Türkiye’de tüketilen çok ilginç 5 reçel

Çilek reçeli, vişne reçeli, şeftali reçeli, turunç reçeli ve kayısı reçeli… Bunlar hepimizin sevdiği, annelerimizden miras güzel reçellerimizden sadece bazıları. Ama öyle reçeller var ki bunları eğer ilk kez duyuyorsanız tepkiniz kesinlikle “Bunun da reçeli mi olurmuş ya!” şeklinde oluyor. İşte sizin için derlediğim gözlerinize inanamayacağınız farklı 5 reçel!

çok lezzetli ve ilginç reçel tarifleri: Patlıcan reçeli, ceviz reçeli, pancar reçeli, antep fıstığı reçeli, enginar reçeli...

Bunun da reçeli mi olurmuş dedirten çok lezzetli ve ilginç reçel tarifleri: Patlıcan, ceviz, pancar, antep fıstığı ve enginar reçeli…

1- Patlıcan Reçeli

Iğdır bölgesinde daha yoğun olarak yapılan bu reçel, patlıcanseverler tarafından oldukça beğenilen bir reçeldir. Sabah kahvaltılarınızda ekmeğinizin üzerine sürüp yiyebileceğiniz gibi tatlı niyetine de yiyebilirsiniz. Kireç suyuna yatırıldığı için yapılışı diğer reçellerden biraz daha zahmetli olsa da, beklenmeyen güzel tadı sayesinde yiyen herkesi kendine hayran bırakacak bir tada sahiptir.


2- Ceviz Reçeli

Ceviz Reçeli

Ceviz reçeli deyince aklınıza belki krem-kahve tonlarında reçeller geliyor olabilir fakat ceviz reçeli hiç de tahmin edemeyeceğiniz bir renkte: siyah! Renginden ötürü insanların önyargıyla yaklaştığı bu reçel, yine kireçte bekletilerek yapılır ve biraz zahmetlidir. Tadı biraz hurma biraz kestane şekeri gibidir. Antakya taraflarında sıkça tüketilen bu reçel, kaymakla servis edilebilir.


3- Pancar Reçeli

Pancar Reçeli

Faydaları saymakla bitmeyen, kış aylarının vazgeçilmezi pancarın reçelinin olması da insanlar tarafından genelde tuhaf karşılanmakla beraber, bir kez tadına bakanın bağımlı hale gelebileceği bir reçel türüdür. İyi haber şu ki bu reçeli yapmak, bildiğiniz diğer reçelleri yapmak kadar kolay olmakla beraber sabah kahvaltılarınız için çeşitlilik arıyorsanız sizin için kolay ve güzel bir alternatif olacaktır.

4- Antep Fıstığı Reçeli

Ege taraflarında daha sık karşımıza çıkan bu reçeli tahmin edersiniz ki Antepliler de yapıp satmaya başlamışlardır. Bu reçel, sevenin çok sevdiği sevmeyeninse sevmediği lezzetlerdendir. Yapılışı diğer reçellere benzemekle beraber, olma süresi biraz daha uzun sürebilir fakat tadını seven taraftaysanız bu bekleme süresi sizin için çok da önemli olmayacaktır.

5- Enginar Reçeli


Enginarın başkenti diyebileceğimiz Ege’nin deneysel lezzetlerinden biri olarak başlamış enginar reçeli, kitleler tarafından kısa sürede oldukça beğenilen reçellerden biri olmayı başarmıştır. Enginar sevmeyen insan sayısının oldukça fazla olduğu ülkemizde, bu reçel sayesinde insanların enginar önyargısının da önüne geçilebilir. Yapılışı diğer reçellerden pek de farklı olmayan bu reçel tarçın veya karanfille lezzetlendirilerek tüketilebilir.

Ev yapımı dondurma tarifleri ve dondurmanın inanılmaz faydaları


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.