Rasim Ozan Kütahyalı düzeysizliğinde kimler suç ortağı?

Gazeteci sıfatı taşıyan düzeysiz bir kişiliği baş tacı yapanlara da bir çift lafımız olmalı. Bu ve benzeri kişileri okuyarak ve dinleyerek onları popüler kültür kahramanları yapanlar bazı sözleri hak etmektedirler çünkü.

Rasim Ozan Kütahyalı düzeysizliğinde kimler suç ortağı?
Rasim Ozan Kütahyalı

Adam düzeysiz tamam da peki, ya dinleyen ve okuyanlar?

Önce bir saptama ile başlayalım. Rasim Ozan Kütahyalı adlı kişinin düzeysizliği ve hatta edepsizliği, eğer ifade ettiği o aşağılık cümlede bir halkın adını zikretmemiş olsaydı, bugün hala yazdığı yazılarda ve televizyon programlarında söylediği cümlelerde devam ediyor olmayacak mıydı?

Elbette bir halkın adını bu tür ifadelerde özne olarak kullanmak suç ve ahlaksızlığın katmerlisidir. Lakin ahlaksızlık ve suç olan şey sadece “öznenin ne olduğu” ile ilgili olmamalıdır. Bütün mesele bir halkın adının zikredilmiş olması meselesi değildir sadece. Asıl mesele çürümüşlük ve kokuşmuşluk meseledir. Ve son aşamada böylesi bir çürümüşlüğe yıllardır katlanmak bir yana, prim veriliyor oluşudur temel mesele.


Başından beri bu adam böyle yazıyor, böyle konuşuyor ve böyle davranıyormuş meğer.
Özellikle biraz zaman ayırıp arşiv taradık. Adam bildiğin pavyon fedaisi gibi konuşuyor ve racon kesiyor durmadan.

Ama demek ki okunuyor ve izleniyormuş ki, özellikle son on, on beş yıldır yazıyor ve konuşuyor adam. Bu şekliye popüler olmuş. Büyük paralar kazanmış ve kazanmaya devam ediyormuş. Bu inanılmaz olumsuz tavırlarıyla bir kişi nasıl olur da hem gazeteci olabilir, hem de her alanda ve her zeminde yer bulabilir anlamak ve tahayyül etmek gerçekten zor.


Rasim Ozan Kütahyalı’nın düzeysizliğinde kimler suç ortağı?

İşte bu nedenlerdir ki, onu izleyen ve okuyan her kim ise, daha önce ve son aşamada yaşanmış ve yaşanan tüm düzeysizliklerin, edepsizliklerin suç ortağıdır. Çünkü toplumsal yaşamda ve işleyişlerde suç ortaklığı çoğu zaman suça doğrudan iştirak etmek değil, suçu izlemek demektir.

Söz konusu kişinin niteliğini daha iyi anlamak adına yazdığı bazı şeylere baktık, söyledikleri lafları dinledik. İnanılır gibi değil ama zor tahammül ettik. Nasıl okunur bu yazılar ve nasıl dinlenir bu laflar anlamak gerçekten çok zor. Tam bir sokak ağzı, tam bir düzeysizlik, tam bir cehalet ve tam bir kışkırtıcılıktan muhtelif ve ibaret bir kişiliktir karşımıza çıkan.

Spor, daha doğrusu futbol programlarındaki değerlendirmelerine bakarak, o konuda kim ve ne olduğunu anlamaya çalıştık. Verdiğimiz zamana yazık oldu. Türkiye futbolunun durumunun insan bedeninde tecelli etmiş haliydi bas bas bağıran.


Özetle bu adamı seyreden ve okuyan herkes bu adamın suç ortağıdır. Kimse kusura bakmasın. Düzeysizliği okuyan ve dinleyen düzeysiz olmasa dahi düzeysizliğe prim veriyor demektir. Suç işlemek demek, illa ki suçu bizzat işlemek demek değildir çünkü.

Bir ROK garabeti daha!