Melih Gökçek istifa kararı aldı: Erdoğan ile ne görüştü?

Melih Gökçek’in istifa kararı aldığı ve kısa sürede açıklayacağına ilişkin AK Parti’li kaynaklardan çok sayıda bilgi gelirken, bu isimlerden biri olan Abdulkadir Selvi, ilginç bir bilgi paylaştı.

Melih Gökçek istifa kararı: Erdoğan ile ne görüştü?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa kararını kısa sürede açıklaması beklenirken, ilginç bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gökçek’in Erdoğan’ın istifa talebine karşı süre istediği, Erdoğan’ın ise “Bu işi uzatma” dediği daha önce ortaya çıkmıştı.


Buna rağmen Melih Gökçek’ten istifa haberi gelmeyince, parti yönetiminin AK Parti’li Ankara Belediye Meclis üyelerine ilginç bir talimat verdiği ileri sürüldü.

Hürriyet’in AK Parti’ye yakın köşe yazarı Abdulkadir Selvi, “AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda, ‘Hiçbir karara imza atmayacaksınız, satın alma işlemleri ve kiralamaları, alım-satımı onaylamayacaksınız’ talimatı verilmişti. ‘Kararları onaylayan ve imza atanlar partiden ihraç edilir’ uyarısı yapılmıştı” bilgisini aktarırken, bu adımlar sonrası Melih Gökçek’in istifa kararı aldığını söyledi.

Melih Gökçek, Erdoğan ile ne görüştü?

Melih Gökçek‘in havalimanında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ayak üstü konuştuğunu belirten Selvi, aralarında geçen diyaloğu ise şöyle aktardı:

– Sayın Cumhurbaşkanım, siz ne isterseniz ben onu yaparım. Ankara’yı kaybetmeyelim.

– Tabi, her zaman görüşürüz.

Gökçek, direnme kararını sürdürseydi bu görüşme ve arkasından gelen diyalog yaşanmazdı. Ancak istifa kararını almasıyla birlikte iklim yumuşadı.

Gökçek veda etti’ diye haber olabilirsiniz. Geçen hafta müthiş iniş çıkışlar yaşandı. Ama sanki iklim normalleşti gibi. Çünkü Gökçek istifa kararını aldı. İş, zamanlama meselesi. Şimdi sıra bu sürecin Gökçek ve AK Parti açısından yıpratıcı olmadan çözülmesine geldi.


Melih Gökçek’in istifa etmemesi üzerine geçen hafta AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda, “Hiçbir karara imza atmayacaksınız, satın alma işlemleri ve kiralamaları, alım-satımı onaylamayacaksınız” talimatı verilmişti. “Kararları onaylayan ve imza atanlar partiden ihraç edilir” uyarısı yapılmıştı. (Yazının tamamı)

Erdoğan, Gökçek dahil 10 belediye başkanının istifasını istedi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.