7 Ağustos Kova burcunda Ay Tutulması astrolojik etkileri

7 Ağustos 2017 Ay Tutulması. İstanbul’a göre saat 21:11 itibariyle Dolunay adını verdiğimiz Güneş – Ay karşıtlığı tam halini alacak. Bu Dolunay aynı zamanda bir Ay Tutulması’na da sahne olacak.

7 Ağustos Kova burcunda Ay Tutulması astroloji

Haritayı değerlendirirken aşağıdaki göstergeleri dikkate alıyorum:

  • AY Kova Burcu’nun 15 derecesinde ve haritanın 12’inci evine yerleşmiş. Güneş ise, Aslan Burcu’nda ve haritanın 6’ıncı evinde.
  • AY’ın modern yöneticisi Uranüs, Retro konumda ve haritanın 2’inci evinde. Klasik yöneticisi Satürn ise MC’de, Retro konumda ve Lilith ile kavuşuyor.
  • Yükselen 9 derece Balık. Balık Burcu’nun modern yöneticisi olan Neptün, Retro konumda ve ASC ile kavuşuyor. Neptün, Yengeç’teki Venüs ile üçgen, Başak’taki Merkür ile karşıt açı yapıyor.
  • AY, MC’deki Satürn – Lilith kavuşumu ve hem MC yöneticisi, hem de ASC’deki Balık’ın klasik olan Jüpiter ile ılımlı açılar yapıyor.
  • Güneş de Mars ile kavuşum halinde. Tıpkı AY gibi o da, Satürn ve Jüpiter ile ılımlı açılar içinde.

MEALİ;

Önce bir konuya açıklık getirmekte fayda var sanırım; Aslan Burcu’nun 15’inci derecesi bazı astrologlar tarafından tehlikeli ve zararlı olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle bu AY Tutulması için sert yorumlar da yapılıyor olabilir.


Ancak kadim bilgilere göre, sabit burçların 15 dereceleri, Gökyüzünün Dört Kapısı olarak görülür. Kova’nın 15 derecesi Melekler Kapısı, Aslan’ın 15 derecesi ise Kalbin Kapısı olarak bilinir.

Yani bu AY TUTULMASI, hangi olaylara sahne olursa olsun, kalbimizde, anlayışımızda, maneviyatımızda, evrensel gerçeklerin idrakine açılan bir kapı olabilir.

Kısacası bu süreçte yaşanacak olaylara ve kısa dönemli görünüşe değil, bunun bizde oluşturacağı aydınlanmaya ya da yol açacağı, vesile olacağı gelişmelere odaklanmak gerekir.

Bu AY TUTULMASININ mesajı bence; “HİÇ BİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR!”


Narnia Günlükleri’nde C.S: Lewis der ki; “Aslan ortaya çıktığında, doğru görünenler yanlışa döner!”

Şimdi biraz daha aşağı indirelim mesajı 🙂

AY TUTULMALARI’nın etkisi yaklaşık 6 aylık bir sürece yayılır. Okuyacaklarınızı bunu dikkate alarak değerlendirin!

Genel Düzlemde;

  • Bazı mahkumiyet kararları çıkabilir ya da bazı mahkumiyetler sonlanabilir.
  • Bazı önemli kişiler, devlet adamları, yöneticiler görevden alınabilir. Ya da görevlerini kötüye kullanma iddiaları ortaya atılabilir.
  • Spekülatif duyumlar yayılabilir ve toplum algısı manipüle edilebilir. Ya da daha önce yapılmış bu tür yanıltıcı manipülasyonlar ortaya serilebilir.
  • Suikast veya saldırı iddiaları ortaya atılabilir. Ancak girişimler bir sonuca varmayabilir ya da zarar engellenebilir. Olayların sorumluluğu görünürdeki kişi ve gruplara ait olmayabilir. Geçmişte yaşanmış böyle olaylar hakkındaki gerçekler ortaya çıkabilir.
  • Bazı hastalıklarla ilgili yeni tedaviler ortaya çıkabilir. Ya da kullanılan bir tedavinin uygun olmadığı iddia edilebilir.
  • Bazı gizli elektronik kayıtlar ortaya çıkabilir. Ya da kurumların, şirketlerin, bankaların kompüterize analizlerindeki sapmalar, elektronik sistemlere yapılmış olan müdahaleler gün ışığına çıkabilir.
  • Kalp, damar, tansiyon rahatsızlıkları, beyin kanaması, sinir ucu yangıları, sinirsel travmalar yaşama ihtimali olanların, özellikle temkinli olmaları yerinde olur.

Bireysel düzlemde ise;

  • Geçmişte bizi çok üzmüş, kızdırmış, mağdur hissetmemize ya da birilerinin mağdur duruma düştüğüne inanmamıza yol açan bir durumun gerçek yüzünü ya da farklı bir boyutunu öğrenebiliriz.
  • Haklı olduğumuzu düşünerek aşırı tepki verdiğimiz bir konuda, yanlış bilgilendirilmiş, yanlış yönlenmiş, manipüle edilmiş olduğumuzu fark edebiliriz.
  • Haklı çıkmak, galip gelmek, gücümüzü korumak için, etrafımızdakileri yanıltacak ya da bizim baktığımız pespektiften görmelerini sağlayacak şekilde davranmaya kalkabiliriz 😉
  • Güçsüz, tepkisiz, çaresiz, baskı altında, engelli hissettiğimiz bir konuda, aslında hala yapılacak bir çok şey olduğunu fark edebilir, güçlü ve yetkin yanlarımıza tutunarak ya da içimizdeki azim ve kararlılığı ortaya çıkartarak, durumu değiştirebiliriz.
  • Kendimiz gibi davranmadığımız, korunmak, güvende kalmak ya da değer verdiğimiz şeyleri korumak için sessiz kaldığımız konularda, bunun bizi bir yere götürmediğini fark edebilir ve tutum değiştirmek ihtiyacını hissedebiliriz.
  • Bir türlü içimize sindiremediğimiz ama gerçeğine de varamadığımız konularda, aydınlanma yaşayabiliriz.
  • Bazı ön yargılarımız ya da keskin tutumlarımız konusunda, yanılgı içinde olduğumuzu fark edebiliriz.
  • Yargı ile ilgili sorunlarımızda, yeni açılımlar yakalayabilir, yeni ipuçları elde edebilir veya nihai çözüme gidebiliriz.

Gerçekten korkmayalım. Zira gerçek bizi güçlü kılar!

İnsanın gücünü elinden alan da, gücün kaynağı ile bağlantısını kopartan da manipüle olup yanılsamalara kapılması ya da dürüst davranmayıp başkalarını yanıltmasıdır. Ancak gerçekler evrenin ruhunda kayıtlıdır ve daima ortaya çıkarlar ya da adalet bir şekilde vuku bulur 🙂


Gerçeği arayan, gerçeği kucaklayan, onurlu ve dürüst olmayı başkalarına değil kendine borç bilen ve evrenin ruhu ile olan bağlantısına güven duyan kişinin sırtı geçici olarak yere gelse de, yolu daima açılacak ve ışığı asla sönmeyecektir. (Yazar: Juno Gözlemci)

Ağustos 2017 burç yorumları


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.