Albüm kapakları bazen bir albümün diğerlerinin yanında oldukça albenili görünmesini sağlar ve bir albümü pazarlarken onun kapağı oldukça etkilidir.
İşte bazı albüm kapaklarının arkasındaki asıl ortaya çıkış hikayeleri…
Nirvana – Nevermind
4 aylık olan Elden, Nirvana’nın albüm kapağı için düşünülen çocuklardan birisiydi. Kapağın yaratıcısı olan Robert Fisher Nirvana’nın solistine bebeğin fotoğrafını gösterdiğinde kapağı beğenir fakat bir şeyler daha koyulması gerektiğini düşünür ve ucunda dolar olan bir balık oltasını aklına getirir ve kapak bu şekilde oluşur. Kapaktaki bebek Elden, yıllar sonra böyle başarılı bir işin içinde bulunduğu için çok mutlu olduğunu belirtmiştir.
Pink Floyd – Dark Side of the Moon
“Bizim hiçbir eğitime ihtiyacımız yok” sözlerini barındıran bir şarkıya sahip olan Pink Floyd’un en çok satan albüm kapağının okul ders kitaplarındaki bir ilüstrasyondan uyarlama olması biraz ironik olsa da gönüllere taht kurmuş bir albümün unutulmaz bir kapağıdır kendisi.
Pink Floyd, fotoğraflı albüm kapaklarından sıkılmıştır ve daha zekice bir şeyler aramaktadır. Albümün kapağını tasarlayan Storm Thorgerson kapak için “Prizma, müziğin çeşitliliği ve temizliğini temsil eder” sözlerini kullanmıştır.
The Smiths – Meat is Murder
The Smiths’in albüm kapağındaki askerin (Marine Corporal Michael Wynn) fotoğrafı 1967’de çekilmiştir ve fotoğrafın orjinalinde kaskta ingilizce “sevişme savaş” yazılıdır.
The Smiths, askerin fotoğrafını çok beğenmiştir ve sadece kaskın üstündeki yazıyı kendi albümlerinin ismiyle değiştirmişler ve olduğu gibi kullanmışlardır.
Notorious B.I.G – Ready to Die
Beyaz arka planda siyahi dünya tatlısı bir bonus kafa… İnsanlar, genelde kapaktaki sevimli çocuğun Biggie olduğunu düşünürler fakat aslında kapaktaki çocuk şu anda 20lerindeki bir Amerikalı basketbolcu Keithroy Yearwood’dur.
Oldukça düşük ücret ödenmiş başarılı bir kapağın bir parçası olmanın gururunu duyan Yearwood’un şu an en sevdiği şarkı da Biggie’nin “Juicy” şarkısının enstrümansız halidir.