Hepsi Bir İnci projesi: Cerebral Palsy’li öğrencilerin kaynaştırma etkinliği

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Okulları iş birliği ile yürütülen “Hepsi Bir İnci” Projesi tamamlandı.

"Hepsi Bir İnci" projesi: Cerebral Palsy'li öğrencilerin kaynaştırma etkinliği

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirdiği “Hepsi Bir İnci” Projesi kapsamında çoğunluğu Cerebral Palsy’li olan özel gereksinimli öğrenciler için Ataşehir Bölgesi’ndeki 14 okulla düzenlenen kaynaştırma etkinliği tamamlandı.

“Hepsi Bir İnci” Projesi

Program kapsamında özel gereksinimli öğrenciler doğal gelişim gösteren akranları ile birlikte resim, koro ve drama etkinliklerine katıldılar, yeni arkadaşlar edindiler.


14 ilkokul ve ortaokulda kaynaştırma etkinlikleri yapılan projede ayrıca 18 lisede Cerebral Palsy ve farklı engellilik durumları hakkında öğrencilere bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, toplumda Cerebral Palsy’e dikkat çekmek ve bu duruma farkındalık oluşturma amacıyla yürüttüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Metin Sabancı Okulları’nın Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirdiği “Hepsi Bir İnci” Projesi kapsamında 3 ay boyunca öncelikle Ataşehir Bölgesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine farkındalık etkinliği düzenledi.

Cerebral Palsy’li öğrenciler

"Hepsi Bir İnci" projesi

Bu bölgedeki 14 okulda 28 sınıfa, Metin Sabancı Okulları Rehber Öğretmenleri tarafından özel gereksinimli durumu ve bu durumdaki çocukların yaşam koşulları ile ilgili bilgiler verildi. Ardından, hayata gözlerini Cerebral Palsy’li açan öğrencilerden oluşan 4-6 kişilik gruplar sınıf öğretmenleri eşliğinde okulları ziyaret etti.


Etkinliklere toplam 29 özel gereksinimi olan öğrenci katıldı. Proje kapsamında ayrıca Cerebral Palsy hakkında farkındalığın arttırılması için Metin Sabancı Okulları’nda görev alan öğretmenler Ataşehir ilçesindeki 18 lisede bilgilendirme etkinlikleri düzenlediler.

Metin Sabancı Hafif Düzey Zihinsel Engelliler İlkokulu ve Metin Sabancı Özel Eğitim Uygulama Okulları’nda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler bölgedeki 14 okulda öğrenim gören ve normal gelişim gösteren akranlarıyla arkadaş oldukları gibi, doğal gelişim gösteren öğrenciler de bireysel farklılıklara hoşgörü ve saygı ve ayrıca karşılıklı iş birliği ve sosyal uyum becerilerinin gelişmesi konularında eğitim almış oldular.

Projenin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde farklı ilçelerde devamı ile Cerebral Palsy ile farklı engellilik durumları hakkında farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur.

Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir.


İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan TSÇV; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.

Down sendromu: Aramızda bir sayı fark mı var?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.