Muharrem İnce seçim mitinglerine Yalova’dan başladı

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlerle ilgili seçim startını memleketi Yalova’dan verdi. 80 milyonun Cumhurbaşkanı olacağını belirten İnce, “HDP’liler de İyi Parti’liler de Saadet Parti’liler de bu memleketin evladı, Akşener’le uğraşma, Perinçek’le uğraşma, Demirtaş’ı hapse atma, böyle olmaz. Demokrasi empati yapmaktır” diye konuştu.

Muharrem İnce, “Akşam sosyal medyayı dolaştım. Bakın ne yazmış, kiracısını çıkarmak isteyen ev sahibi gibi, ‘Sarayı hemen boşalt Yalova’dan abim gelecek” dedi.

Muharrem İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

Eşim nasıl hissediyorsun heyecanlı mısın dedi? Kazanacağına inanıyor musun dedi? Evet dedim.Kendimi şöyle tanımlıyorum: 80 Milyonun yükü omuzlarımda. Genç bir kadın avukat mesajıyla beni ağlattı. Mesaj şu: “Tam her şey bitti derken, bunlar bu memleketi sattı derken, yeniden gönlüme bir ışık doğdu. 24 Haziran’da cübbem arabamda talimatınızı bekliyorum.


HDP’liler de İyi Parti’liler de Saadet Parti’liler de bu memleketin evladı

– 24 Haziran’da sandığa gideceğiz. Bir partinin yirmiden fazla milletvekili varsa, grup kuruyorsa o milletvekilleri aday gösteriyor. 20’den fazla yoksa imza toplayacak, 100 bin imza. Zorlaştırmak için. Kendisi devletin uçağına, helikoptere binecek, örtülü ödeneği olacak, Sayın Akşener’e imza vermek isteyenlere FETÖ’cü diyecek. Selahattin Demirtaş’ı hapse atacak. Böyle yarış olur mu? Birinin elini bağla, birinin ayağını bağla. İlan ediyorum.

– CHP üyelerine talimat veriyorum. Vatandaşlarımızdan da rica ediyorum. Sayın Akşener’e, Sayın Karamollaoğlu’na, Sayın Perinçek’e, kim aday olmak istiyorsa, gidin imza verin. Demokrasi budur. HDP’li değilim, dünya görüşüyle dünya görüşüm bağdaşmaz. SP’li değilim, İyi Parti’li de değilim. Ben sapına kadar CHP’liyim. Ama HDP’liler de bu memleketin evladı, MHP’liler de, İyi Parti’liler de, AK Parti’liler de, CHP’liler de..

Akşener’le uğraşma, Demirtaş’ı hapse atma

– Akşener’le uğraşma, Perinçek’le uğraşma, Demirtaş’ı hapse atma, böyle olmaz. Demokrasi empati yapmaktır. Aleviler, benim cumhurbaşkanlığımda ayrımcılığa uğramayacaksınız. Ama biz Sünnilerin camisinin imamının maaşını devlet ediyor, Alevilere ödeme yapmıyor. Böyle kardeşlik olmaz. Dolmabahçe’deki imam “Ben görmedim” dediğinde o imamı savunmak bizim görevimizdir. O imama kocaman bir alkış gönderin.

Aleviyle Sünniyle kol kola getireceğim

– Önce içeride birlik. Aleviyle Sünniyle kol kola getireceğim, kol kola. Trump’a, Putin’e sonra sıra gelecek. O sonraki iş. Önce içeride birlik. Devlet Bahçeli’ye cevabı Yalovalı ülkücüler verir. Onlar destek oldular bizi. Benim MHP’ye ya da ülkücülere hiçbir husumetim yoktur. Tam tersine Yalova’da ikinci seçimlerde bize oy verdiler. Görüşmeleri de ben yaptım ben. Milliyetçiliği ayaklar altına alan birine, şehitlere kelle diyenlere bir partiyi yaslıyorsunuz. İtirazım sanadır sana.

Cumhurbaşkanı olduğumda Atatürk gibi Çankaya Köşkü’nde oturacağım

– Mustafa Kemal Atatürk 19 Ağustos 1919’da Yalova’ya geldiğinde 1938’e kadar 330 gün Yalova’da kaldı. Cumhuriyetin yazlık başkentidir Yalova. TDK burada kurulmuştur, Kuran-ı Kerim’in Türkçeleştirilmesi çalışması burada yapılmıştır. Tarih tekerrür ediyor, burası yine cumhuriyetin yazlık başkenti olacak. Bakın, dün hayatımda ilk kez, 36 yıl sonra rozetimi çıkardım genel başkana teslim ettim. O rozeti neden çıkardım biliyor musunuz? Allah’ın izni, milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda 80 milyonu kucaklamak için çıkardım.

Sarayı üniversite yapacağım

Karamollaoğlu’nun, Akşener’in imzasıyla uğraşma. Demirtaş’ı hapiste tutma; Gel erkekçe yarışalım.

Alevilere devlet yardım etmiyor. Olmaz böyle kardeşlik. Dün hayatımda ilk kez rozetimi çıkarıp Genel Başkan’a teslim ettim.


