Şekersiz kurabiye tarifi ve hazırlanışı: 10 püf nokta

Kilo vermeye yardımcı olarak görülen ve obezite karşıtı bir beslenme biçimi olan şekersiz beslenmeye 21 günlük bir plan ile adım atmak mümkün. Şekersiz kurabiye tarifi ve hazırlanışı: 10 püf nokta…

Şekersiz kurabiye tarifi ve hazırlanışı: 10 püf nokta

Daha enerjik, daha iyi hissetmek, birçok hastalıktan uzaklaşmak için şekersiz beslenmek çok önemli.

Şekersiz Beslenmede İlk Adım Nedir?

  • Öncelikle içeriğinden emin olmadığınız tüm paketli yiyeceklerden uzak durun.
  • Şeker ihtiva ettiğini bildiğiniz yiyecekleri tüketmeyin.
  • Bol lifli beslenmeye ve bol su içmeye dikkat edin.
  • Protein içeren gıdalar, güvendiğiniz yağlar, probiyotikler, prebiyotikler tüketin.

Kekten, Kurabiyeden Uzak Kalamayanlara Şekersiz Tarifler

Gıda Mühendisi ve Makarna, Lütfen! Kurucusu Tuğba Bayburtluoğlu; “Herkesin büyük annesinden, annesinden kalma çok sevdiği bir kek ya da kurabiye tarifi vardır. Bu tarifi beyaz sofra şekeri yerine kuru meyve ya da diğer doğal tatlandırıcılar ile yapabilirsiniz.” diyor. Bayburtluoğlu; “Makarna, Lütfen!’de artan talepler üzerine birçok şekersiz karışım bulunuyor. Kekten kurabiyeye bu karışımlar tamamen şekersiz üretiliyor. Bunlar dışında herkes evinde kendi şekersiz tarifini üretebilir.” diyor.


Evde Şekersiz Kek, Kurabiye, Puding Yapmanın 10 Püf Noktası

Şekersiz kek, kurabiye, puding yapmak isteyenlere öneriler:

1- Bire bir oranında şeker ile kuru meyveyi yer değiştirin. Mesela tarifte bir bardak şeker var ise bardağı sıkı sıkı kuru üzüm ile doldurun ve kullanın. Öncesinde kuru üzümleri güzelce yıkayıp kurutmanızı tavsiye ediyoruz zira kuru üzümler birbirine yapışmasın diye üzerlerine biraz yağ eklenir. Bu da üzerinin toz tutmasını kolaylaştırır.

2- Tarifteki yağ ya da yoğurt gibi sıvı fazın içinde bu üzümleri karıştırıp mikserden geçirerek bir püre elde edin. Burada amaç kuru meyvenin tam olarak hamurun içine dağılmasını sağlamak ve bu sayede tatlı tadın tamamen homojen bir şekilde yayılmasına olanak vermektir. Aksi takdirde ısırıldığında önce tatsız bir kek sonra birden meyve parçası ağza gelebilir.

3- Yumurta ve kabartma tozu gibi keki ya da kurabiyeyi kabartacak malzemelerin miktarını değiştirmemek önemlidir. Yumurtayı hatta sarısı ayrı beyazı ayrı çırparsanız daha kabarmış bir kek de elde edebilirsiniz. Yumurta beyazını kaseyi ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kadar çok çırpmaya dikkat edin.

4- Üzüm dışında başka meyveler kullanabilirsiniz. Damağınıza güvenin ve elinizin altındakilere göre denemeler yapmaktan çekinmeyin.

5- Kuru meyveler sadece şeker içermezler, aynı zamanda vitamin, mineral ve lif de katmış olursunuz kekinize. Meyve miktarı önemlidir; çok fazlası kekik kabarmasını engeller. Bu yüzden tarifteki şeker miktarına denk kullanmaya dikkat edin.

6- Şeker yerine alternatif olarak bal, meyve özü ve/veya şurubu kullanabilirsiniz. Bal biraz pahalı bir alternatif olmak ile beraber soğuk tüketilmesi besin değeri açısından daha iyi olacaktır.

7- Pekmezi de en fazla sos için kullanın, kekin içinde kullanmayın. Pekmez zaten kaynatılarak yapıldığından ikinci bir pişirmeye girmese çok daha iyi olur.

8- Sıvı tatlandırıcılarda (bal, meyve özü gibi) miktarı bire birden biraz az kullanın çünkü bu gıdalar güçlü gıdalardır. Mesela tarifte 1 su bardağı beyaz şeker varsa siz 3/4 bardak bal ya da çok tatlı sevmiyorsanız yarım su bardağı bal ekleyebilirsiniz.


Tüm bu kurallar tatlı soslar ve pudingler için de geçerlidir. Şeker ilavesiz kek, kurabiye, puding karışımları ile rahatlıkla tatlı krizlerini bastırabilirsiniz.

Unsuz ve şekersiz kurabiye tarifi ve hazırlanışı

Unsuz ve şekersiz kurabiye tarifi

Kilosuna dikkat edenlerin afiyetle yiyeceği unsuz ve şekersiz kurabiye tarifi… Unsuz ve şekersiz kurabiye tarifiyle ara öğünleriniz için harika bir atıştırmalık yapabilirsiniz. İşte unsuz ve şekersiz kurabiye için gerekli malzemeler, tarifi ve hazırlanışı:

Malzemeler:

1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı çiğ fındık
1 yemek kaşığı Ay çekirdeği içi
1 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı yulaf ezmesi
2 muz
1 yemek kaşığı fıstık

Hazırlanışı:

İri doğranmış badem ve fındıkları tavaya alın. Yulaf ezmesi ve ay çekirdeğini ekleyip 7-8 dk ara ara karıştırarak kavurun. Üzüm ve tarçını da ilave ettikten sonra ocağın altını kapatın.

Bir kapta muzları çatalla ezin.  Fıstık ezmesi, kavurduğunuz kuruyemişli yulafları ekleyip tüm malzemeyi bir spatulayla karıştırın. Bu harçtan bir yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Şekersiz muzlu kurabiye tarifi ve hazırlanışı

ağlıklı ve lezzetli kurabiyeler yemek ve formunuz korumak istiyosanız şekersiz muzlu kurabiye tarifi tam size göre… İşte şekersiz muzlu kurabiye için gerekli malzemeler, tarifi ve hazırlanışı:

Şekersiz muzlu kurabiye tarifi

Malzemeler:

Bir adet muz
Yarım su bardağı üzüm
Yarım su bardağı ceviz
2 adet rendelenmiş elma
Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir tatlı kaşığı tarçın
Bir tatlı kaşığı toz kakao
Yarım su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı bal ya da pekmez

Hazırlanışı:


Malzemelerin hepsini bir kabın içinde beş dakika yoğuralım. Tepsiye yağlı bir kağıt serelim ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış  120 derecelik fırında pişirelim. Tarifler için kaynak: yasemin.com

Çocuklar için 10 sağlıklı atıştırmalık tarifi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.