Penguen medya Adalet Mitingi’ni görmedi!

Adalet Mitingi’ni devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı görmedi. TRT, “CHP’nin İstanbul Yürüyüşü” olarak verirken, A Haber Yenikapı mitingininin eski görüntülerini yayınlamayı tercih etti.

Penguen medya Adalet Mitingi'ni görmedi!

Dünyanın en uzun siyasi yürüyüşü olarak tarihe geçen Adalet Yürüyüşü’nün tamamlanmasının ardından yüz binlerce kişinin katılımıyla Adalet Mitingi düzenlendi. Haber kanallarının yayın akışını bozmaması, Gezi Olayları sürecini hatırlattı.

Anadolu Ajansı (AA) Adalet Mitingi’ni görmedi, gün boyu hiç haber girmedi.

Devletin yarı resmi haber ajansı Anadolu Ajansı’nın resmi Twitter hesabından gün boyunca yürüyüş ve mitingle ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadı. ‘Adalet Mitingi’, AA’nın internet sitesinin ana sayfasında da kendine yer bulamadı.


Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, web sitesinde Adalet Yürüyüşü'ne veya Adalet Mitingi'ne hiç yer vermedi.
Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı, web sitesinde Adalet Yürüyüşü’ne veya Adalet Mitingi’ne hiç yer vermedi.

Kılıçdaroğlu sahneye çıkana dek akış bozulmadı

‘Adalet Mitingi’ öncesinde gün boyu yaşananları saat başı haber bültenlerinde duyurmayı tercih eden haber kanalları, ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktıktan sonra Maltepe’den kesintisiz yayına geçti.

adalet yürüyüşü trt penguen belgeseli

TRT son ana kadar belgesel yayınladı, sonra “CHP’nin İstanbul Yürüyüşü” yazısıyla verdi.

trt adalet yürüyüşü mitingi

‘Kamu yayıncılığı’ yapmakla yükümlü TRT’nin haber kanalı TRT Haber ise internet sitesinde 17.30’a dek yürüyüşe yer vermedi, kanalda 2015 tarihli bir belgeselin tekrarı yayınlandı.

A Haber Yenikapı Mitingi eski görüntülerini yayınladı

A Haber Yenikapı Mitingi eski görüntülerini yayınladı

Turkuvaz Medya’nın haber kanalı A Haber ise Maltepe’deki ‘Adalet Mitingi’ yerine, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen mitingin tekrarını yayınlamayı tercih etti. (Diken)


Ana akım haber kanalları, Gezi Olayları’nın Türkiye çapına yayıldığı 31 Mayıs-1 Haziran gecesinde, CNN Türk’ün penguen belgeseli yayınlaması nedeniyle ‘penguenler’ diye adlandırılmıştı.

Adalet Mitingi’ne kaç kişi katıldı?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.