Okul seçimini kolaylaştırmanın 7 püf noktası

Her ebeveyn sağlıklı ve mutlu çocuklar, bireyler yetiştirmek ister. Aile içindeki eğitimi destekleyen en önemli unsur ise okuldur.

Okul seçimini kolaylaştırmanın 7 püf noktası

Okul seçimi dönemi başladı. Pek çok alternatif arasından en iyisine karar vermenin zor olabileceğini belirten ERA Okulları Kurumsal İletişim ve Marka Direktörü Gülçin Aşkın Çetin, ailelerin çocuğun hem fiziksel, hem zihinsel hem de sosyal açıdan tatmin olabileceği bir okul seçebilmeleri için püf noktalarını anlattı.

Bu nedenle anaokulundan itibaren okul seçimi çok önemlidir. En iyisine karar vermek için çok yönlü inceleme yapmak gerektiğini söyleyen Gülçin Aşkın Çetin, bu konuda ailelerin işini kolaylaştıracak 7 püf noktasını anlattı.


1- Çok yönlü okul yaşamı!

Z Kuşağı için okul seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken pek çok kriter vardır. Okul yaşamının çok yönlü olması, bunların başında gelir. Öğrencinin kendini geliştirmesi için oluşturulan fırsatların çokluğu önemlidir.

Eğitimde odaklanma, akıl yürütme ve karar verme konularının üzerine düşülmelidir. Ayrıca çocuğun sağlıklı gelişimi için işitsel beceriler, görsel beceriler, psiko-motor beceriler ve sosyal-duygusal becerilerin geliştirilmesine önem veriliyor olmalıdır. Bunların yanında fiziksel gelişimde öğrencilerin bireysel gelişimine uygun beslenme ve spor programları uygulanmalıdır.

2- Bilgi çağında teknoloji önemli!

Çocuklar artık teknolojiyle yaşıyor, büyüyor. Teknoloji odaklı bir bilgi çağına hazırlanıyor. Bu nedenle seçilecek okulun teknolojik konuları yakından takip etmesi ve bunları ders programlarına yansıtması önemli. Kullanılan eğitim sistemi, teknolojik altyapı, mimari olarak eğitime uygunluk, okul seçiminde dikkat edilmesi gereken faktörlerdir.

3- Yabancı dil eğitimi ile dünya vatandaşı olmalı!

okul seçimi

Her geçen gün globalleşen dünyada, çocuklar da birer dünya vatandaşı olarak yetiştirilmeli. Bunun sağlanması içinse en önemli unsur yabancı dil eğitimdir. Tercih edilecek okulda uluslararası geçerliliği olan metotlar kullanılmalıdır. Yurtdışı ile teması geliştiren kültürel alışverişler, seyahatler ve yaşama çağdaş bir yaklaşım, öncelikle iyi yabancı dil eğitimini gerektirir.


4- Eğitimciler çocukla aynı dili konuşmalı!

Teknolojiyle birlikte eğitimcinin rolü değişse de eğitim öğretmenle birlikte ele alınmalıdır. Bu nedenle eğitmenler de her daim kendini geliştirmeli, çağa ayak uydurmalıdır. Özellikle teknoloji ve hızlı bilgi akışı ile büyüyen çocuklarla aynı dili konuşabilmelidir. Seçilecek okulun eğitmenleriyle tanışılmalı ve çağa ne kadar ayak uydurup uydurmadığı gözlenmelidir.

5- Sosyal sorumluluk projeleri ve okul başarılarına dikkat edin!

Seçeceğiniz eğitim kurumu topluma olan sorumluluğunun farkında olmalı öğrencilerini de içine alarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almalıdır. Sosyal gelişime değer veren okullarda yetişen öğrenciler kendi çevrelerinde ve okul hayatı sonrasında da gönüllük kavramını uygulamaya devam edecektir.

Aynı şekilde okulun sahip olduğu başarılar da önemli, çocuğun gelişiminde etkilidir. Çocuğun kendine örnek alacağı, ilham haline getireceği başarıları görmesi, onu da başarıya yöneltecektir.

6- Ulaşılabilir uzaklıkta olmalı!

Özellikle İstanbul gibi kalabalık şehirlerde çocuğun çok fazla yorulmaması için ev ile okul arasındaki mesafe çok uzun olmamalıdır. Bunun yanı sıra anaokulundan lise bitimine kadar eğitim veren okulların tercih edilmesi, hem bu mesafenin stabil olmasını sağlayacak hem de çocuğun düzeni bozulmamış olacaktır.

7- Aile bütçesine önem verin!

Özel eğitim denince akla ister istemez bütçeler gelir. Her ailenin kendi bütçesine göre seçim yapacağı da tartışılmaz bir gerçektir. Aileler, gereksiz harcamalardan fedakarlık yapmayı düşünebilir ama bütçelerini çok aşmayacak şekilde hareket etmeleri, faydalı olacaktır.


Son olarak mutlaka hatırlatmak istediğimiz bir nokta daha var: Bir öğrencinin okulunu sevmesi başarısını etkileyeceğinden, okulları, çocuğunuzla birlikte gezin ve öğrencinin seveceği okula öncelik verin.

‘Okul’ seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.