Ali İsmail Türemen’in Rağmen Mavi sergisi İş Sanat Kibele Galerisi’nde

Ressam, heykeltıraş ve gravür sanatçısı Ali İsmail Türemen, “Rağmen Mavi” sergisi 30 Haziran’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde.

rağmen mavi sergisi

İş Sanat Kibele Galerisi, resim, gravür ve heykel sanatçısı Ali İsmail Türemen’in “Rağmen Mavi” başlıklı retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. 1960’lı yıllardan bugüne uzanan sanat yaşamında her zaman yeni arayışlar içinde olan Ali İsmail Türemen, daha iyiye ulaşabilmek için zamanın şartlarını zorlayan, çok yönlü bir sanatçı. Desen, gravür, akrilik, suluboya ve yağlıboya resimlerin yanı sıra seramik ve cam heykeller de üreten Türemen, farklı tekniklerdeki tüm işlerinde kendi çizgisini yansıtıyor.

1970’lerde Karacaahmet’teki Osmanlı dönemi mezar taşlarından esinlenerek ürettiği ‘Mezar Taşları’ndan 1980’li yıllardaki ‘Tanımsızlar’ ve son dönemlerdeki ‘Alfabe’ serisine kadar derin anlamlar taşıyan eserler ortaya koyan Türemen’in ‘Mavi Figürleri’ ise sanatçının kendine özgü anlatımını yansıtan en kuvvetli çalışmalarıdır. Sorun ve çelişkileri ile bir yere sığamayan, düşmüş veya düşmek üzere olan, kalakalmış insanları simgeleyen figürleri maviden başka bir renkte düşünememesini Doğu geleneğine bağlayan Türemen, mavinin bilgelik rengi olduğunu, Yunus Emre’yi ya da Evliya Çelebi’yi ancak mavi olarak düşünebildiğini ifade ediyor.


Resminde, sanatında ve yaşamında adım adım ilerlediğini ve değiştiğini vurgulayan Ali İsmail Türemen, sanat kariyerinin yanı sıra akademi dünyasında da değerli çalışmalara imza attı ve günümüzde başarıları ile övgü toplayan birçok genç sanatçıyı yetiştirdi. Mezunu olduğu Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nun eğitim geleneğinin oluşmasında önemli roller üstlenen Türemen, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Okulu bünyesindeki Çağdaş Sanatlar Müzesi’nin uluslararası özelliklere sahip bir koleksiyona sahip olması için de büyük katkı sağladı.


Sanat hayatı boyunca 30 un üstünde kişisel sergi açan, eserleriyle birçok karma sergiye ve bienale katılan, ödüller alan Ali İsmail Türemen’in “Rağmen Mavi” başlıklı sergisi, 15 Mayıs – 30 Haziran 2018 tarihleri arasında İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

David Campany’nin Zengin ve Tuhaf sergisi NOK’ta


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.