Thyladomid: Elektronik müziğin altın çocuğu

Elektronik müziğin altın çocuğu Thyladomid, Monkey Project imzalı Flamme performansı öncesinde Türkiye ve İstanbul’a dair soruları yanıtladı.

Thyladomid: Elektronik müziğin altın çocuğu flamme röportaj monkey project

Son dönemde yaptığı işler ile elektronik müzik piyasasının deyim yerindeyse tozunu attıran Thyladomid, yükseliş hikayesindeki görünmeyen izleri Türk hayranları ile ilk kez paylaşmaktan kaçınmadı. Gerek performansı gerekse üretimleriyle dinleyicilerinin kulağında yer eden Thyladomid, İstanbul’a sıklıkla geldiğini ve oldukça beğendiğini söylüyor.

Yerkürenin hemen hemen her noktasında ciddi dinleyici potansiyeline erişen müzisyen, en keyif aldığı sahne performansı için Barcelona ve Amsterdam’ı unutamadığını hissettiriyor.


Thyladomid, Monkey Project imzalı organizasyon kapsamında Flamme’de sahne alacak

Daha önce de dünyaca ünlü müzisyenleri İstanbul sahnesine çıkaran Monkey Project imzalı organizasyon, Şubat’ın 17’sinde, üstelik bir Cumartesi gecesinde Flamme‘de.

Thyladomid’in kulaklara tattıracağı eşsiz canlı performans öncesi, elektronik dehanın kendi sözleriyle sizleri baş başa bırakalım.

Kendinden bahsetmesini istediğimiz Thyladomid, “Adım Thyladomid ve aşağı yukarı sekiz senedir elektronik müzik üretiyor ve çalıyorum. Şu ana kadar Diynamic’den bir adet albüm çıkarttım ve ikincisi Haziran ayında Traum’dan çıkacak” yanıtını veriyor.

Onu müziğe neyi ittiğini sorduğumuzda ise çocukluğuna gidiyor; “Çocukken piyano çalmaya başlamam kesinlikle benim bir müzisyen olmama ilk adımımdı”

Röportaj: Thyladomid

Peki ya müziği? Milyonların kulağında yer almak hayli büyük bir iş. Müziğini nasıl tanımlıyor dersiniz?

“Eğer bir performans sergiliyorsam genellikle insanların enerjisini devam ettiren devamlılığını sağlayan parçaları çalmayı tercih ederim” diyen elektronik deha, bir de “ama” ekliyor…  “Eğer stüdyoda isem daha çok sıcak ve melodik sesler üretmeye yönelirim”.

Müziğe ilişkin amacını, “Kendimi en iyi ifade edecek müziği üretmeyi hedefliyorum. Müzik duygularinizi ifade etmek için kullanabileceğiniz bir kapı, aynı zamanda duygularınızı işleyebilmenize de yardımcı oluyor” sözleriyle özetleyen Thyladomid, bunun geçmişinde kendisine yardımcı olduğunu vurguluyor.

Solomun ile tanışma hikayesinin birçok müzisyen gibi demo göndererek başladığını belirten müzisyen o günleri şöyle anımsıyor; “Eski günlerde demolarımı da Diynamic’e yolluyordum ve sanırım şanslıydım. Beğendiler ve 2011 yılında ailenin bir parçası oldum”.


Thyladomid, gruba terfi olmadan önce de yıllar boyunca Diynamic Music’i dinlediğini söylüyor. Hatta 2007 yılından beri Solomun, Stimming ve Hosh’un birkaç plağını bulundurduğunu da ekliyor.

Gelelim Thyladomid’i en çok zorlayan soruya… Ürettiği şarkılar arasında kendisini en çok etkileyen üretimi soruyoruz… Ve pek tabiki nedenini de… 

“Oh, bu çok zor bir soru” diye yanıtlıyor önce elektronik müziği parıldayan yıldızı. Sonra ekliyor; ” Dürüst olmak gerekirse parçalarım arasında beni en çok etkileyen ya da favori bir parçam olduğunu düşünmüyorum. Bunun sebebi de yarattığım bütün parçaların hayatımın bir dönemini ifade ediyor ve gösteriyor olması.”

Peki ya en iyi performansı… Acaba aynı yanıtı verecek mi diye düşünmüyor değiliz. Ki yanıtı pek farklı olmuyor. Ama en azından birkaç performans örneği alabiliyoruz ağzından.

“Aynı cevap burada da geçerli. Gerçekten en iyi performansım hangisiydi bunu söylemek zor ama şunu söyleyebilirim ki birkaç tane show var ki bunlarda çalmaktan büyük zevk alıyorum. Özellikle yazın olan festivaller, mesela Fusion festivali ya da Amsterdam’da bizim kendi Büyük Diynamic festivalimiz ya da Barcelona’daki Sonar festivali her zaman için gitmeye değer.”

Thyladomid gibi bir isim hangi Dj veya Producer’ı beğeniyor, merak ediyoruz. Favori Dj veya Producer’ınız var mı diye soruyoruz. İsimler peşi sıra geliyor… “Favori Producer’ım yok ama beğendiklerim şunlar” diyerek isim veriyor; “Robag Whrume, Dj Koze, Olafur Arnarlds, Four Tet, Kiasmos, Bonobo gibi bir çok artistin değişik çalışmalarını beğeniyorum”.

Ve son soru… Performansı öncesi, kuşkusuz sorulmasını en fazla beklediği soruyu yöneltiyoruz. Performans gecesini  de ekleştirerek elbette…

Daha önce İstanbul’da bulundunuz mu? Monkey Project ile Flamme’daki performansınızdan ne bekliyorsunuz?


Evet İstanbul’a sıkça geliyorum. İstanbul hakkında en çok beğendiğim yemekleri ve tabii ki sürekli büyüyen eğlence ve parti kültürü. Flamme’da harika bir gece geçirmeyi ve benim müzik yolculuğuma eşlik etmek. Tüm okurlarınıza sevgilerimi iletiyorum.

Spotify müzik raporu: İstanbul’da en çok dinlenen müzikler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.