Avrupa’nın en genç anneleri Türk kadınları

Avrupa’nın en genç anneleri türk kadınları! Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında Türkiye’nin, en genç ilk doğum yapan kadın nüfusa sahip ülke olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress’in Eurostat ve TÜİK verilerinden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’de ilk canlı doğum yapan kadınların ortalama yaşı 25,3 olarak belirlendi. AB üyesi ülkelerde ise ilk canlı doğum yaş ortalamasının 29 olduğu tespit edildi.

En yaşlı anneler İtalya’dan …

AB ülkeleri arasında ise en genç doğum yapan anneler Bulgaristan’da bulunuyor. Bulgaristan’da ilk canlı doğum yapan kadınların ortalama yaşının 26 olduğu görüldü. İlk doğum yaşı Romanya’da 26,4, Letonya’da 26,8, Slovakya’da 27, Polonya’da ise 27,2 olarak saptandı. Bu oranın, AB’nin önemli ülkelerinden Almanya’da 29,4’e, Fransa’da 28,5’e, İngiltere’de ise 28,9’a çıktığı tespit edildi.


Avrupa Birliği ülkelerinde kadınların en yaşlı ilk anne oldukları ülke İtalya olurken İtalya’da kadınların ortalama ilk canlı doğumlarını 31 yaşında yaptıkları belirlendi. Bu ülkeyi ortalama 30,8’le İspanya, 30,5’le Lüksemburg, 30,3’le Yunanistan ve 30,1’le de İrlanda’nın izlediği kaydedildi.

Türkiye doğum sayısında AB ülkelerini geride bıraktı …

Türkiye’de 2016 yılı itibarıyla 1 milyon 309 bin 771 canlı bebek doğumu gerçekleşirken, aynı dönemde AB üyesi 28 ülkede doğan toplam bebek sayısı ise 5 milyon 148 bin 162 olarak tespit edildi. Buna göre, doğum sayısında Türkiye’nin AB üyesi ülkeleri geride bıraktığı anlaşıldı.


Avrupa genelinde Türkiye’yi, 792 bin 137 doğumla Almanya, 784 bin 325 doğumla Fransa, 774 bin 386 doğumla da İngiltere’nin takip ettiği belirlendi. Avrupa ülkeleri arasında en düşük sayıda doğum gerçekleşen ülke ise 4 bin 476 ile Malta olurken onu 6 bin 50 ile Lüksemburg, 9 bin 455 ile de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin izlediği tespit edildi.

Mutlu çocuk yetiştirmenin sırları neler? Anne baba ne yapmalı?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.