Dünyadaki çok ilginç yeni yıl gelenekleri

Dünyanın her yerinde yeni yıl güzel bir yıl olması temennileriyle karşılanır ama bu karşılamaya eşlik eden tören ve adetler tahmin edilebileceği gibi her yerde, her ülkede farklıdır. Şimdi hep beraber ülkelerin değişik yeni yıl geleneklerine bir göz atalım.

Dünyadaki çok ilginç yeni yıl gelenekleri

En ilginç yeni yıl gelenekleri

İspanya

İspanyollar, saat geceyarısını vurduğunda misafirlerine on ikişer üzüm ikram ederler. Çan çalması bitene kadar on iki üzümün hepsini bitirmeleri gerekir o yüzden genelde ağızları üzüm dolu olarak yeni yıla girerler.

5 ilginç yeni yıl geleneği

Her bir üzümün bir ayı temsil ettiğini düşünürler ve bu adetin onlara şans getirdiğine inanırlar. Eğer siz de bir yılbaşını İspanya’da kutlayacaksanız size tavsiyem yanınızda çekirdeksiz küçük üzümler bulundurun çünkü bu geleneğe alışık olmayan biri için çekirdekli üzüm zor bir başlangıç olabilir.


İsviçre

5 ilginç yeni yıl geleneği

İsviçreliler, yeni yıl geldiğinde yere birer top dondurma atarlar. Kulağa oldukça tuhaf gelen bu geleneğin amacı hem eğlenmek hem de aslında çocukken yere düşüldüğünde ebeveynlerin kızma ihtimalinden doğan heyecanı bir daha yaşamak ve heyecanı yükseltmektir. Bunu yaparken İsviçreliler çocuklar gibi eğlenirler.


Bolivya

5 ilginç yeni yıl geleneği

Bolivyalılar, yeni yıl için yaptıkları tatlıların içine şans parası şeklinde adlandırdıkları demir paralardan saklarlar. Bu para kime çıkarsa o yılın o kişiye şans getireceğine inanırlar. Bu geleneğin en büyük sıkıntısı o demir parayı yutma riskidir ama konuklar önceden bu konuda uyarılırlar ve tatlı yerken herkesin temkinli davranması istenir.

Estonya

5 ilginç yeni yıl geleneği

Estonyalılara göre, yeni yıl günü 7 öğün yemek yiyenler, yeni yılı bolluk içinde geçirirler. Bu yüzden o gün oldukça fazla yerler. Tabaklarının hepsini bitirmek zorunda değildirler, hatta tabaklarında biraz yemek bırakmanın atalarının ruhlarına iyi geleceğine dair inanışlar vardır.

Danimarka

5 ilginç yeni yıl geleneği


Danimarkalıların yeni yılı kutlama biçimleri biraz agresiftir. Kullanmadıkları çanak, çömlek ve tabakları komşularının kapılarında kırarlar. Komşuları bu durumdan rahatsız olmazlar aksine mutlu olurlar çünkü kapısının önünde en fazla kırık tabak yığını olan kişinin yeni yılda en şanslı kişi olacağını ve çok sayıda sadık dosta sahip olduğunu simgeler.

Noel Baba kimdir? Gerçekte Noel ve Yeniyıl kutlamaları nasıl ortaya çıkmış?


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.