Keops Piramidi’nin altındaki gizemli dev boşluk

Mısır’da bulunan Büyük Giza Piramitleri’nin en büyüğü ve en eski olanı Büyük Piramit olarak bilinen Keops Piramidi’nin ortasında yolcu uçağı büyüklüğünde bir boşluk keşfedildi.

Keops Piramidi'nin altındaki gizemli dev boşluk

Fransa ve Japonya’dan bilim insanlarının açıkladığı ve Nature dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, bulunan boşluk Piramitler’in gizemini artırırken bazı Antik Mısır bilimciler ise boşluğun Piramitler’in nasıl yapıldığını ortaya koyabileceğini söylüyor.

BBC Türkçe’nin yayınladığı habere göre, iki yıl boyunca yapılan araştırma sonucunda bulunan boşluğa henüz ulaşılamadığı için içinde bir şey olup olmadığı bilinmiyor. Buluşun yapılmasını sağlayan ve ‘elektron benzeri bir temel parçacık, atom altı parçacık’ olarak bilinen müonlara dayanan teknoloji kaya parçalarının içindeki yoğunluğun keşfedilmesini sağlıyor.


Röntgen benzeri bir işlem gibi tanımlanabilen müon teknolojisinin ardından bir minyatür robot veya drone gönderilecek boşluğa dair daha çok bilgi edinilmesi amaçlanıyor.

Mısır'daki Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen uçak büyüklüğündeki boşluk
Müon detektörleri – CANPYRAMIDS

Büyük Galeri’nin hemen üzerinde

MÖ 2589-2566 yılları arasında, Firavun Keops zamanında inşa edilen Büyük Piramit’te, “kral odası”, “kraliçe odası” ve Büyük Galeri’nin yanı sıra “Büyük Boşluk” olarak adlandırılan yeni keşifle beraber dört adet boşluk bulunduğu şimdilik biliniyor.

Büyük Boşluk’un ise Büyük Galeri’nin hemen üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

4500 yıl boyunca el değmemiş!

Mısır'daki Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen uçak büyüklüğündeki boşluk
Büyük Boşluk’un yatay olarak görülen Büyük Galeri’nin hemen üzerinde olduğu tahmin ediliyor. – PA

Büyük Boşluk’un yatay olarak görülen Büyük Galeri’nin hemen üzerinde olduğu tahmin ediliyor.


200 koltuklu bir yolcu uçağı ya da ABD’de bulunan Özgürlük Anıtı büyüklüğünde ve 30 metre uzunluğundaki “Büyük Boşluk”, 4.500 yıldır hiçbir şekilde ellenmemiş bir vaziyette duruyor.

Büyük Piramit’te 19. yüzyıldan beri yapılan en büyük keşif olan boşluğa dair bilim insanları, Büyük Piramit’te başka boşlukların olduğunu tahmin ettiklerini ama hiç bu kadar büyüğünü düşünmediklerini söylüyor.

Yapım sırrını aydınlatır mı?

139 metre uzunluğunda ve 230 metre genişliğinde olan Keops Piramidi’nin nasıl inşa edildiğine dair net bir bilgi yok.

Mısır'daki Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen uçak büyüklüğündeki boşluk
Büyük Galeri – SCANPYRAMIDS

Ancak Telegraph gazetesine konuşan Cambridge Üniversitesi’nin Arkeoloji ve Mısır Bilimi bölümlerinde kıdemli akademisyen olan Dr. Kate Spence’e göre; Büyük Boşluk’un Mısırlıların Piramitler’in yapımında kullanılan büyük kayaların içeri nasıl sokulduğunu açıklayabilir.

Atlantis’in sonu Mısır’ın başlangıcı: Sais Tapınağı

Mısır'daki Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen uçak büyüklüğündeki boşluk
Keops, Kefren, Mikerinos Piramitleri (Giza, Mısır)

Bu buluş gerçekten çok heyecan verici, bir nevi gizli bir bölüm

“Bunun piramidin merkezine büyük kayaları taşımak için kurulan eğimli rampa olduğunu ve daha sonra inşaatçıların burayı mühürlediğini düşünüyorum. Oryantasyonu kayaların dengesini dağıtan bölümün üzerindeki granit çatı direklerine doğru gidiyor.


“Bu gizli bir defin odası kadar kulağa heyecanlı gelmese de içeride rampa kullanıldığına dair ilk kanıt olabilir. Bu da bize büyük kayaların nasıl konumlandırıldığına ve piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair önemli bir bilgi verebilir.”

Bosna Piramitleri: Tarih kitapları yeniden yazılacak!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.