O rozeti Cumhurbaşkanı olduğumda 80 milyonu kucaklamak için çıkardım.

muharrem ince yalova mitingi

Sarayı üniversite yapacağım

Önce içeride birlik. Kürtle Kürdü Çanakkale’de olduğu gibi kol kola yapacağım. Turump’a Putin’e sonra sıra gelecek. Dün yine üzen bişey oldu. Bahçeli benim MHP’ye husumet beslediğimi söylemiş. Bakın ona cevabı Yalovalılı ülkücüler verir. Yalovada ikinci seçimlerre bize oy verdiler. Görüşmeleri ben yaptım.

Sayın Bahçeli şehitlere kelle diyeni partini yaslıyorsun. İtirazım sanadır. Bu kendi 19 Ağustos 1929’da kaderi değişmiştir bu şehrin. Atütürk 339 gün Yalova’da konaklamıştır. Türk Dil Kurumunun temellerini burada atmıştır. Kuran’ın Türkçeleştirme çalışmaları burada yapılmıştır. İran Şahını, İngiliz Kralını, Afgan Kralını burada ağırlamıştır. Tarih tekrarlıyor. Dün bu Yalova sokaklarında rahmetli İsmail Cem’in vekil olduğu dönemde ben de bir genç olarak el broşürlerini dağıttığımı biliyorum.

muharrem ince yalova 24 haziran seçimleri cumhurbaşkanı adayı

Çankaya Köşkü’nde oturacağım

36 yıl sonra rozetini çıkardım genel başkanıma teslim ettim. Partinin Cumhurbaşkanı olmaz. Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlementer sisteme gececeğiz. O sarayda asla oturmayacağım. Orayı ben aslında iyi bir emlakçı arıyordum satacaktım ama. Milletvekili arkadaşlar karşı çıktı. Orayı yüksek puanlar almış öğrencilere üniversite yapacağım. Ben de Çankaya Köşkü’nde oturacağım.

“Sarayı hemen boşalt abim gelecek”

Muarrem İnce bu işi başarabilir mi? Bakın anlatayım. Ben milletvekili olarak ondan 5 ay önce milletvekili oldu. Ben ondan kıdemliyim. 16 senelik milletvekiliyim. Sonra benim diplomam var daha ne olsun. Bu çocukların zekalarına güveniyorum. Akşam sosyal medyayı dolaştım. Bakın ne yazmış, kiracısını çıkarmak isteyen ev sahibi gibi, ‘Sarayı hemen boşalt Yalova’dan abim gelecek.”

Muharrem İnce ailesi ile vakit geçirdi

muharrem ince ailesi

Ankara’daki aday tanıtım töreninin ardından dün akşam saatlerinde memleketi Yalova’ya gelen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, burada havai fişek gösterileriyle karşılandı. Geceyi, kent merkezine bağlı Elmalı Köyü’ndeki evinde geçiren Muharrem İnce, sabah da aynı köydeki baba ocağına geçti. Muharrem İnce, annesinin elini öpüp, helallik istedi. Annesi Zekiye İnce de, “Allaha emanet ol oğlum” dedi. İnce, daha sonra ise babası Şerif İnce’nin köydeki mezarın ziyaret etti. Babasının mezarı başında duan eden Muharrem İnce, “Baba bugünü görmeni isterdim” diyerek gözyaşı döktü.

35 yıllık ülkücüyüm

Muharrem İnce, daha sonra köydeki evine geçerek aile bireyleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ailesini tanıtan İnce, burada bir de espri yaptı. İnce, eşi Ülkü İnce’yi de tanıtırken “Eşim Ülkü. Yani Bahçeli bana laf söylüyor ama, ben aslında ülkücüyüm. Hatta 35 yıllık ülkücüyüm” dedi.

Benim derdim memleket

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Muharrem İnce, şöyle konuştu:


“Bugün 3 grup başkanvekilimiz Yüksek Seçim Kurulu’na gittiler. Sayın Altay, Sayın Özel ve Sayın Özkoç, benim cumhurbaşkanlığı adaylık dosyamı teslim ettiler. Mal varlığımı da verdim. Mal varlığımı pazartesi basınla da paylaşacağım. Herkes bilsin, neyim var, neyim yok. 5 yıl sonra sadece kendimin değil, sadece yasaların öngördüğü eş ve bakmakla yükümlü olduğum çocuk değil, bütün ailenin, bütün sülalelin mal varlığını yeniden veririm. Zenginleşmeyeceğime, derdimin Tayyip Erdoğan’ı indirmek olmadığını buradan ilan ediyorum. ‘Bunların tek derdi var, beni indirmek istiyorlar’ diyor ya. Hayır, benim tek derdim o değil. Benim derdim memleket. Ben doları indirmek istiyorum, euroyu indirmek istiyorum, enflasyonu indirmek istiyorum, işsizliği indirmek istiyorum, benzin fiyatlarını, Bağ-Kur primlerini indirmek istiyorum. Bana ne Tayyip Erdoğan’dan. Benim derdim memleket.”

Meral Akşener Kahramanmaraş’ta halka seslendi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.