Cilt problemlerinden kurtulmak için ne yapmalı?

El lekeleri, genital bölge koyulaşmaları, cilt çatlakları kadınların en sık yaşadığı cilt problemlerinin başında geliyor. Uygulanan doğru lazer tedavi yöntemleri cilt problemlerini giderirken, sağlıklı ve güzel kalmanızı sağlıyor.

Cilt çatlaklarına erken müdahale başarıyı artırıyor!

Memorial Wellness Kozmetik Dermatoloji Danışmanı Uz. Dr. Makbule Dündar, en sık yaşanan cilt sorunlarına karşı neler yapılması gerektiğini anlattı.

Cilt çatlakları günümüzde oldukça önemli bir sorundur. Özellikle aşırı kilo alıp verme gibi durumlarda ya da ergenlikte hızlı boy atma, hızlı gelişme ve çeşitli hormonal problemlerle birlikte cilt çatlaklarını görülmektedir.


Hamilelik sonrası dönemde de cilt çatlakları yaşanabilmektedir. Cilt çatlaklarında eğer kişi 3-6 ay gibi erken bir dönemde başvurmuşsa daha başarılı sonuçlar sağlanabilir. Fraksiyonel erbiyum YAG uygulamaları, erken dönemde başvuran kişilerde bir ay arayla ortalama 3 seansta yüzde 80-90 arasında başarı göstermektedir. Bazı çatlaklar zamanla kırmızıdan koyu renk beyaza dönüşebilir. Bu tarz çatlaklarda da seans sayıları artırılarak başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

El lekelerinden pratik işlemlerle kurtulmak mümkün

İlerleyen yaşla birlikte el üzerinde oluşan lekeler özellikle kadınları fazlasıyla rahatsız edebilmektedir. El üzerindeki lekeler uygulanan kimyasal peeling ve lazer uygulamalarını içeren kombin tedaviler ile giderilebilmektedir. Bazı durumlarda tek seans lazer uygulaması ile de sonuç elde edilebilmektedir. Lazer tedavisinden sonra leke içinde küçük kanamalar oluşmakta; ancak yaklaşık 10 gün içinde bu son bulmaktadır. Küçük kanamalar kaybolurken el üzerindeki lekeler de kaybolmaktadır. Eğer yok olmazsa kimyasal peeling uygulamaları ile tedaviye destek sağlanabilmektedir.


Yara izleriniz modern uygulamalarla silinebilir

Herhangi bir nedenle oluşmuş olan yara izleri fraksiyonel abrumyak lazer ile tedavi edilebilmektedir. Bu konuda yara izinin derinliği ve tipi oldukça önemlidir. Yaranın tipi ve derinliği, uygulanacak olan tedavi seans sayısını da belirlemektedir. Yüzeysel bir yara 1-2 seansla düzelebilirken daha derin bir yara daha fazla seans gerektirebilir. Ciltte oluşan yaranın tipine göre lekeler yüzde 90-95 oranında giderilebilmektedir.

Genital bölge koyulaşmaları giderilebiliyor

Genital bölgedeki renk koyulaşmaları bazen kişi için ciddi sorunlar oluşturabilmektedir. Fraksiyonel lazer uygulamaları bu probleme karşı başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Ortalama olarak ayda 2-3 seansla devam eden klasik fraksiyonel lazer uygulamaları ile istenilen sonuçlar alınabilmektedir. Bu konuda koyuluğun miktarı ve derinliği çok önemlidir. Buna bağlı olarak kişiye özel tedavi programı olan cerrahi lazer işlemi uygulanabilmektedir.

Akne iltihapları ve izleri yok ediliyor


Birçok kişi için büyük bir problem olan akneler eğer iltihaplı durumdaysa lazer uygulaması ile bu iltihap ortadan kaldırılabilmektedir. Yine akne izlerinde de özel lazer uygulamaları yapılabilmektedir. Bu tedavi yöntemi seans seans uygulanmaktadır. Genelde medikal tedavi ile lazerli akne tedavisini kombine uygulanmaktadır. Lazerle akne tedavisi ergenlik çağındaki bir kişiye de rahatlıkla uygulanabilmektedir. Herhangi bir yan etkisi yoktur.

Ciltteki lekeler hastalık belirtisi olabilir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.