Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nden Meral Akşener’e tepki

Nazım Hikmet Kültür Merkezi (NHKM), Meral Akşener’in 25 Ekim’de yapılması planlanan yeni parti kuruluş açıklamasının Nazım Hikmet’in adını taşıyan bir salonda yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi Meral Akşener

Açıklama şöyle:

“Nazım Hikmet’in adını taşımak


Meral Akşener’in yeni partisinin kuruluş açıklamasını Nazım Hikmet’in adını taşıyan bir salonda yapacağı açıklandı.

Nazım Hikmet üstüne yapılan tartışmalar geçmişte hafife alındı.

Kimilerine göre komüniste ikide bir komünist demenin manası da yoktu.

Bir sözcüğün sansürlenmesini sineye çekmenin karşılığında milyonlarca aşığın sahiplenişini elde edecektik. Bırakmalıydık, isteyen onu aşk şiirlerinin şairi olarak tanısındı.

Anti-komünistler tarafından benimsenmesinin önünde Sovyetler Birliği’ne ikinci vatanım demesi mi vardı? Ne olurdu ki, Sovyet rejiminin sıkı bir muhalifi sanılsaydı…

Düzeni kıyasıya eleştiren dizelerini fazla hatırlatmamanın karşılığında Türkeş’e kadar herkes seçtiği bir şiirini kürsüden okuyabilir ve böylece Nazım’ın sevenleri çoğalırdı.

Hem memleketin en büyük yayınevlerinden biri tarafından kitaplarının basılmasına itiraz etmek çok yanlıştı. Böylece daha fazla raf dolduracak, daha fazla basım olanağıyla buluşacaktı Nazım…

Bütün bunların sonunda komünist şairin adını taşıyan bir salonda faşist eskilerinin parti kuruluşuna hazırlanmasına kadar geldik.

Şiirlerimizi kirli kürsülerine taşıyanlar faşist, yobaz, işçi düşmanı olmaya devam ediyorlar.

O banka türevi yayınevi, kuşaklar dolusu devrimci yetiştiren dizeleri sansürlemeye devam ediyor.


Nazım Hikmet’in dünya görüşü ve mücadelesiyle taban tabana zıt sosyal-demokrat belediyelerin aynı adlı salonlarında her tür gericilik sahne almaya devam ediyor.

Bunlar Nazım’ı çok mu seviyorlar, yoksa Nazım’ı ve mücadelesini itibarsızlaştırmak mı amaçladıkları? Hedefledikleri hiç kuşkusuz itibarsızlaştırmadır. Bu topluluk Türkiye halkına ve insanlığa mal olmuş bir aydının şahsında, eşitlik ve özgürlük mücadelesinden intikam almaya çalışmaktadırlar.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak buna izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz.

Türkiye aydınlarını, ilericilerini, sanatçılarını Nazım’ın adını ve eserini taşıma ehliyeti olmayanlara karşı bizimle birlikte tutum almaya çağırıyoruz.

Nazım’ın adını taşıyamayanların onun tek bir dizesinin altında ezileceklerine ise eminiz:

Sevdalınız komünisttir…” (Kaynak: Solhaber)

Meral Akşener’in gözü 2. turda

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi stratejisini belirleyen Akşener ve ekibi, ilk turda tüm partilerin kendi adaylarıyla mücadele etmesi fikrini benimsedi.

meral akşener merkez demokrat parti cumhurbaşkanı 2019

Yeni parti kurma çalışmalarına devam eden Meral Akşener’in 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için stratejisi de belli oldu. 16 Nisan’da ‘Hayır bloku’ içinde yer alan Akşener ve ekibi blok içinde yer alan her siyasi partinin 2019’da kendi adayını çıkarmasından yana tavır izleyecek. Akşener ve ekibi, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ancak diğer partilerle tek aday üzerinde birleşmeyi hedefliyor.

Öte yandan, yeni parti yönetimi mevcut Siyasi Partiler Yasası’nda yer alan “Partilerin seçime katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM’de grubu bulunması şarttır” hükmünü de masaya yatırıyor.

2019 seçim anketi: Meral Akşener’in partisi seçime girerse

“Uyum yasaları” kapsamında “6 ay’lık sürenin bir yıla çıkarılması durumunda parti olarak seçimlere katılamamayı” hesaplayan Akşener ve ekibi, böylesi bir durumda Akşener’i 100 bin imza ile aday göstermeyi hedefliyor.


Yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılması ve “parti kuruluşunun Siyasi Partiler Yasası’na takılması” durumunda ise halihazırda var olan bir parti ile yerel seçimlere katılıp, özellikle büyükşehirlerde ortak aday çıkarma alternatifi üzerinde duruluyor.

Akşener’in kurucular kurulu isimleri belli oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.