İstiklal Marşı’nı ilahi şeklinde okudular

Beykoz’daki Mehmet Akif’i anma etkinliğinde tasavvuf sanatçısı Mehmet Kemiksiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olan İstiklal Marşı’nı ilahi gibi okudu. Marşın mevcut haliyle yanlış okunduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’nın bestesinin değişebileceği sinyalini vermişti.

Aydınlık‘ın haberine göre Beykoz Belediyesi’ne bağlı ‘Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’ açılışında İstiklal Marşı, ilahi şeklinde okundu. Marş okunurken seyircilerin ayağa kalkmadığı ve Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın kafasıyla ritim tuttuğu görüldü.

İstiklal Marşının kabulünün 97’nci yıl dönümü olan 12 Şubat Perşembe gününde Mehmet Akif Ersoy adına Beykoz’da ‘Şiir Müzesi’ açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğünden devralınarak aslına uygun restore edilen tarihi binada kurulan müzenin açılışına; Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Başkanı Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.


“Asım’ın nesli olsun”

‘Normal bir şekilde okunan’ İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan törende Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, konuşmasında “İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul gününde açtığımız Müze, Beykoz’dan Akif’e açılan kapıdır. İnşallah gençlerimiz de Asım’ın Nesli’ne doğru yol alır. Bu binanın ruhaniyeti Mehmet Akif’e aittir. Milli şairimiz burada Beykoz’un ilim tahsil eden gencine, insanlarına kendini anlatacaktır. Tarihi eserlerimizi toplumumuza kazandırmaya devam edeceğimizi ifade ediyor, ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.


istiklal marşı ilahi beykoz mehmet akif ersoy şiir müzesi mehmet kemiksiz

Besteyi değiştireceklermiş

Açılış töreninde Türk Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Mehmet Kemiksiz, Akif’in şiirlerinden bestelediği eserlerini okudu. TRT Müzik’te ‘Bestehan’ isimli programda yer alan Kemiksiz, İstiklal Marşı’nı ilahi biçimde okurken, başta protokol olmak üzere töreni izleyenlerin oturduğu görüldü. İstiklal Marşını dinleyen Bekyoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın kafasıyla ritim tuttuğu gözlemlendi. İstiklal Marşını ilahi şeklinde okuyan Mehmet Kemiksiz’in “Şu an okunan İstiklal Marşı yanlış okunuyor. Şimdi okuduğumuz bestenin, resmi marş olması için Kültür Bakanlığı’na teklifte bulunacağız” dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstiklal Marşı’na yeni beste çağrısı


46. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı’nın bestesinin değişebileceği sinyalini vererek, “En büyük üzüntüm bu emsalsiz marşın hakiki manasını yüreklere nakşedecek bir bestenin bulunamamış olmasıdır. O beste ile güftenin birbirini tamamlaması çok önemlidir. Burada bestekarlara büyük iş düşüyor” ifadelerini kullanmıştı.


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.