Meral Akşener 100 bin imza ile adaylık startını verdi

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmak için imzalar toplanmaya başladı. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan İyi Parti Genel Başkan Meral Akşener, imza kampanyasına seçim bölgesi olan Üsküdar İlçe Seçim Kurulu’nda start vererek imza kampanyasını başlattı.

Meral Akşener 100 bin imza ile adaylık startını verdi

Meral Akşener’i desteklemek ve imza vermek için yüzlerce vatandaş sabah saatlerinden itibaren İlçe Seçim Kurulu’nun önünde toplandı. Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla Akşener’in gelmesini bekleyen partililer, ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ şeklinde sloganlar attı.

Saat 11.00 sıralarında Üsküdar İlçe Seçim Kurulu’na gelen Meral Akşener içeriye gireceği sırada büyük bir izdiham yaşandı.


“İmza atan 64 bin 876’ncı kişiymişim”

Güçlükle İlçe seçim Kurulu Başkanlığı’na giren Meral Akşener, görevli memurun, ‘Kime oy veriyorsunuz?’ sorusuna gülerek, ‘Kendime’ diye cevap verirken, belgeyi imzaladığı sırada, ‘Ben 64 bin 876’ncı kişiymişim. Türkiye’de bir ilk oluyor ya imza işi’ dedi. İmza attıktan sonra belgenin bir örneği kendisine verilen Meral Akşener, ‘Hayırlı uğurlu olsun inşallah’ dedi.


İmza attıktan sonra dışarıda bekleyen partililere konuşan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, “biz milletimize güvenerek yola çıktık. 100 bin imza dedik. Bu 100 bin imza için tek güvendiğimiz yer milletimizin iradesi ve bugün itibarıyla görülüyor ki bu 100 bin imza tercihimiz son derece doğru. Başka hiç bir yere güvenmeden, sadece milletimize güvenmemiz bize yeter. Allah milletimize ve hepimize hayırlı eylesin. Şimdi YSK’nın içindeyiz. O nedenle bunun dışında bir şey söylemek istemiyorum. Söyleyecek çok söz var. Allah’ın izniyle inşallah bu ülkede ali kıran baş kesen sistem sizlerin iradesiyle değişecek. Şunu söylemek zorundayım. Buradan sayın Erdoğan’a sizin adınıza, milletimiz adına bir soru sormak istiyorum, o da şu, ‘Kıbrıs’la ilgili yaptığın yanlış politikalar sonucunda Kıbrıs’ı verdin mi?’ Buna müsaade etmeyeceğiz. Ayağınızı denk alın’ dedi.

Akşener konuşmasının ardından, ‘Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ sloganları ile İlçe Seçim Kurulu’ndan ayrıldı.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da imzasını verdi

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu


Türkiye genelinde bugün başlayan imza verme işleminde ilk imza Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu için atıldı. Toroslar 2. İlçe Seçim Kurulu’na gelen bir vatandaş, saat 08.00’da imza verdi. Temel Karamollaoğlu’nun aday olabilmesi için 100 bin imza gerekirken; parti kurmayları ilk günde bu hedefe ulaşacaklarını belirtiliyorlar. Cumhurbaşkanı adayları için imzalar 9 Mayıs akşam saat 20.00’a kadar devam edecek.

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylık konuşması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.