Meral Akşener’in yeni partisi için ilk kez tarih verildi

MHP’den ihraç edilen Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener’in başkanlığında kurulacak yeni partinin nasıl olacağını belirterek tarih konusunda ilk sinyali verdi.

Meral Akşener'in kuracağı yeni parti için ilk kez tarih verildi

Yeni partinin ne zaman kurulacağına dair ilk sinyal

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener’in başkanlığında kurulacak siyasi partide yer alacağını kaydederek “Sonbaharda, Eylül Ekim gibi şekillenmiş, bir an önce ete kemiğe bürünmüş olarak milletin huzuruna gelecek.” diye konuştu.

İsmail Ok, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında yeni partiye ilişkin soruları yanıtlayarak şöyle konuştu: “Yeni parti artık kurulması yönünde tabiri caizse bir yol ayrımına girilmiştir, başlanılmıştır, inşallah Türk Milleti için hayırlı olacaktır. Türk Milleti de bu yeni partide lider olarak genel başkan olarak Sayın Meral Akşener’i görmektedir. Sayın Meral Akşener’in liderliğinde, genel başkanlığında Türkiye’de yeni bir parti kurulacaktır. Bizler de milletvekilleri arkadaşlarımızla birlikte Sayın Meral Akşener’in etrafında toplanarak Türk Milletinin ve devletinin içinde bulunduğu bu zor şartlardan çıkması için elimizden gelen bütün katkıyı yapacağız. Artık Türk Milleti, şu içinde bulunduğumuz durumdan muzdarip olan bütün kesimler hatta AKP’nin çok önemli bir kısmı yeni bir parti kurulmasını beklemektedir. Bu yeni partinin de genel başkanlık görevini, liderliğini Sayın Meral Akşener’e vermiştir. Yeni partinin de lideri Meral Akşener olacaktır.”


Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok
Balıkesir Bağımsız Milletvekili İsmail Ok (TBMM)

Yeni parti ne zaman kurulacak?

“Yeni parti ne zaman kurulacak?” sorusuna da Ok, “Sonbaharda inşallah… Eylül, Ekim gibi artık şekillenmiş, ete kemiğe bürünmüş, milletin huzuruna belli bir artık bir şeyler gözükmüş halde geleceğiz. Bu parti Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu değerlerini kucaklayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin olmazsa olmaz niteliklerini ve bizi biz yapan değerleri kucaklayan ne sağcı ne solcu merkezde bir parti olacak. Bütün sosyal kesimleri kucaklayacak. İdeolojimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temel değerleri, kurucu değerleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletini var eden o kurucu değerlerle tekrar kucaklaşmak” yanıtını verdi.


Yeni partide kimlerin yer alacağına ilişkin soruya Ok, “Artık yeniden herkesi kucaklayan bir siyasi parti, bunun altını çiziyorum sağcı olmuş, solcu olmuş, liberal olmuş, şuna inanmış, buna inanmamış o temel değerleri taşıyan herkes her renk bunun içinde olacak” yanıtını verdi.


“Yeni partinin grup kuracak çoğunluğu olacak mı?” sorusuna da Ok, “İşi oraya getirirsek biz hedefimizi küçültmüş oluruz ama bu partinin hiçbir sorunu olmayacak. Sorunu olmayacak derken çok büyük baskılarla karşı karşıyayız, çok büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Sorun bütün renklerin bir araya gelmesinde olmayacak” şeklinde cevap verdi. (Yeniçağ)

Avrupa Parlamentosu Türkiye oylamasına Hükumetten ilk açıklama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.