TÜZDEV’den geleceğin dahilerine sertifika

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı’nın (TÜZDEV), üstün yetenekli çocuklar için kurduğu ‘TÜZDEV Akademi’nin atölye çalışmalarını başarıyla tamamlayan 50 öğrenci, törenle sertifikalarını aldı.

TÜZDEV'den geleceğin dahilerine sertifika!

TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, “Üstün yetenekli çocuklarımızın özel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz TÜZDEV Akademi’de, gelecekte dünyayı şekillendirecek çapta potansiyele sahip çocuklarımızın gelişimine destek olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) bünyesinde, üstün yetenekli çocuklar ve ailelerine rehberlik eden TÜZDEV Akademi, 2016-2017 dönem atölye çalışmalarını başarıyla tamamlayan 50 öğrencisine, sertifikalarını törenle verdi.


‘Drama’, ‘Eğlenceli Bilim’, ‘Resmen Matematik’, ‘Akıl Haritaları’, ‘Lisan’ ve ‘Robotik’ atölyelerinde özel eğitim alan üstün yetenekli çocuklar, ilgi duydukları alanlarda faaliyetlere katılıp sertifika almanın mutluluğunu yaşadı.

Amaç iyi eğitim almalarını sağlamak

TÜZDEV akademi

Ailelerin yoğun ilgi gösterdiği, 10 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşen törende konuşan TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr.  Kemal Tekden, “Çocuklarımız bize verilen en değerli hediye ve onların geleceklerini en iyi şekilde inşa edebilmek de her anne babanın en önemli görevidir. Her çocuğumuz birbirinden özel yeteneklere sahip ancak bazıları diğerlerinden çok daha farklı olan üstün yetenekli çocuklarımızdır. Anne babalar bu çocuklarımızla ne kadar ilgili olsalar da çoğu zaman çabaları yetersiz kalıyor. TÜZDEV, Türkiye’deki üstün zekalı ve yetenekli çocukların tespit edilmesi, bu çocuklarımızın eğitimlerini sağlıklı şekilde sürdürmesini sağlamayı amaç edinen bir kurumdur” dedi.

Dünyayı şekillendiren sizlersiniz

TÜZDEV

Üstün zekalı ve yetenekli çocukların, toplumun önünü açabilecek büyük bir güç olduğunu vurgulayan Kemal Tekden, “Üstün vasıflı çocuklar, tüm toplumlar için yerüstü hazineleridir. Ülkemizin önemli bir yerüstü hazinesi olan bu çocukların, dolayısıyla sizlerin kıymetini bilmek ve özel eğitim ihtiyacını karşılamak en büyük amacımız. İnsanlık tarihine bakıldığında dünyayı şekillendirenlerin pasif çoğunluk değil sınırlı sayıdaki üstün potansiyelli insanlar olduğunu unutmamak gerekir” diye konuştu.


Çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilmesini sağlıyoruz

TÜZDEV

TÜZDEV Akademi Eğitim Koordinatörü Nurullah Demir ise, atölye faaliyetleriyle çocukların tasarım güçlerini geliştirebilecekleri, kendilerini ortaya koyabilecekleri bir ortam oluşturduklarını söyledi. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde, Cumartesi günleri 10.30 ile 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilen atölyelerde üstün yetenekli çocukları kollamak ve ailelerine doğru rehberlik yapmak üzere hizmet sunduklarını belirten Demir,

“Drama atölyesinde çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilmesi için ortam sunduk. Beden dillerini kullanma, ‘Hayır’ cevabına tahammül edebilme, doğru yerde doğru cevabı verebilme gibi deneyimler kazanmasını istedik” dedi.

Her atölye ayrı bir serüven

Çocukların Eğlenceli Bilim atölyesinde yaptıkları deneylerle heyecanlı, keyifli saatler geçirdiklerini dile getiren Nurullah Demir şöyle devam etti: “Resmen Matematik’te resim yaparak problem çözmeyi öğreniyorlar.  Günümüzde çocuklar az yazmayı, kendi mesajlarıyla not almayı tercih ediyor. Akıl Haritaları atölyesinde ise bu çocuklar kendi çizimleriyle not almayı öğreniyor. Lisan atölyesinde de şarkı, oyun ve canlandırmalarla dil öğreniyorlar. İkinci dönemde başlattığımız seçmeli Robotik atölyesinde çocuklarımız yaş gruplarına göre özel robot setleri ile grup olarak faaliyet yapmanın bilincine varıp eğlenceli vakit geçiriyorlar. Her atölye çocuklarımız için ayrı bir serüven.”

Amaç öğrenmeyi kolaylaştırmak

Tüm atölyelerin çıkış noktasının, üstün yetenekli çocuklar için öğrenmeyi, yaşamayı, kendilerini ifade etmelerini kolaylaştırmak ve sevdirmek olduğunu kaydeden Nurullah Demir, “Velilere diyoruz ki amacımız, çocukların okul başarısını artırmak,  sınavlarda daha yüksek notlar almalarını sağlamak değil. Biz çocuklarınızın kendilerini bulmalarına, hayal kurmalarına, tasarım yapmalarına yardım ediyoruz.


Tüm atölyelerimizde tasarım yapıyorlar. Bu akademi döneminde 50 çocuğumuza sertifika veriyoruz. Atölye çalışmalarımızla gelecek dönem de 6-12 yaş arası çocuklarımız ve ailelerine rehberlik yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Üstün yetenekli çocuklara nasıl davranılmalı? Eğitimleri nasıl olmalı?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.