Zeynep Altıok ‘gizli yemek yiyorlar’ diyen İçişleri Bakanı Soylu’ya seslendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, OHAL KHK’sı ile meslekten atılan, açlık grevindeyken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ‘gizli yemek yiyorlar’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslendi.

Zeynep Altıok'tan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açıklaması

Altıok, Süleyman Soylu’nun ifadelerine yönelik yaptığı açıklamasında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın delilsiz, soruşturmasız işinden, ekmeğinden edildiğini belirterek “bu insanlar bu ülkenin bakanı tarafından yine delilsiz, yargısız peşin suçlu ilan edildiler. Utanç içindeyim!” dedi.

Altıok, açıklamasının devamında “Bir ülke düşünün insan hakları anıtı tutuklu, Tek adamın diktasına HAYIR diyen herkes suçlu, terörist. Kimse sormaz sanıyor herhalde, o zaman neden tutuklanmadan serbest kaldılar? Madem örgüt üyesi oldukları, suçları yıllardır(!) sabit, neden memur olarak atandılar?”


Bakan “Kim emanet eder terör örgütü mensuplarına öğrencileri?” diyor. Sormazlar sanıyor “neden ve nasıl daha önce öğrenciler onlara emanet edildi?” diye. Nasılsa “Aldandık” deyip çıkıyorlar ya işin içinden. Ona güveniyor olsa gerek. Ya da soran olursa terörist diyerek tutuklarız diye düşünüyordur. “Gündüz oturuyorlar akşam yiyip içiyorlar” da diyor bakan. Bu kadar özgüvenle fotoğraflarla kayıtlarla gözler önünde eriyişi sabit bu insanların yiyip içtiğine ancak böyle sahtekârlıklara kafası çalışan ve bu aldatmacaları bilfiil uygulayan birileri inanır. Kabataş yalanında bir türlü bulunamayan video gibi kayıt altında olsa gerek bu ziyafet sofraları! Yoksa bir bakan değil bir insan nasıl söyler bu sözü? Kasları erimiş, kuş kadar kalmış, ölüme yatmış insanlara “Ölümden çıkarınız ne?” diye sorabilen hastalıklı akıl bile bu kadarını düşünemez.” dedi.

Zeynep Altıok’un açıklama metninin tamamı:

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Hakkında…

UTANÇ İÇİNDEYİM…

Dünyanın gözleri önünde hak ihlallerinde bir ilk yaşanıyor. İnsan Hakları Anıtı abluka altında ve tutuklu! 75 gün boyunca orada oturarak kendi bedeninden başka hiç kimseye zarar vermeden hak arayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça akıl almaz bir vicdansızlıkla önce gözaltına alındılar sonra tutuklandılar!

O da yetmedi. OHAL fırsatçılığı ile delilsiz, soruşturmasız işinden, ekmeğinden edilen bu insanlar bu ülkenin bakanı tarafından yine delilsiz, yargısız peşin suçlu ilan edildiler. Örgüt üyesi suçlaması ile peşin hüküm giydiler. O da yetmedi mahkemesiz, hukuksuz bu hüküm üzerinden milyonlar önünde hakarete uğradılar, hedef gösterildiler. Bu insan haklarının ihlalinden de öte açık bir vicdansızlıktır.  Suçtur!

Süleyman Soylu’nun vicdansız açıklamalarını utanarak izledim. Bakan bu ülkenin kötülük tarihinin şaşırtmayan ortak söylemini yıllarca toplumsal hafızayı, eğitimi baskılayarak ve yok ederek körleştirdikleri, tehdit ve şiddetle korkutarak yıldırdıkları, ezdikleri yandaşlarına kabul ettirebilir belki ama kimsenin aklını da kendisininkinden az görmesin!


Söylediklerindeki çelişkiyi görebilecek kadar yaşanmışlık ve deneyim sahibiyiz. Ne diyor bakan? Sayısız kez gözaltına alınmış örgüt üyeleri bunlar. O nedenle suçludurlar diyor. “Uyarılara rağmen eylemi bırakmadığı” için 1 kez, “örgüte yönelik bir operasyon sonrasında”  1 kez ve “Aç kalarak sokakta oturdukları için” 14 kez gözaltına alındıkları için teröristlikleri ve suçları sabitmiş bu iki genç insanın!

Zeynep Altıok: “Kimse sormaz sanıyor herhalde, o zaman neden tutuklanmadan serbest kaldılar?”

