Sivilcelerden kurtulmanın yolları: Sivilce akne nasıl geçer?

Sivilceler gerek ergenlik yıllarımızda gerekse iş hayatının stresli zamanlarında bizi yalnız bırakmayan minik deri kabarcıklarıdır. İşte selfie düşmanı sivilcelerden kurtulmanın 5 doğal yolu…

Sivilcelerden kurtulmanın 5 doğal yolu sivilce akne tedavisi nasıl geçer

Selfielerin bu kadar çoğaldığı, arkadaşlarla gidilen her yerde “hadi bir selfie çekelim anı ölümsüzleştirelim” sözlerinin yankılandığı günümüzde sivilcelerle o ölümsüz selfieleri kim taçlandırmak ister? Hiç kimse.

Sivilcelerden kurtulmak için herkesin kendi kendine deneyimleyerek öğrendiği ve uyguladığı pek çok metot vardır. Sivilcelerden kurtulmak için yapılacak her işlem kesinlikle doktor kontrolünde ve doktorunuza danışarak yapılmalıdır. İşte size deneyebileceğiniz, sivilcelerinizden kurtulmanıza yardım edecek ve selfielerinizi pürüzsüzleştirecek 5 doğal öneri:



Sivilcelerden kurtulmanın 5 doğal yolu

  1. BUZ: Küçük bir kumaş parçasına sardığınız buzu bikaç saniye sivilceninizin olduğu alana tutun ve sonra birkaç dakika bekledikten sonra tekrarlayın. Bu işlem sivilcenin kızarıklığını alacak ve kan akışının o bölgede düzenlenmesine yardımcı olacaktır.
  2. YUMURTA BEYAZI: Sarılarından ayırdığınız yumurta beyazlarını yüzünüze sürüp kurumasını bekleyin ve bunu 4 kat olacak şekilde tekrarlayın. 10-15 dakika bekleyip çıkartın. İçindeki vitamin ve aminoasitlerin sivilcelerinize ve yüzünüze ne kadar iyi geldiğine inanamayacaksınız.
  3. BALLI ÇİLEK: Ezdiğiniz çilekleri 2 çay kaşığı balla karıştırdıktan sonra yarım saat kadar yüzünüzde bekletin, sonra yıkayın. Çileğin içinde bulunan salisilik asit sivilceyle mücadelede en sık başvurulan maddelerden biridir o yüzden bu maske en işe yarayan maskelerden biri olacaktır.
  4. YOĞURT: İçine biraz limon suyu eklediğiniz yoğurdu önceden yıkadığınız yüzünüze sürüp 15 dakika dinlendirip yıkayın. Yüzünüzün pürüzsüzleştiğini hissedeceksiniz.
  5. YEŞİL ÇAY: Yarım bardak kaynar suyun içine 2 çay kaşığı organik yeşil çay atın ve demlenmesi için bekleyin. 5 dakika sonra çay yapraklarını süzün ve ılıdıktan sonra bir pamuk yardımıyla suyu yüzünüze uygulayın. 1 saat kadar yüzünüzde kaldıktan sonra ılık suyla yıkayın.

Bu saydığım doğal kürler, oluşmuş sivilcelere iyi gelecektir fakat sivilcelerin hiç oluşmamasını istiyorsanız cildinize iyi bakmanız gerekir. Gerek dışarıdan (her gün yıkamak, nemlendirmek), gerekse içeriden (dengeli beslenme) vücudunuza iyi bakmalısınız ki vücudunuz da size karşılığında sivilce olarak karşılık vermesin. Unutmayın, vücudunuz sizin aynanızdır ve ona nasıl bakarsanız o da size öyle cevap verir.

Hindistan cevizi yağı ve akne tedavisinde kullanımı


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.