Bambu masajı nedir? Nasıl yapılır?

Şifalı özellikleri ile bilinen Bambu Masajı, fiziksel, zihinsel ve manevi olarak bedeni dengelemek, sakinleştirmek, enerji vermek, özellikle selülit tedavisi ve cildi gençleştirmek için yapılıyor.

Bambu masajı nedir? Nasıl yapılır?

Zorlu, Teras Evler Doctor B Clinic’te bulunan ve ilk kez Türkiye’de gerçekleştirilen bambu masajı, kliniğin medikal hekimi ve antiaging uzmanı Brezilyalı Doctor Gina Moret tarafından uygulanıyor.

Gina Moret’in Brezilya’dan özel olarak getirttiği yüz ve beden için ayrı bambu çubuklarıyla yapılan bu masaj gençleştirici bir masaj tedavisi arayanlar için son derece elverişli.


Konu hakkında açıklama yapan Brezilyalı Doctor Gina Moret şunları söyledi: “Bambu sanıyorum dünyada ne fazla kullanılan, çok yönlü bitkilerden bir tanesi. Farklı alanlarda kullanılabiliyor ve gücünü doğadan aldığını söyleyebilirim. Bereketi, gençliği, refahı ve barışı sembolize ettiği bilinen bu bitki, son zamanlarda ise bir güzellik aparatı haline geldi çünkü cilde uyumu şahane”.

Bambu masajı nedir?

Bambu masajı

Bambu masajı, aslında bir derin doku masajıdır yani, masajdaki kullanılan teknik ve bambunun yapısı, insanlarda gevşeme ve esenlik hissi yaratmak için birebirdir ve dokuyu yuvarlamak ve yoğurmak için yenilikçi bir yöntemdir.

Bambu masajı, günümüz stresine karşı ve birçok fiziksel ve duygusal problemden kurtulmaya yardımcı olmak için güçlü bir koruyucu terapi olarak da kullanılır. Doktor Gina Moret şunları ekledi:” Dediğim gibi kullanılan bambu çubukları kadar, bu çubuklarla yapılan masajın tekniği de çok önemlidir”.


Cildinizin tonunu iyileştirir, selülitlere etki eder

“Bambu masajı, stres ve gerginlikten sizi uzak tutmasının yanı sıra cildinizin dokusunu iyileştirdiği de biliniyor. Bambu çubukları ile yapılan masajla vücudunuzda bulunan potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi gerekli minerallerin cildiniz tarafından daha rahat kullanılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, doğrudan krem ve losyonlarla uygulandığında cildinizi rahatlatan ve kesinlikle tahriş edici olmayan özellikler de sunar. Sağlıklı kalmanızda büyük rol oynamaktadır. Bunun dışında, egzama ve sedef hastalığını hafifletebilir. Ayrıca bambu çubukları kırışıklıkları en aza indirmeye yardımcı olan antioksidanları içerir. Kan dolaşımını hızlandırır. Bu özelliğiyle mükemmel bir selülit tedavisi sunar. Zaten selülit bir orta deri rahatsızlığıdır ve yapılan masaj tam manasıyla orta deriyi ele alarak, cildin portakal görünümünden sıyrılmasına ve düzleşerek pürüzsüzleşmesine yardımcı olur”.

Bambu masajı nasıl yapılır?

Bambu masajı tipik olarak, oda sıcaklığında ısıtılmış farklı uzunluklarda ve çaplarda bambu çubukları ile yapılır. Yüz bölgesi için daha minik, vücut için daha uzun çubuklar kullanılır. Kayma vuruşları için çeşitli genişliklerde daha uzun çubuklar kullanılırken, yüz gibi daha detaylı çalışmalar kısa olanlar kullanılabilir.

Aslında bambu masajı her ne kadar yeni bir güzellik masajı olarak duyulsa da, bunun eski bir terapi olduğuna da inanılıyor. Kullanılan masaj tekniği aslında Shiatsu unsurlarını, geleneksel Çinli, Taylandlı ve Hint Ayurvedik tekniklerini kapsıyor.

Masaj kan dolaşımını uyararak, duyusal sinir algısını sağlıyor ve derin bir gevşeme ve huzur hissi veriyor. Bambu çubuğuyla dokunun uyarılması, toksinlerin birikiminden ve zayıf dolaşımdan kaynaklanan ısıyı dağıtarak rahatlamaya yardımcı oluyor.

Bambu masajının avantajları


Boyun, omuz ve sırt ağrılarını rahatlatır. Uyku kalitesini artırır ve uykusuzluğa yardımcı olur. Zihinsel berraklığı arttırır ve depresyonu düzeltir. Lenfatik drenajı arttırır ve toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur, selüliti geçirir ve önler. Vücudun doğal şifa yeteneklerini tekrar ortaya çıkarır. Cildi gençleştirir ve en önemlisi ince kırışıklıklar üzerinde son derece etkilidir.

Vücut güzelliğini özel yöntemlerle sağlamak mümkün!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.