Avrasya Tüneli geçiş ücreti 6 ayda ikinci kez zamlandı!

Avrasya Tüneli geçiş ücreti 6 ay önce 16.60 TL’den 21 TL’ye yükseltilmiş; gelen tepkiler üzerine 19,20 TL’ye çekilmişti. 1 Temmuz 2018 itibariyle yapılan 4,10 TL zam ile tek geçiş ücreti 23,30 TL’ye yükseltildi.

Avrasya Tüneli geçiş ücreti 6 ayda ikinci kez zamlandı!

Avrupa ve Asya’yı denizin altından bağlayan Avrasya Tüneli’nin geçiş ücretlerine, bu geceden geçerli olmak üzere zam yapıldı.

4,10 TL zam geldi, geçiş ücreti 23,30 TL oldu

Tünel işletmecisi firmaların ortak şirketi ATAŞ (Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.) tarafından yapılan açıklamaya göre; 1 Temmuz 2018 saat 00:00 itibarıyla geçerli olmak üzere tünelin tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 19,20 TL’den 23,30 TL’ye, minibüsler için ise 28,80 TL’den 34,90 TL’ye yükseltildi.


Açıklamada ayrıca “Fiyatlara %8 KDV dahildir. Avrasya Tünelinden yalnız 1. ve 2. sınıf araçlar geçebilmektedir” denildi.

6 ay önce de zam gelmişti

Avrasya Tünelinden geçiş ücretine 31 Ocak tarihinde de zam gelmişti. Tek yön geçiş ücreti otomobiller için 16.60 TL’den 21 TL’ye, minibüsler için ise 24.90 TL’den 31.50 TL’ye yükseltilmişti.

Ancak gelen tepkiler üzerine fiyatlar ertesi gün geri çekilmiş, otomobiller için ücret 19,20 TL’ye inerken minibüsler için de 28,8 TL’ye gerilemişti.

2016 yılı sonunda açılmıştı


20 Aralık 2016’da açılan Avrasya Tüneli, İstanbul’un iki yakasını deniz altından birbirine bağlıyor. Avrasya Tüneli’nde otomobiller için geçiş ücretinin 1 Şubat 2018’e kadar ilk etapta 4 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası, minibüsler için 6 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası seviyesinde olacağı açıklanmıştı.

Sigara vergilendirme sistemi değişti: Ucuz sigaraya zam geldi!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.