TFF’den Fatih Terim’e 9 milyon liralık dev tazminat!

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), Fatih Terim’e sözleşmesini haksız yere fesih ettiği gerekçesiyle 9 Milyon 324 bin TL faiziyle tazminat ödemesine karar verildi.

TFF Fatih Terim 9 milyon lira tazminat türkiye futbol federasyonu

Milli Takımlardaki görevine haksız ve tek taraflı son verildiği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu’na açtığı 3 Milyon 550 bin euroluk dava açan Fatih Terim haklı bulundu. Mahkeme Fatih Terim’e 7 milyon 770 bin lira ile 1 milyon 554 bin lira icra inkar tazminatı olmak üzere toplam 9 milyon 324 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Çeşme’deki kavga nedeniyle iş sözleşmesi fesh edildi

İstanbul İş Mahkemesi’nde görülen davaya davalı TFF’nin avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu ile davacı Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir katıldı. Duruşmada söz alan Epözdemir “Müvekkilimin iş akdi haklı neden olmaksızın fesh ediliyor. Yargılama sorasında davalı federasyonun haklı nedenle fesh yaptığı iddia ediliyor. Benim müvekkilimin Çeşme’de yaşadığı olayla ilgili sözleşmesi fesh ediliyor. Müvekkilim sözleşmede yer alan sürenin dörtte üçünü çalışmış zaten. Yani 60 aylık sürenin 44 ayını çalışmış. Federasyonun bu zamana kadar yaptığı 44 milyon lira ödeme yaptığı göz önüne alındığında 12 milyon 950 bin liralık 12 milyon 950 bin liralık istediğimiz fiyat cezai şart miktarı fahiş değildir. Davamız kabul edilsin. Ayrıca icra inkar tazminatının davalıdan tahsilini istiyoruz” dedi.


“TFF bir kişiyi zengin etmek için kurulmadı”

Davalı Türkiye Futbol Federasyonu’nun avukatı Hüseyin Karaahmetoğlu da, “Fesih haklı nedenle yapılmıştır. Davacının dosyaya sunduğu deliller tamamen ticari içeriklidir. Oysa bizim davamız, işçi-işveren ilişkisini kapsamaktadır. O kadar haklı bir neden ortada ki dünya kupasına katılma şansını riske sokacak durumdadır. 14 Temmuz 2017 tarihinde Fatih Terim ile TFF Yönetim Kurulu üyesi arasında bir tartışma çıktı. Bu olayla ilgili savcılık tarafından devam ediliyor. Fatih Terim’in yaptığı tüm sözleşmelerde tazminat maddesi yok.


Sadece TFF ile yaptığı sözleşmelerde var. TFF Türkiye’deki 80 milyon insana sporu sevdirmek için kurulan bir kuruluştur. Bir kişiyi zengin etmek için kurulmamıştır. Bu da futbol ailesine yapılan bir eylemin neticesinde bizim iş akdini haklı nedenle feshetmemizin en önemli kanıtıdır. Haklı nedenle fesih talebimizin kabul edilmemesi durumunda tazminatta indirime gidilmesini istiyoruz. Davanın reddine karar verilsin” dedi.

9 milyon 324 bin TL tazminat ödenecek


Davayı kısmen kabul eden mahkeme, Fatih Terim’in haksız ve tek taraflı olarak Milli Takımlar’daki görevine son verildiği iddiasıyla federasyona açtığı davayı kabuk etti. Mahkeme ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu’nun Fatih Terim’e yüzde 20 icra inkar tazminatı ödemesine de karar verdi. Mahkemenin kararına göre Fatih Terim’in talep ettiği 12 milyon 950 bin lira tazminatta hakkaniyet indirimine gidildi. Buna göre mahkeme, 12.9 milyon talep üzerinden yüzde 40 indirim yaparak 7 milyon 770 bin liranın davalı TFF’nin Fatih Terim’e ödemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca yüzde 20 icra-inkar tazminatını da hesaplayarak 1 milyon 554 bin lira dahil olmak üzere faiz hariç toplam 9 milyon 324 bin liranın davalı TFF’nin Fatih Terim’e ödemesine karar verdi.

Yabancı oyuncu sayısı: Türk futbolunda bitmeyen tartışma


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.