Siber güvenlik nedir? Bu önerilere dikkat!

Siber güvenlik internetin bu kadar yaygın olduğu ortamda oldukça önemlidir. Siber güvenlik sayesinde bilgileriniz korunur ve başkalarının ele geçirilmesini engellenir. Peki siber güvenliğimizi nasıl sağlarız?

Siber güvenlik nedir? Bu önerilere dikkat!

Günümüzde siber ve internet kelimeleri hayatımızda oldukça önemli yer edinmiştir. İnternet şu anda milyarlarca insanı birbirine bağlıyor ve her geçen gün insan için bir adım daha önemini artırıyor. Dünyanın her yerinden haber almaya ve haber göndermeye yarayan internet kullanıcıları da gün geçtikçe artıyor. Her kıtada internet kullanımı mevcut. İnternetin ulaşmadığı ülkeler teknolojik anlamda geri kalmış olarak adlandırılıyor.

Siber güvenlik nasıl sağlanır?

Siber güvenliği sağlamak aslında oldukça basittir. Bilgisayarınıza indirdiğiniz dosyalara dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca internette her siteye girilmemesi ayrı bir önem taşıyor…


Bazı siteler sizleri farklı adreslere yönlendirerek kredi kartı bilgilerinizi çalabilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmak istemiyorsanız “Güvenli” onayı almış sitelerde dolaşabilirsiniz. Bu onay internet tarayıcısı olan Google tarafından verilmektedir. Güvensiz olarak geçen sitelere girmeniz durumda istemediğiniz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz.

Siber güvenlik nedir? Siber güvenliğimizi nasıl sağlarız?

Kaynağını bilmediğiniz dosyaları indirmeyin

Siber alem oldukça derin bir alandır. Siber alemde güvende kalmak istiyorsanız indirdiğiniz dosyaların doğruluğundan ve güvenli olduğundan emin olunuz. Her siteden indirme işlemi yapmayınız. Crack adı verilen programlara virüs yerleştirmeye sahip dosyaları indirdiğiniz takdirde bilgisayarınızın hiçbir güvenliği kalmayacak.

Bulut teknolojisi nedir? Faydaları nelerdir?

Bilgisayar güvenliğiniz yüzde seksen sizin elinizde. Bu yüzden asla bilmediğiniz siteleri indirmeyin ve bilmediğiniz programları kullanmaya kalkmayınız. Bilgisayarınız bozulabilir ve bilgileriniz çalınabilir. Çalınan bilgileri kurtarmak oldukça zor olacaktır. Bu yüzden çalınmadan önce dikkatli olmakta fayda var.


Virüs programlarının önemi nedir?

Bilgisayarınızda bir adet virüs programı olması sizi istenmeyen zararlı programlardan kurtaracaktır. Virüs programınızın en iyiler arasında olmasına özen gösteriniz. Birçok virüs programı virüs konusunda iyi olduğunu iddaa etmekte. Ancak bu programlar bilgisayarınızı yalnızca yavaşlatabilir. Virüs programları sizin için bilgisayarınızı tarayarak zararlı öğeleri inceler. Bu öğeleri bilgisayarınızdan kaldırarak güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Birçok ücretli ve ücretsiz virüs programı bulunmaktadır. İçlerinden kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz programları daima en güncel hali ile kullanmaya çalışınız.

Güncel virüs programı kullanmak

Siber güvenlik nedir? Siber güvenliğimizi nasıl sağlarız?

Virüsler ve zararlı yazılımlar tıpkı bakteriler gibi sürekli olarak değişmekte. İlaçlar her sene bakterilere göre yenileniyor. Aynı durum virüs programları için de geçerlidir. Virüsler her sene ve her an değişime uğrayabilir. Bu yüzden virüs programları sürekli olarak kendini güncelliyor. Virüs programınızın güncel olması bilgisayarınızı güvende tutmak için aşırı önemli.


Virüs programınız güncel değil ise zararlı yazımları gözden kaçırabilir. Bu yüzden bilgisayarınız ve önemli bilgileriniz zarar görebilir. Bilgilerinizi korumak istiyorsanız sürekli olarak bilgisayarınızı taratmanız gerekir. Birçok virüs programında otomatik tarama seçeneği bulunuyor. Bu seçenek sayesinde otomatik olarak tarama yaptırabilirsiniz.

Siber saldırılara karşı Türk şirketleri ne yapıyor?