Yaz tatilinde çocuğunuz için 5 etkinlik önerisi

Yaz tatilinin başlamasıyla çocuklarının yaz tatilini hem eğlenerek hem de verimli bir şekilde geçirmesini isteyen aileler planlar yapmaya başladı.

Yaz tatilinde çocuğunuz için 5 etkinlik önerisi

Ancak seçenekler arasından güvenilir ve eğitici olanı bulmak zor. Füzyon Kolejleri Kurumsal İletişim Yöneticisi Ebru Uğraşan, bu konuda ailelerin yardımına koşuyor. Uğraşan, çocukların tatili en verimli şekilde geçirebilmesi için 5 etkinlik öneriyor.

Yaz tatiliyle birlikte çocuklar için ailecek zaman geçirmenin heyecanı başladı. Ebeveyn ve çocukların birlikte, keyifli ve kaliteli zaman geçirmeleri için karşılıklı etkileşim ve ortak bir aktiviteyi paylaşmasının önemini vurgulayan Ebru Uğraşan çocukların dünyasına dahil olmanın aile içi iletişimi kuvvetlendireceğini belirterek yaz tatilinde gidilebilecek 5 aktivite önerdi.


1- Akbank Sanat’ta masalları dinlesin!

Çocuklar için her zaman farklı ve eğitici çalışmalar hazırlayan Akbank Sanat’ta Haziran ayında Masal Atölyesi yapılıyor.

Bir hikaye anlatıcısı, yazar, sanat terapisti, konuşmacı ve eğitmen olan Judith Liberman’ın “Anadolu Masallara Ne Yapmış?”, “Masal Bu Ya…” ya da “Kim Korkar Masallardan” gibi başlıklarla düzenlediği etkinliklerde çocuklara dünyanın farklı kültürlerinden masalları anlatırken, hayata dair dersler çıkarmalarını da sağlıyor.

Atölye ücretleri 10 TL. Tel: 0212 245 12 28

2- Karanlıkta Diyalog sergisi ile empati duygusunu geliştirsin!

Dünyada 135 kentte 8 milyondan fazla kişinin deneyimlediği “Karanlıkta Diyalog Sergisi”, çocuğunuzun engelli kişilere karşı empati duygusunu geliştirmesini sağlayacak. Turkcell Diyalog Müzesi’nde ücretsiz görülebilecek sergide görme engelli rehberler ziyaretçilerin karanlık bir ortamda sadece dokunarak, koklayarak ve duyarak farklı biçimde çevresini deneyimlemesini sağlıyor.

Tel: 0212 272 66 44


3- İstanbul Modern’de sanata yakınlaşsın!

İstanbul Modern

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde yaz tatiline giren 7-11 yaş arası çocuklar için 3 ay boyunca özel atölyeler düzenlenecek. “Resimler ve Kostümler”, “Çamurdan Heykeller”, “Akımlar ve Resimler”, “Mekanik Heykeller” ya da “Kolajın Doğası” gibi başlıklar altında yapılacak çalışmalarda çocuklar sanatla iç içe olacak, içindeki yeteneği keşfedebilecek.

Ücretler 120-200 TL. Tel: 0212 334 73 00

4- Kitap Okuyan Çocuklar’da okumayı daha çok sevsin!

Kitap Okuyan Çocuklar, çocuğunuzla birlikte gidip oyun oynayıp, kitap okuyabileceğiniz ilginç bir yer. Çocukların benzer yaş gruplarından birçok çocukla sosyalleşip bağ kurabileceği, yaratıcı kitap okumaları, sanat aktiviteleri ve deneylerle hayal gücünün gelişebileceği ev konforunda bir mekan.

Tel: 0212 230 56 14

5- İstanbul Oyuncak Müzesi’nde dünyayı keşfetsin!

Hem çocukların hem de büyüklerin keyifle vakit geçirdiği İstanbul Oyuncak Müzesi, etkinliklerden önce ailece gezilmesi gereken müzelerden biri. Geçmiş dönemden ya da günümüzde hala var olan dünyanın dört bir yanından oyuncağı burada görüp incelemek mümkün. Dilerseniz ardından çocuğunuz “Bezden Çılgın Bebekler”, “Paraşüt”, “Seramik” ya da “Tahta Oyuncak Boyama” gibi birbirinden çeşitli etkinliklere de katılabilir.


Tel: 0216 359 45 50

Çocukların ‘yaz’ tatilini verimli geçirmeleri için 6 öneri


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.