En uygun fiyatlı yurt dışı tatil rotaları hangi ülkeler?

Araştırmalara göre, en ucuz yurt dışı tatil Balkan ülkeleri ile Ukrayna ve Gürcistan’da yapılıyor. Vize maliyeti de olmayan bu ülkelerde 1000-1500 TL’ye bir hafta tatil yapmak mümkün.

En uygun fiyatlı yurt dışı tatil rotaları hangi ülkeler?
Fotoğraf: Lviv, Ukrayna

Uygun fiyatlı yurt dışı tatil yapmak istiyorsunuz ama bütçeniz sınırlı. İngiltere pahalı, İsviçre ateş pahası, Fransa ve İtalya’da tatil belki zor ama yurt içinden bile ucuza tatil yapılabilecek yerler de yok değil.

Gidiş-dönüş ulaşım, seyahat sitelerinden en az 8 puan alan konaklama, yeme-içme ve şehir içi toplu taşıma fiyatlarına göre belirlediği listede, yurt içinden bile ucuza tatil yapılabilecek ülkeler yer aldı.


Şirketin Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, uygun fiyatlı tatil için adres olarak interneti gösterirken, mutlaka fiyat karşılaştırması yapılmasını önerdi.Kayral, para iadeli alışveriş sitelerinin de kazandıracakları nakit parayla tatili uzatma ya da bir üst sınıf tesiste konaklama imkanı sağlayacağının altını çizdi.

Firmanın çalışmasına göre, aslında tatil için dünyanın en ucuz ülkeleri Uzak Doğu’da. Nepal, Hindistan, Kamboçya, Laos, Vietnam, Sri Lanka, doğal güzelliklerinin yanı sıra ucuzluklarıyla da birer tatil cenneti.Türkiye’de günlük ihtiyaçların ancak karşılanabildiği bütçeyle, bu ülkelerde zenginler gibi yaşamak, günlük 15-20 liraya konaklamak, 30-40 liraya üç öğün karın doyurmak mümkün.Ancak, uzaklıklarından dolayı çok yüksek uçak ücreti ödenmesi, bu ülkeleri listenin dışında bırakıyor.

Uzak Doğu’nun ardından ucuz tatilin adresi olarak Balkan ülkeleri ile Ukrayna ve Gürcistan tavsiye ediliyor.Vize masrafı olmayan, uçağın yanı sıra otobüslerle de ulaşımın sağlandığı bu ülkelerde seyahat, adeta bedavadan biraz pahalı.

İşte ucuzluklarıyla ön plana çıkan ülkeler, gidiş dönüş ulaşım harici ortalama bir haftalık seyahat maliyetleri:

Ukrayna:

Pasaporta dahi ihtiyaç duyulmadan gidilebilen Ukrayna da 8 puan üstü hostellerde gecelik 20 liraya, otellerde ise 75 liraya kadar konaklanıyor. Orta sınıf restoranlarda kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri için ödenecek para 70-80 lira. Şehir içi ulaşım ise 80 kuruş. Kiev, Lviv, Odessa gibi tarih kokan şehirlerde bir haftalık tatil için cebinizden çıkacak asgari para 1000-1100 lira.


Gürcistan:

Ukrayna gibi TC kimlikleri ile seyahat edilebilen Gürcistan’da 8’in üzerinde puan alan hostellerin gecelik fiyatı 20, otellerinki ise 80-90 lira. Üç öğün yemek için harcanacak para ise 100 liranın biraz üstü. Şehir içi ulaşım da 80 kuruş. Bir haftalık Tiflis, Batum tatilinin maliyeti en az 1100 – 1200 lira.

Arnavutluk:

Ucuzlukları ile dikkat çeken Balkan ülkeleri arasında ise ilk sırada Arnavutluk yer alıyor. Başkent Tiran’da hostellerde 35-40 liraya, otellerde ise 80-90 liraya konaklamak, günlük 90-100 liraya üç öğün yemek yemek mümkün. Şehir içi ulaşımın maliyeti de 1,5 lira. Arnavutluk’ta bir kişinin 7 günlük asgari tatil masrafı 1200 – 1300 lirayı buluyor.

Bulgaristan:

Özellikle kış turizminin gözde merkezlerinden biri haline gelen komşu Bulgaristan’da hostelin gecelik ücreti 40 lira. Otellerde de 90-100 liraya kalınıyor. Yemek için de günlük 110-120 lira bütçe ayırmak gerekiyor. Şehir içi ulaşımın 2 lira olduğu Bulgaristan’da 1300-1400 liraya bir haftalık tatil yapmak mümkün.

Sırbistan:

Ucuz tatilin olmazsa olmazlarından Belgrad, Türkler’in en çok tercih ettiği tatil noktalarından biri. 9,4 notu olan bir hostelde gecelik 25 liraya, otellerde ise 100-110 liraya konaklamak mümkün. Üç öğün yemeğin ortalama maliyeti ise 125-130 lira. Toplu ulaşımdan 3 liraya yararlanmak mümkün. Belgrad’da 1 haftalık tatilin bütçesi 1350-1450 lira.

Makedonya:


Mutlaka görülmesi gereken yerler listenizde yer alması gereken Üsküp ve Ohrid, yoğun turist almasına karşın hala fiyatlarıyla cazipliğini koruyor. 8,9 notu olan hostelin gecelik ücreti 35 lira. Otellerde de 120-130 liraya konaklanıyor.Yemek için ayrılacak bütçe ise günlük 130-140 lira. Toplu taşımanın 2,5 lira olduğu Makedonya’da, bir haftalık tatilin maliyeti 1500 lirayı biraz geçiyor.

Sağlıklı beslenenlere özel en iyi 5 seyahat rotası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.