Deprem sırasında alınacak önlemler nelerdir?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi kadınları depreme hazırlıyor ve deprem sırasında alınacak önlemleri anlatıyor…

Deprem sırasında alınacak önlemler nelerdir

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, deprem sırasında alınacak önlemlerin anlatılması için kadınlara özel “Afet Bilinçli Anneler, Bilinçli Toplumlar Yetiştirir” projesi başlattı.

Proje çerçevesinde 11 Mayıs 2017, Perşembe Günü Kandilli Rasathanesi Başakşehir Belediyesi işbirliğiyle kadın misafirlerini ağırladı.


Kadınlar 5.5 şiddetinde depremi yaşayarak bilinçlendi

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener eğitim toplantısında Türkiye’nin içinde olduğu coğrafyanın bir deprem coğrafyası olduğunu anımsatarak depreme her an hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Bu nedenle afet bilincinin yerleştirilmesi yönünde özellikle 1999 depreminden sonra Enstitü olarak çok yoğun çalışmalar yaptıklarını ve bugün de bu çalışmaların sürdürülmekte olduğunu belirtti.

İstanbul’daki 39 belediye ile işbirliği çerçevesinde dokuzuncu eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Özener bu eğitimleri halka halka tüm topluma yaygınlaştırmayı hedeflediklerini; aile ve çocuklar konusunda birinci derecede sorumluluk sahibi olmaları açısından kadınların bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğuna değindi.

Kadınlara afet bilinci ve depremde korunma eğitimi verildi.

eğitim

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Birimi Proje Koordinatörü Seyhun Püskülcü tarafından kadınlara afet bilinci ve depremde korunma eğitimi verildi.

Püskülcü, büyüklüğü ne olursa olsun depremden korunmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Püskülcü verdiği eğitimde güvenli binalarda oturmanın, bir afet planı listesi yapmanın ve ev içinde eşyaların sabitlemenin depreme karşı alınması gereken önlemlerin başında geldiğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi’nin konuklarına daha sonra özel  simülasyon odasında, 5.5 şiddetinde deprem anı yaşatıldı ve depremde yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterildi.

İstanbul genelindeki 39 belediye ile ortak yürütülen proje çerçevesinde, her Perşembe günü bir belediyeden 40 kişilik kadın grubuna afetlerde alınacak önlemler konusunda eğitim veriliyor ve deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme yapılıyor.


Teorik eğitimin ardından gelen simülasyon ile depremde ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler aktarılıyor. Eğitimlerle İstanbul genelinde yaklaşık 1.500 kadına ulaşılması hedefleniyor.

Depreme hazırlıklı olmak için binalarımızı sudan korumalıyız


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.