Meral Akşener: Güneş doğduğunda ampuller söner!

İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Halk TV’de Uğur Dündar’a konuştu: Güneş doğduğunda ampuller söner!

Meral Akşener: Güneş doğduğunda ampuller söner!

Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına canlı yayın konuğu olan İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Yeni Mahalle’de sevenleriyle buluşan Halk Arenası’na halktan her hafta olduğu gibi yine büyük bir ilgi vardı. Programın yapıldığı Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi tamamen doldu.

Meral Akşener: Güneş doğduğunda ampuller söner!

Meral Akşener’in Twitter’daki sabitlenmiş paylaşımını hatırlatan Uğur Dündar, “Neden bu twweti sabitlediniz” diye sorunca, Akşener, “Çünkü güneş doğduğunda ampuller söner” yanıtını verdi.


İşte Meral Akşener’in sabitlenmiş o Twitter paylaşımı:

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 19 Mayıs’tan bahsederken Atatürk’ün adını kullanmamak için büyük çaba sarf etti. 19 Mayıs’ı anlatırken Kahraman, “Samsun’dan çıkan heyet” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’den katıldığı Halk Arenası programında çok sert tepki geldi.

“İsmail Kahraman korkak bir insandır”

Kahraman için ‘Çok korkak biridir’ ifadelerini kullanan Akşener, “Ben bu kişiyi takip etmemeye, sesini duymamaya özen gösteriyorum. Bu şahsın Atatürk ve arkadaşlarına, Cumhuriyet değerlerine itirazı olduğunu, bunu açık ve net söyleyemediğini bunu imalarla ifade ettiğini söyleyebilirim. Kendisini çok uzun bir süredir tanırım. Korkak bir insandır, dolayısıyla arkadan konuşmayı sever. O nedenle Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine, 19 Mayıs’ta başlayan o yürüyüşe yönelik alerjisini ortaya koymuş, bildiğimiz bir şahıstır” dedi.

meral akşener uğur dündar

Biz Atatürk’ü hatırlattığımız için bu arkadaşlar tekrar iyileşti

Bu arkadaşlar kendilerine yerli ve milli diyorlar ya, bu arkadaşların zamanında 19 Mayıs, 23 Mayıs gibi tarihler kendilerinin hastanelik olduğu bir süreçtir. İYİ Parti kurulduğu günden beri sık sık Atatürk’ü hatırlattığımız için bu arkadaşlar tekrar iyileşti. İkincisi, bu kişilerin ruh hallerini bildiğimiz için bizim kampanya sloganımız ‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’ olarak belirledik. O güneş 19 Mayıs 1919’da doğmuştu. Yarın o güneş yeniden doğacak.

Bu insanlar var oldukça, bu gençler, bu kadınlar var oldukça da her sene doğmaya devam edecek. 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun.

Türkan Saylan dostumdu

Ben Türkan Hocayı tanırım. Benden büyüktü ama dostumdu diyebilirim. Kocaeli Üniversitesi’ne kendisini konuşma yapmaya davet etmiştim. Sonra öğrencilerime konuşma yapmıştı ve tekrar evine geri götürmüştük. O yolculuk boyunca hayatını anlatmıştı, lince maruz kaldığı dönemlerde kendisine çok üzülmüştüm ve kendisini aramıştım. Bana ‘Üzülme Meral’ demişti. Bugün bu devleti yönetenlerin kadınla ilgili problemleri var, hele güçlü kadınla ilgili daha büyük problemleri var.


10 yılda 2 bin 191 kadın öldürüldü. Dolayısıyla son 10 yılda da artarak gidiyor. Öldürülen kadınlarda kusur aranıyor. Bir hakim düşünün ki ‘kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyin’ diyebiliyor. Rize Belediye Başkanı ‘Kürt kadınlarını ikinci eş olarak alalım bu sorun çözülsün’ desin. Samsun’da bir AKP’li yönetici ‘Başı açık kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır, ya satılıktır’ desin, bir tane soruşturma  yapılmasın. 24 Haziran’dan sonra bu işler değişecek.”

meral akşener

“Devlet Bahçeli, Ergenekon ve Balyoz’un darbe teşebbüsü olduğu iddialarına destek vermişti”

“Balyoz ve Ergenekon, Türk ordusunun parça parça edildiği bir süreçti. Bu ordunun, Genelkurmay Başkanı’nı terör örgütü başı olarak hapse attılar. Ve bunu sayın Erdoğan başta olmak üzere herkes seyretti. Bugün öksürse hukuken ne dediyse hayata geçen bir Erdoğan, dün de öyleydi, o hukuk içerisinde İlker Başbuğ Paşa hapse atıldı. Onun o karar çıktığındaki konuşmasını unutmamız mümkün değil.

