Enis Berberoğlu tutuklandı; CHP’de olağanüstü toplantı

MİT TIR’ları davasında yargılanan CHP’li Enis Berberoğlu hakkında verilen tutuklama kararının ardından CHP grubu olağanüstü toplanma kararı aldı.

Enis Berberoğlu tutuklandı; CHP'de olağanüstü toplantı

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezası kararı verilmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Grubu olağanüstü toplanma kararı aldı.

Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından CHP’den açıklama:

CHP’li vekil Engin Altay 25 yıl hapis cezasına çarptırılan CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. Çok sert ifadeler kullanan Altay “Gün gelecek bugün milletvekilimizi tutuklayan bu evraklar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır” dedi.


“MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında CHP İstanbul milletvekili Berberoğlu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Berberoğlu’nun tutuklanmasına karar verdi.

 CHP'li Engin Altay, Enis Berberoğlu'nun tutuklanma karar sonrası adliye önünde konuştu
Fotoğraf: Duruşma başlamadan önce Berberoğlu’nun yanında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP’li vekiller

CHP’li Engin Altay, Enis Berberoğlu’nun tutuklanma karar sonrası adliye önünde konuştu:

Altay “Böyle adalete böyle yargıya lanet olsun Bu karar muhalefete gözdağı kararıdır. Bu karar AKP’den hoşnut olmayan müşteki olan herkese karşı bir gözdağı kararıdır. Bütün topluma gözdağıdır. CHP’ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu dava dosyası sonrası gün gelecek bugün milletvekilimizi tutuklayan bu evraklar nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır” dedi. Altay “Boyun eğmeyeceğimizi beyan ediyorum” diye konuştu.


Enis Berberoğlu kimdir?

Uzun yıllar Hürriyet gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği dahil çeşitli görevlerde bulunan Enis Berberoğlu, 2014 yılında aktif gazeteciliği bırakarak CHP’ye katılmış ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

Enis Berberoğlu tutuklandı: 25 yıl hapis cezası verildi

Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “MİT TIR’ları Suriye’ye silah taşıdı” haberinden dolayı açılan davanın 5. duruşmasında bugün karar çıktı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’na tutuklama kararı çıktı. Mahkeme Berberoğlu’na 25 yıl hapis cezası verdi.

Önce müebbet, sonra indirimle 25 yıl


Mahkeme, CHP milletvekili Enis Beberoğlu’nun “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak” suçundan mahkumiyetine karar verdi. Önce “Mübbet hapis” cezasına hükmeden mahkeme indirim uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi.  Mahkeme aynı dava kapsamında Can Dündar ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün dosyasını ise ayırdı. Berberoğlu’nun birazdan cezaevine götürüleceği öğrenildi.

‘Enis Berberoğlu neden tutuklandı?’


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.