Meral Akşener yeni parti için kesin tarih verdi

Meral Akşener, yeni kurulacak partide, cemaat ve tarikatlarla ilişkili olan isimlere yasak getirdi. Yeni partinin açıklanacağı kesin tarih belli oldu.

Meral Akşener yeni parti için kesin tarih verdi

MHP’de Devlet Bahçeli’ye bayrak açarak Genel Başkanlığa aday olan ancak daha sonra ihraç edilen Meral Akşener’in kuracağı yeni partide, cemaat ve tarikatlarla iltisaklı olan isimlere yasak getirildiği öğrenildi. Söz konusu karara gerekçe olarak, Akşener ve ekibinin son dönem karşı karşıya kaldıkları “FETÖ” suçlamaları gösterildi.

Ayrıştırıcı dil kullanılmayacak

Parti programında “Türk” – “Kürt” gibi ayrıştırıcı bir dil kullanılmadığı ve herkesi kucaklayıcı olmasına özen gösterildiği vurgulanıyor. Programda seçim barajının düşürülmesi önerisi de bulunuyor.


Büyükelçilerin ilgisi artıyor

Meral Akşener’e büyükelçilerin ilgisinin giderek arttığı ve randevu talebinde bulundukları söyleniyor. Partinin resmen kurulmasının ardından Akşener’in tüm bunları değerlendireceği  belirtiliyor.

AK Parti tabanından ve bölgeden büyük ilgi

Edinilen bilgiye göre, Meral Akşener‘in kuracağı partiye AK Parti tabanı ve Kürt vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ileri sürülüyor. Akşener ve sözcülerinin yaptıkları “MHP’nin benzeri olmayacağız” açıklamaları, HDP seçmeni tarafından da olumlu karşılanıyor.

“Anketlerde özellikle oylar düşük gösteriliyor”

Meral Akşener’in partisine ilişkin yapılan kamuoyu araştırmalarında oyların, “bilerek” düşük gösterildiği ileri sürülüyor. Parti yönetimince yaptırılan anketlerde, oy oranlarının çok daha yüksek olduğuna dikkat çekiliyor.


meral akşener merkez demokrat parti cumhurbaşkanı 2019

Yeni parti için kesin tarih verdi!

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener uzun süredir yeni bir parti oluşumu içindeydi. Ümit Özdağ ve Koray Avcı ile birlikte yola çıktığını açıklayan Meral Akşener, partisini 25 Ekim’de kuracağını söyledi.

“Yüreği bizimle olan herkesi bekliyoruz!”

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “25 Ekim günü partimizi kuruyoruz. İster Ankara’da bize katılın, ister canlı yayında izleyerek desteğinizi gösterin. Yüreği bizimle olan herkesi bekliyoruz” dedi. Meral Akşener yeni partisini Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde ilan edecek. Akşener’in yeni partisini ilan edeceği yer ise dikkat çekici.

Yeni partide yer alacak isimler

Yeni partinin kurucuları arasında eski bakan Suat Çağlayan ile eski milletvekilleri Kazım Ataoğlu ve Cevher Cevheri gibi isimler bulunuyor. Akşener, Kurucular Kurulu arasında yer alan bir isme dikkat çekti; “Çok net bir şey söyleyeyim; yurt dışında özellikle Avrupa Türklerinden kurucular kurulu üyemiz. İsmi Fulya Yasemin. Almancı denilen bir ailenin kızı” dedi.

Meral Akşener’in partisinde Kurucular Kurulu’nda yer alacak isimler:

  • Cevher Cevheri, Eski milletvekili
  • Çiğdem Özer, Aşık Veysel’in torunu
  • Elif Gökdemir
  • Fatih Eryılmaz, 15 Temmuz gazisi
  • Erdoğan Bozdemir, Eğitimci
  • Fulya Yasemin, İş kadını
  • Hatice Bilici, İş kadın
  • Hüseyin Özlük, Gazi
  • Kazım Ataoğlu, eski Bingöl milletvekili
  • Orkun Ertürkmen
  • Suat Çağlayan, Eski bakan
  • Aydan Yılmaz
  • Tugay Uluçevik
  • Nafi Özyurt Sipahioğlu

Meral Akşener: 3 kişi görevlendirilmiş beni vuracaklarmış, gelsinler görsünler

Meral Akşener’den farklı kesimleri kucaklan açıklama:

“Ben 21 aydır sokaklarda esnaf eli sıkarak meydanlarda, izbe salonlarda bir şeyler anlatmaya çalışıyorum. Önce bir adaylık süreci, arkasından referandum süreci geldi. Hiç değiştirmediğim bir şey oldu o da Türkiye’ye ait bir bayram sofrası. Ben Ahlat’ta kirasını kendim ödediğim bir ev kiraladım. Orada hepberaber bir sofra kuracağız, oradaki herkesle beraber yemek yiyeceğiz.


Ahlat’ın özelliği benim açımdan şöyle; Ahlat’ta çok farklı etnik grup vardır. Partiyi kurduktan sonra 15 gün gideceğim ve Güneydoğu’yu tek tek, şehir şehir dolaşacağım. Ama toplantı yapmayacağım. Her ile gideceğim, rastgele el sıkacağım. Muş ve Bitlis’te bunu yapmıştım. Bir kahveye gideceğim ve ‘arkadaş ne anlatırsın bana, ne sorarsın bana’ diyeceğim. Buna ihtiyaç olduğunu görüyorum.”

2019 seçim anketi: Akşener’in partisi seçime girerse


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.