Grup Artı karma seramik sergisi Akyaka’da

Grup Artı’nın “Yorum” adlı karma seramik sergisi, Muğla’nın evleri ile meşhur Akyaka beldesinde yer alan Nail Çakırhan – Halet Çambel Kültür Sanat Evi’nde sanat severlerle buluşuyor.

Grup Artı karma seramik sergisi Akyaka gökova marmaris muğla

Gökova Akyaka’yı Sevenler Derneği ve Münir Gözen Çamurevi desteği ile Nail Çakırhan – Halet Çambel Kültür Sanat Evi’nde 15 Haziran saat 18:00’de açılışı yapılacak sergide; Grup Artı adıyla Marmaris’in seramik sanatçılarının eserlerinden oluşan seçkiler yer alacak.

Grup Artı

Arkadaşlıklarını seramik çalışmalarıyla birleştirip arttıklarına inandıkları için Grup Artı adını aldılar. Hepsi seramik sanatına gönül vermiş olsa da her birinin kendi “Yorum”unu tasarımlarında siz de gözlemleyebilirsiniz.


Grup Artı sanatçıları: Çiğdem İrtem, Şule Ketenci, Hale Öner, Gül Şahin, Şeref Karaarslan, Hale Karaarslan, Bilge Gürdoğan, Deniz Tezbiner
Grup Artı’nın “Yorum” adlı Karma Seramik Sergisi açılışından

Grup Artı sanatçıları: Bilge Gürdoğan, Çiğdem İrtem, Deniz Tezbiner, Gül Şahin, Hale Karaarslan, Hale Öner, Şeref Karaarslan, Şule Ketenci.

Grup Artı’nın “Yorum” adlı karma seramik sergisi seçkileri:

Bilge Gürdoğan:

2006 yılında suluboya ve karakalem çalışmalarına başladı. 2016 yılında ise çamur ve sırlamanın büyüsüne kapıldı.
Bilge Gürdoğan seramik sergisi

Sanatçı: Bilge Gürdoğan

Çiğdem İrtem

Marmara Üniversitesi Devlet Tiyatroları Güzel Sanatlar Akademisi Tekstil Moda Tasarım Yüksek Lisans diplomasına sahip. Heykel, seramik ve tasarım kapsamında sergiler…

Çiğdem İrtem seramik heykel sergisi akyaka marmaris gökova muğla
Sanatçı: Çiğdem İrtem

Deniz Tezbiner

Bursa Endüstri Meslek Lisesi Teknik Resim mezunu. Yağlı boya resim ve tezhip çalışmalar mevcut. 2015 yılından beri seramik çalışmalarına devam ediyor.


Deniz Tezbiner akyaka seramik sergisi
Sanatçı: Deniz Tezbiner

Hale Öner

Yağlı boya resim ve tezhip çalışmalarının ardından 2014 yılında seramik sanatıyla ilgilenmeye başladı. İşlerinde mükemmeliyetçi kişiliğini aşmayı hedefliyor.

hale öner akyaka seramik sergisi vazo tabak
Sanatçı: Hale Öner

Şule Ketenci:

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları bölümü mezunu. 2009 yılında İstanbul Derinlikler Sanat Galerisi “Kadın Gözüyle” yağlı boya resim sergisinde yer aldı. 2016 yılından beri seramik çalışmalarını yürütüyor.

şule ketenci akyaka seramik sergisi
Sanatçı: Şule Ketenci

Gül Şahin:

Sanat çalışmalarına tezhiple başlayıp, ebru üzerine özgün minyatür çalışmaları ve deri maskelerle devam etti. 2010 yılında seramik sanatıyla tanıştı. İşlerinde doğadaki amorf ve organik dokuların büyüleyici etkisini yansıtmayı hedefliyor.

Gül Şahin akyaka seramik sergisi
Sanatçı: Gül Şahin

Hale Karaarslan:

İndigo Dergisi’nde yönetici ve Yazı İşleri Müdürü. Bilinç, farkındalık, yaratıcılık, hayal gücü ve üretim yaşam amacı. Çamur ve boya ile tümünü sentezleyebilmenin mutluluğunu yaşıyor.
Hale Karaarslan akyaka seramik heykel sergisi aslan büstü

Sanatçı: Hale Karaarslan

Şeref Karaarslan:


Hayal gücü yaratıcılıkla birleşince yapmayı çok istediği heykel ile buluştu. Doğa sevgisi ve gözlem yeteneğini sanatına yansıtıyor.

Şeref Karaarslan heylel seramik sergisi akyaka marmaris
Sanatçı: Şeref Karaarslan
Soldan sağa: Şule Ketenci, Hale Öner, Gül Şahin, Şeref Karaarslan, Hale Karaarslan, Bilge Gürdoğan, Deniz Tezbiner
(Soldan sağa) Grup Artı sanatçıları: Şule Ketenci, Hale Öner, Gül Şahin, Şeref Karaarslan, Hale Karaarslan, Bilge Gürdoğan, Deniz Tezbiner

Grup Artı sergi bilgileri:

  • Yer: Nail Çakırhan & Halet Çambel Kültür ve Sanatevi – Akyaka Muğla
  • Açılış ve kokteyl: 15 Haziran 2018 saat 18:00
  • Sergi: 16 – 24 Haziran 2018
  • Ziyaret saatleri: 16:00 – 19:00

Özel Röportaj: Bedri Baykam – Vizyoner bir olgu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.