Madem örgüt üyesi oldukları, suçları yıllardır(!) sabit, neden memur olarak atandılar? Bakan “Kim emanet eder terör örgütü mensuplarına öğrencileri?” diyor. Sormazlar sanıyor “neden ve nasıl daha önce öğrenciler onlara emanet edildi?” diye. Nasılsa “Aldandık” deyip çıkıyorlar ya işin içinden. Ona güveniyor olsa gerek. Ya da soran olursa terörist diyerek tutuklarız diye düşünüyordur. “Gündüz oturuyorlar akşam yiyip içiyorlar” da diyor bakan.

Bu kadar özgüvenle fotoğraflarla kayıtlarla gözler önünde eriyişi sabit bu insanların yiyip içtiğine ancak böyle sahtekârlıklara kafası çalışan ve bu aldatmacaları bilfiil uygulayan birileri inanır. Kabataş yalanında bir türlü bulunamayan video gibi kayıt altında olsa gerek bu ziyafet sofraları! Yoksa bir bakan değil bir insan nasıl söyler bu sözü? Kasları erimiş, kuş kadar kalmış, ölüme yatmış insanlara “Ölümden çıkarınız ne?” diye sorabilen hastalıklı akıl bile bu kadarını düşünemez.

Zeynep Altıok: “Hukuk yerle bir edilmiş”

Bir ülke düşünün insan hakları anıtı tutuklu, Tek adamın diktasına HAYIR diyen herkes suçlu, terörist. Hukuk yerle bir edilmiş. Sarayın güdümünde olmayan hakim, savcı kalmamış bir düzende iş kala kala İnsan Hakları kurum ve kuruluşlarına kalmış olsun. Bağımsız Sivil Toplum Kuruluşları da teröristlikle suçlanırken TBMM’nin İnsan Hakları Komisyonu kuruluşundan bu yana sadece 9 kez toplanmış olsun.

Komisyon; başkanının kendi mahallesini aklamak, korumak, propagandasını yapmak üzere yaptığı basın açıklamalarından başka düzenli bir faaliyeti olmayan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bile muhalefetin taleplerine kulak tıkamış, işkence iddialarını yok saymış ve 7 ay toplanmamış olsun. Böyle bir komisyonun bu insanları tarafsız ve adil bir el uzatması, KHK ile ihraç edilme gerekçelerinin araştırılacağı sözünü vererek onları yaşama bağlama adına hukuki bir süreç için talep açması gerekirken, Adalet Bakanı dahil, bakanları ve milletvekilleri ile bu insanları, hatta ailelerini hedef alan bir iktidar varken bu mümkün olabilir mi? Daha önce bu gençlerin çıktığı yolu deneyimleyen, oğlunun kolu kopartıldığı için acıyla yeni bir acı yaşanmasın diye derman olmaya koşup gelmiş bir anneyi yerlerde sürükleyen “örgütlü kötülük” karşısında ölümden çıkarı olduğu düşünülen “örgütlü (!) yok oluş”…

Daha neler neler diyor bakan… Kim inanır sizin adaletinize, kim inanır sizin araştırdığınıza, isnat ettiğiniz suçun gerçekliğine? İnsanları idamla, 400 yılla, sayısız müebbetle aynı suçlardan yargılayıp, gizli tanıklarla, yalanlarla, kes yapıştır milyon sayfalık iddianamelerle aynı şekilde tutuklayıp, ömürlerinden yıl değil yıllar çalıp sonra “pardon” diyen siz “aldatılmışlar ve kandıranlar partisinin” iktidarına?

“Böyle kişilere devlet neden maaş verir?” diyorsunuz ya, siz asıl bu iktidarın; horlayan “Fetöcü” sanıkları serbest bırakıp ölüm tehlikesi olan iki KHK mağduru insanı tutuklayan, acılı anaları yerlerde sürükleyen, maden cinayetinde ölenlerin yakınlarını tekmeleyen danışmanlarına, yetkililerine, yöneticilerine, kurullarına verilen maaşları sorgulayın sayın bakan.


Bu kadar vicdansız nasıl olunur? Velev ki suçlular, velev ki suçları hukuk yoluyla sabit kılındı onların ölmemesini sağlamak yine devletin görevdir. Adil yargı süreci ve adil tutukluluk, hükümlülük süreçleri de insan hakkıdır. Ölümden öte köy yoktur sayın bakan. Ölümün yüzü soğuktur. Ölümden çıkar uman ise kör bir inanışla öbür dünyaya ayakkabı kutularında para yığanlar olabilir ancak.

Türkiye nasıl bir korku imparatorluğuna sürükleniyor?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.