Furkan Temir fotoğraf sergisi: Yüzey Yığını ya da Maden Dağı

Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi, 19 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edecek olan Furkan Temir’in “Yüzey Yığını ya da Maden Dağı” başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Furkan Temir'in fotoğraf sergisi: "Yüzey Yığını ya da Maden Dağı"

Furkan Temir’in Türkiye’de yaptığı proje odaklı seyahatlerinde çektiği fotoğraflar “Operation Room”da yer alacak sergi için hazırlanan yeni bir kurguyla izleyiciye sunulacak.

Son iki yıldır üzerinde çalıştığı ve serginin ana eksenini oluşturan belgesel niteliğindeki renkli ve siyah beyaz fotoğraf işlerine, Anadolu’daki seyahatleri sırasında bulduğu arşivlerde yer alan yüzlerce vesikalığın algoritmik bir yazılımla yeniden düzenlendiği bir video yerleştirmesi eşlik edecek.


Furkan Temir

Temir’in fotoğrafladığı bölgelerden seçilen 3D dijital coğrafya modelleri de, basılı malzemeye dönüştürülerek izleyiciye sunulacak. Yerleştirmenin bir diğer parçası da bazalt, asfalt ve beton gibi malzemelerin türlü boyutlardaki zemin numunelerinden oluşuyor.

Erzurum

Mekan olarak “ülke”, bireyin konumu hakkında ne türden bir bilgi sağlar? Tarihsel döngüsünde yüzeyde olanın üstünü kapama ve derinde olanı kazıyarak yüzeye yığma geleneği olan bir toplumda düşünsel ve duyusal bağlam nasıl kurulur?

Seferihisar

Belgesel fotoğraf geleneğinin kültür ve coğrafyayla kurduğu ilişkiyi bu sorularla yeniden yorumlayan “Yüzey Yığını ya da Maden Dağı”nın küratörlüğünü Ilgın Deniz Akseloğlu, tasarımlarını ise Umut Altıntaş üstleniyor.

Aksaray

Sergi, 19 Ağustos 2017 tarihine kadar Amerikan Hastanesi “Operation Room” Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. “Operation Room” Pazar günleri hariç her gün, 10:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Furkan Temir hakkında

Furkan Temir sergisi

Gazeteci ve sanatçı (d.1995). Doğu Anadolu’da geçirdiği çocukluk yıllarının ardından belgesel fotoğrafa olan ilgisiyle kendi kendine fotoğrafçılığı öğrendi. İstanbul Üniversitesi’nde sinema eğitimi almak için halen yaşıyor olduğu İstanbul’a yerleşti.

Fotoğraf projeleri için Türkiye içinde ve dışında seyahat etti. Orta Doğu’daki insan topluluklarını odağına alan işlerinde resim, video, fotoğraf ve yerleştirmeler kullanıyor.


Temir’in fotoğrafları The New York Times, TIME, CNN, Stern, Paris Match, Le Monde ve The Guardian’da basıldı. Almanya, İtalya, Fransa, Polonya ve Türkiye’de solo ve grup sergileri oldu. 2016’dan beri VII Fotoğraf Ajansı tarafından Mentor Programı dahilinde temsil ediliyor.

Akbank Sanat’tan fotoğraf sergisi: Beni Bul


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.