AK Parti’de neler oluyor? Şaban Dişli neden istifa etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “direnirlerse neticesi ağır olur” dediği Ankara, Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanlarının istifası beklenirken sürpriz bir istifa Ak Parti Genel Merkezinden geldi. Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Şaban Dişli istifa etti. Diğer yandan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur flaş açıklama yaptı. Ak Parti’de neler oluyor?

Şaban Dişli neden istifa etti? AK Parti'de neler oluyor?

Şaban Dişli, “Arkadaşlarımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor” diyerek istifasını verdi.

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, istifa dilekçesinde ‘Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim’ dedi.


Darbeci general Mehmet Dişli’nin ağabeyi

15 Temmuz darbe girişiminin önemli isimlerinden olduğu iddia edilen eski tümgeneral Mehmet Dişli’nin de abisi olan Şaban Dişli’nin partide üst düzey görevde kalması başta muhalefet partileri olmak üzere kamuoyundan da büyük tepki almıştı. Dişli, kardeşi Mehmet Dişli’nin “Yurtta Sulh Konseyi Üyesi” olduğu yönündeki iddiaların ardından, son AK Parti kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesi dışında kalarak Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakmıştı.

Ancak Dişli, 30 Ağustos’ta Erdoğan’ın Ak Parti Genel Merkez Danışmanlığına getirilmişti.

Arkadaşlarımın yorumları beni rahatsız etti

Dişli, bugün genel merkeze verdiği istifa dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek şöyle dedi:

“Bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan’ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim.”

Erdoğan’dan şok çıkış: Direnirlerse neticesi ağır olur

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifa etmeyen Bursa, Balıkesir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları hakkında “Direnirlerse neticesi ağır olur” açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“İstanbul’da, Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi. Ardından Düzce’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi. Zannediyorum dün veya bugün Niğde’nin istifasını verdiğini duydum. Balıkesir’e istifasını verme talebimiz iletildi.


Hakeza Melih Bey’e, bu durum iletildi. Bursa aynı şekilde. Bursa’yla da yarın büyük ihtimalle Sayın Başbakan, ilgili genel başkan yardımcımız veya şahsım görüşeceğiz. Bunları yaparken bir şeyin gayreti içindeyiz: Bu makamlara bağımsız adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz.

Dolayısıyla böyle bir adım atılması gerektiği zaman, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım madem ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm’ demeleri lazım. Parti, istifasını veren arkadaşları çok daha farklı yerlerde değerlendirir. Zaman içinde çok daha farklı yerler oluşacaktır, değerlendirilirler.

AK Parti’nin istifalarını istediği başkanlar istifa etmemekte direnirlerse ne olacak?

Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur.”

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’dan flaş sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur açılış töreninde konuştu. Ahmet Edip Uğur, “Eşyanın ömrü var, mevkinin makamın ömrü var. Mevki ve makam için fidan dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var” dedi ancak istifa kelimesini kullanmadı.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa

İşte Balıkesir Belediye Başkanı’nın o açıklamaları

“Eşyanın ömrü var, mevkinin makamın ömrü var. Bu dünya imtihan yeri. Zerre kadar hayır işlerseniz mükafatını, zerre kadar şer işlersen cezasını alırsın. Kader Ağlarını örüyor. İnançlı insanlarız.

Olan her işte hayır vardır diyoruz. Ne için yaşıyoruz? Ne için çabalıyoruz? Ne mutlu bu kubbede hoş seda bırakanlara hayırla yad edilenlere. Ömrümüzün ne kadar olduğunu Allah bilir.

Biz hizmetlerimizi aksatamayız. Varız veya yokuz. Kıyametimiz koparılırken biz fidan dikiyoruz. Koltuğa tutunmak yapışmak koltuğu bırakmamak…Mevki ve makam için fidan dikmiyoruz. Bu işin içinde vefa da var veda da var. Balıkesir için ülkemiz için Allah’tan hayırlısını nasip etmesini niyaz ediyorum.”

Şimdiye kadar kimler istifa ettirildi?


AK Parti’deki ‘belediye başkanları değişimi’nde şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti.

Video: Müftülere nikah yetkisi ile ilgili Selami Öztürk’ten açıklama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.