“İlker Başbuğ kozmik odaya girilmemesi için yalvardı; bugün o odaya giren hakim ve savcılar FETÖ’den içeride!”

Daha vahim bir şey, Genelkurmay Başkanı kozmik odaya girilmemesi konusunda yalvardı. Sayın Erdoğan ‘Hayır, girilecek’ dedi. O dönemde kozmik odaya girenler bugün FETÖ’den firari. Bu millet, bu devleti 15 Temmuz’da köprüden, sokaktan topladı getirdi. Bu ülkeyi yönetenler tarafından sebep olunmuş bu ordu, bu sefer de siyasilerin yaptığı hataları düzeltmek gibi bir görevi yerine getiriyor.Devlet Bey’in çok yakın çalışma arkadaşı, Genel Başkan Yardımcısı yaptığı bir röportajda, Engin Alan MHP’nin milletvekili iken ve aynı zamanda tutuklu iken Ergenekon ve Balyoz davalarının darbe teşebbüsü olduğuna inandığını söyledi. Devlet Bahçeli de buna katıldığını söyledi.

“İkinci tura Muharrem İnce kalırsa desteklerim”

A, B, C planlarına hiç gerek yok. Millet ittifakı olarak hem 301 milletvekilini, hem Cumhurbaşkanlığını alacağız.Ben gençlere işsizlik maaşı vereceğimizi söylüyorum. Erdoğan da 24 Haziran akşamı bir işsiz olacak, kusura bakmasın. Ben Muharrem İnce’ye teşekkür ettim. İYİ Parti’yi kurarken, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı o zaman belli değildi, o zaman kim kalırsa şartsız, şüphesiz destekleyeceğimi ifade etmiştim zaten. Ama bugün bunları esasında konuşmamız gerekmiyor. Biz bütün gücümüzle Cumhurbaşkanlığı seçimine, onu almaya gayret etmemiz gerekiyor.

Cumhurbaşkanı seçildiğimde hemen ertesi gün OHAL kalkacak

Seçildiğimde ilk gün anneme telefon açacağım. ‘Anneciğim gelinin Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı oldu, teşekkür ediyorum, ellerinden öpüyorum’ diyeceğim. Sonra eşime dönüp ‘Torun başta olmak üzere ailenin tüm fertleri sana emanettir, ben gidiyorum’ diyeceğim.Seçildiğimde hemen ertesi gün OHAL kalkacak. İyi bir nakliyeci bulacağım. Çankaya Köşkü’nden Saray’a götürülen, bu millete ve devlete ait olan tüm tarihi eşyaları Çankaya Köşkü’ne geri taşıyacağım. Sonra tamirat başlayacak. İlk olarak Türkiye Dayanışma Fonu projesi için hemen düğmeye basacağız.

“Gençlere iş buluncaya kadar maaş bağlanacak”

Gençlere iş buluncaya kadar maaş bağlanmasıyla ilgili düğmeye basacağız. Şeker fabrikalarının satışı ile ilgili iptalleri başlatacağız. Ve üniversitelerin bölünmesiyle ilgili kararı ortadan kaldıracağız.Şimdi bunların 100 gün içinde uygulanmasını sağlayacağız. YÖK’ü kaldıracağız. Kuleli Askeri Lisesi ile Bursa’daki Işıklar Lisesi ve Maltepe’deki askeri liseyi derhal açacağız. Bugün Türkiye’yi yönetenler binalara savaş açtılar.


HALK TV CANLI YAYINI YOUTUBE KANALI İÇİN TIKLAYIN

İsmail Kahraman 19 Mayıs mesajında Atatürk yerine ‘yola çıkan heyet’ dedi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.