İstanbul Deyince: Farklı bir gösterinin insana düşündürdükleri

İstanbul Deyince… Perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu inşaat dekoru içinde İstanbul’un seslerini yorumluyor, oyuncular Eda Özel ve Onur Şenay ile beraber biz seyircilere bizim İstanbulumuzu sorgulatıyor.

İstanbul Deyince... Perküsyon ustası Orhan Topçuoğlu inşaat dekoru içinde İstanbul'un seslerini yorumluyor, oyuncular Eda Özel ve Onur Şenay ile beraber biz seyircilere bizim İstanbulumuzu sorgulatıyor.

Size adını çokca duyacağınızı düşündüğüm farklı bir gösterinin haberini verme heyecanı içindeyim. Bir şiir sever olarak pek çok şiir dinletisinde bulunmuştum ancak bu gösterinin farklı olduğu söylenmişti, yapılan “şiirli vurmalı gösteri” tanımlaması yerinde olmuş. Ancak şimdiye kadar izlediklerinizden farklı özel bir gösteri olduğunu belirtmezsem haksızlık yaparım diye düşünüyorum.

Gösterinin gala davetine gidememiştim, bilinen bir gerçek vardır oyunlar genellikle üçüncü kez sahnelendiğinde performanslar yerine oturur. Fakat bu özel gösteri, hayranlık verici performanslarıyla izlediğimiz Orhan Topçuoğlu, Eda Özel ve Onur Şenay tarafından öyle içselleştirilmiş şekilde yüreğimize dokunuyor ki zannediyorum galada da aynı tat olmuştur.


Geçtiğimiz sezon bir oyunun galasına gitmiş ve oyunun çok konuşulacağını, muhtemelen ödül alacağını belirtmiştim. Bu oyun için de böyle bir yorumda bulunabilirim.

İstanbul ile ilişkiniz nasıl? Belki İstanbul’da doğdunuz, belki mecburi göç ettiniz, belki hayalinizi süslüyordu ve hayallerinizin şehrine hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek umuduyla geldiniz.

Kaç yıldır İstanbul’da yaşıyorsunuz? İlk tanıştığınız İstanbul gibi mi şimdi yaşadığınız İstanbul?

İstanbul deyince aklınıza ne geliyor? İstanbul ile ilk tanıştığınızda aklınıza gelen neydi, şimdi ne?

İstanbul’un fotoğrafı ne gözünüzde, müziği ne, rengi ne? Şiiri ne?


İstanbul ile kavgalı mısınız, sevdalı mısınız? İstanbul “bir varmış” ile söze başlanan bir masal şehri mi yoksa “bir yokmuş” ile anılan bir ağıt mı sizin için?

İstanbul Deyince

istanbul deyince kat sahnePerküsyon ustası Orhan Topçuoğlu inşaat dekoru içinde İstanbul’un seslerini yorumluyor, oyuncular Eda Özel ve Onur Şenay ile beraber biz seyircilere bizim İstanbulumuzu sorgulatıyor.

Şiir, soluksuz izlediğiniz gösteride bitmiyor içinizde yankısı sürüyor, devam ediyor.

Usta oyuncu Özdemir Çiftçioğlu’nun yönetmenliğini, Ümit İlban’ın yardımcı yönetmenliğini, Cengiz Orhonlu’nun ışık yönetmenliğini yaptığı gösteride bol ışıklı, karmaşık renkli şehrin izdüşümünü görüyoruz.

istanbul deyince kat sahne Orhan Topçuoğlu eda özel onur şenay

İzledikten sonra zihninizde devam eden, sorular sunan gösteriler bir başka değerlidir bu nedenle ismini çok duyacağınız bu farklı gösteriyi kaçırmamanızı tavsiye ederim, yakında gösteri için bilet bulmakta zorlanabilirsiniz.

Kats Sahne’de oynanan oyunun biletlerini Biletix’den temin edebilirsiniz.


Bu sezon pek çok oyuna gitmeme rağmen yazılarını yazmakta geciktiğimi üzülerek fark ettim bu nedenle sezon bitmeden yazı dizisi şeklinde yazıp sizlerle paylaşmayı umuyorum, iyi seyirler. Sanatla, sağlıcakla kalın.

Aynur Salış ile aile ve karma dizimi


Sabiha Topallar
'Sen neye hazırsan o'da senin için hazırdır' düsturunu benimsedi 'bu yaştan sonra olur mu' 'hem çalışıp hem sanat olur mu' 'yorulursun nasıl yapacaksın' gibi bahanelere, dayatmalara güldü geçti. Sanatı, en çok Tiyatro'yu ve Edebiyat'ı sevdi öte yandan sevdiği her konuda hayatı deneyimlemeye and içti... Oyuncu, öğretmen, eğitmen, konuşmacı, yazar, yaratıcı drama lideri, aşçı, seyyah oldu zaman zaman tutkularından birine kapılıp gidiyor, hayat yolculuğunda biriktirdiklerini sadece arkadaşlarıyla paylaşmanın bencillik olduğunu düşünüp sözcüklerden yüreğinize yol yapmak istiyor... En önemli yolculuğun kendine yapılan yolculuk olduğunun farkında ham'dı pişiyor bir gün yanıp o yere varma özlemiyle yüzleşmeler yaşıyor sizi sevgiyle selamlıyor...