Kas içeride büyür ve gelişir ancak görünüşteki yağ tabakası bunu engeller. Peki karın kaslarının daha belirgin görülmesi için ne yapılmalı? Tuğrul Çağrı Yılmazer açıklıyor…
Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, vücuttaki karın kası görünümünün 2 yolu olduğunu; sağlıklı bir beslenme sırasında vücut yağlarının belli bir oranın altına çekilmesi gerektiğini; direnç egzersizlerinin dominant olduğu bir antrenman belirlenmesinin çok önemli olduğunu vurguluyor.
Fitness’ı hayatının bir parçası olarak görenler için karın kası yapmaya yönelik kolay, uygulanabilir ve etkili fitness hareketlerinden bahseden Life Fitness Academy Master Trainer’ı Tuğrul Çağrı Yılmazer, Vücuttaki karın kası görünümünün 2 yolu vardır. Bunlardan biri beslenme diğeri ise doğru bir antrenmandır. Beslenmede vücut yağları belli bir oranın altına çekilmediği sürece her ne kadar mekik ve benzeri egzersizler yapılsa da karın kası görülmez.
Tuğrul Çağrı Yılmazer: Kas içeride büyür ve gelişir ancak görünüşteki yağ tabakası bunu engeller.
Özelikle basit şeker, glüten (buğday ve buğday unu), laktoz uzun vadeli olarak tüketim sepetinden çıkartılmalıdır. Geriye kalan gıdalar sağlıklı yağlar, sağlıklı proteinler ve sebzelerdir. Bu beslenme şekli ile alınan kalori belli bir seviyenin üstüne geçmez, hücresel anlamda da besler ve tokluk hissiyatını verir” diye belirtiyor.
Tuğrul Çağrı Yılmazer, Antrenman kısmında ise vücut yağ oranını düşürecek şekilde hareket etmek gerekir. Daha fazla kalori harcatan, örneğin sadece koşmak ve uzun süreli, tempolu koşmak, yüksek verimli antrenmanlar sürdürülebilir modeller değildir.
Vücudun yorulmasına bağlı olarak zamanla sakatlıklara ve kas kayıplarına sebep olur.
“Burada direnç egzersizlerinin dominant olduğu bir antrenman belirlenmelidir. Karın kasları karın bölgesinde gelişen, yan yana ve alt alta 6 kutu şeklinde görülen kas grubudur. İyi ve kalıcı bir görünüm kazanması için üstten bükülerek, bacakları alttan yukarı doğru bükerek ve sağa sola dönüşler ile 3 farklı şekilde çalıştırılmalıdır. Ayrıca egzersizler sırasında kalça ve belin stabilizasyonu oldukça önemlidir. Bu şekilde ilerlemek uzun vadede karın kası görünümünü kaçınılmaz yapar” diyor.
Tuğrul Çağrı Yılmazer etkili bir vücut için şu felsefeyi sunuyor:
“Daha fazla antrenman = daha fazla kas + daha fazla kilo kaybı + daha fazla sağlık + daha fazla yemek yiyebilme imkanı…’ Bu EŞİTLİĞE inananlar için geliyor; külliyen yanlış yoldasınız! Modelinizin uzun vadede sürdürülebilirlik arz etmesi için en önemli unsur: DENGE…
Sadece analitik yaklaşımla: eşitliğin bi tarafındaki artış yada azalışa PARALEL, diğer tarafındaki artış yada azalışın; modelinizde denge sağlamaya yeterli olacağına inanıyorsanız; denklemin ana öznesi olan İNSANI ve onun sahip olduğu fizyolojik & psikolojik sınırları göz ardı ediyorsunuzdur…
Örneğin: Her gün aynı anda birden fazla kas ve eklem grubunu maksimum seviyede TERÖRİZE edebileceğiniz; squat, lunge, barfiks, şınav, plank gibi egzersizleri uygulayamazsınız. MİLLETİN gazına gelip durmadan uygulasanız dahi; antrenman sonrası kaslarınız üzerinde oluşan TAHRİBATIN faturası ağır olur, altından kalkamazsınız.
TOPARLANMA fırsatı bulamayan kas ve eklem grubu zamanla sakatlıklara daha müsait hale gelir; yaşayabileceğiniz fizyolojik rahatsızlığın psikolojik yansımaları da olur: uzun süre aklınızdan çıkmayacak rahatsızlığın oluştuğu ANA ilişkin ACI içeren karelerle, geceyi gündüz edersiniz, UNUTAMAZSINIZ…
Antrenman, beslenme ve sağlık parametreleri arasında ADİL dağılım arz edecek, kısa-uzun vade farketmeksizin, antrenman yapabilme ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜN kısıtlanmayacağı modeller; DEMOKRASİLERDE mevcut…
Efendim fiziksel değişim ve gelişimle, mental değişim ve gelişimi destekleyeceğimiz; SAĞLAM KAFANIN, SAĞLAM VÜCUTTA OLDUĞU, bir hafta olması dileğiyle.”