Meral Akşener’den İstanbul Bakanlığı vaadi

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı Meral Akşener, İstanbul Bakanlığı kuracağını açıkladı. Akşener, ismini vermediği bir kanalda mitingini 10 saniye canlı yayında gösteren kişilerin işten atıldığını söyledi.

Meral Akşener vaatleri: istanbul Bakanlığı kuracağım

Number One FM ve Number One Türk FM ortak yayınında soruları yanıtlayan Meral Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar:

İstanbul Bakanlığı vaadi

Köprülerden o kadar çok araç geçmesi garanti edildi ki, o kadar araç geçmeyeceği malum. Köprüden geçmeyen Ardahanlı’dan Edirneli’den köprü parası alınıyor. Bu köprüler devlet tarafından yapılmalıydı. Köprü 4 liradan 8 liraya çıkarıldı, diğerleri kat kat daha fazla, böyle bir sistemle trafik çözemezsiniz. Bu sorunları çözmek için ‘İstanbul Bakanlığı’ kurmayı düşünüyorum.


Mitingi 10 saniye gösteren iki kişi işten atıldı

Medyanın bağımsız olması lazım. Yalnızca görsel basından da bahsetmiyorum. Orada çalışan insanların kendi kafalarında bir sansür olmaması gerekiyor. Medyayı büyük sermayenin eline vermemek gerekiyor. 1994-1999 arasında büyük bir karartma yaşamıştık şimdi de yaşıyoruz. Sermaye sahipleri korkuyorlar, ismini vermeyeceğim bir kanalda bizim mitingimiz 10 saniye gösterildi. Mitingi 10 saniye gösteren kişiler işten atıldı. Ayıptır.

Türkiye Dayanışma Fonu’nun ilk icraati: İşsizlerin tüm kredi borçları silinecek!

Türkiye dayanışma fonu kuracağız. 4,5 milyon insan borç takibinde. İşsiz kalanlar borcunu ödeyemiyor, rezil oluyor, mahcup oluyor. İşsizlerin yaşlıların, öğrencilerin, gazi ve şehit yakınlarının bir defaya mahsus borcunu siliyoruz. Bunun maliyeti 8 milyar TL. Bunun kaynağı olarak da makam araçlardan karşılayacağız. Mehmet Şimşek fındık fıstık parası demişti biz bu fındık fıstık parasını vatandaşlarımıza dağıtacağız.”


Üniversitelerin bölünmesi

Seçilmesi halinde ilk icraatının üniversitelerin bölünmesini iptal etmek olacağını belirten Akşener şunları söyledi:

“İlk yapacağım iş, ilk iptal edeceğim konu üniversitelerin bölünmesi olacak. Üniversiteler birikimle, geçmişin getirdiği bilimsel birikimle yaşarlar. Vasatın altına mahkum etmek istiyorlar. Çok büyük bir genç kitlemiz var, 25 milyon öğrencimiz var. Bu öyle büyük bir güç ki. Birinci önceliğimiz bu gençler bizim. İnsanlar liyakata göre yeteneğine göre iş bulabilecek.


Buna yemin ediyorum KPSS’lerde, üniversite sınavlarında yapılan sahtekarlıkların izini süreceğim, haksız yere hakkını kaybetmiş gençlerimize o hakları yeniden iade edeceğim. Her şeyden hesap soruluyor, üniversite sorularını çalanlarla ilgili hiçbir şey yok. O haksızlıkla kazananları ballı maaş alanlara hiç dokunan yok. Haksızlık nedeniyle hakkını kaybetmiş gençlere dönen yok. Gençlerin istediği şeyler var ve bunlara çalışacağım.”

Adil Gür 24 Haziran seçim anketi sonuçları: Son anketler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.