Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti!

AK Parti belediyelerindeki istifa furyasında direnen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe görevinden istifa etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa etti

Bugün Bursa’daki açılış töreninde istifa etmesi beklenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin canlı yayında yaptığı konuşmada istifa etmesi bekleniyordu. Altepe konuşması bittikten sonra basın mensuplarına yaptığı konuşmada istifa ettiğini açıkladı. Diğer yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in nasıl bir karar vereceği merak konusu.

Recep Altepe kimdir?

Recep Altepe, 1959 yılında Bursa’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. Ankara Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 1983 yılında kendi işini kurarak kalorifer, buhar kazanı imalatı, ısıtma-soğutma tesisatı ve proje işleri yaptı.


Refah Partisi İl Yöneticiliği, İl Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Merkez Müfettişliği yaptı. 1994 yılı yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir ve Yıldırım Belediyesi Meclis Üyelikleri ile BUSKİ Genel Kurul Üyeliği’ne seçildi.

Altepe, 1999 yılındaki seçimlerde tekrar seçilerek üst üste iki dönem bu görevleri yürütme imkanı buldu.

Bu görevler sırasında yurt içi ve yurt dışı gezilere, çalışmalara katıldı. Ayrıca Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nin; Bütçe ve Mali İşler, İmar ve Ulaşım Komisyonları’nda görev yaptı.


Altepe, 2004 Türkiye yerel seçimleri’nde Osmangazi Belediye Başkanlığına; 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimleri’nde ise AK Parti’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.

Recep Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asker arkadaşı

Recep Altepe’nın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asker arkadaşı olduğu biliniyor.

Milli Görüş kökenli Recep Altepe 2004 yerel seçimlerinden beri de belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. 2004 yerel seçimlerinde Bursa, Osmangazi Belediye Başkanlığına seçilen Altepe 2009 ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde ise AK Parti’den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.


2009 yılındaki seçimde yüzde 47,30’luk oy oranı ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Altepe 2014 yerel seçimlerinde ise yüzde 49,6 oy oranına ulaşmıştı. Bursa’da 2017 referandumunda ise ‘evet’ oylarının oranı yüzde 53,2 olmuştu.

Erdoğan, hangi belediye başkanlarının istifasını istedi?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.