri gerçekleştirdi. 2012 yılında İtalya’da Florence Academy of Art Summer Sessionda eğitimini tamamlayan sanatçının eserleri, ulusal ve uluslararası resim sergilerinde yer aldı.

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava ve Bir Bosna Alegorisi sergileri devam ediyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.