İmam İyi Parti’lileri camiden bu sözlerle kovdu: Reis’i destekliyoruz

“Buraya AKP’lilerden başkası giremez. Biz Reis’i destekliyoruz” diyen cami imamı, İyi Parti’lileri önce camiden sonra köyden kovdu.

İmam İyi Parti'lileri camiden bu sözlerle kovdu: Biz Reis'i destekliyoruz

Çorum’un Mecitözü ilçesi Çitli Köyü’nde dün tartışma yaratacak bir olay yaşandı.

Çitli Köyü Cami imamı Mustafa Çıtak, AKP haricindeki siyasi partilerin köyde siyasi çalışma yürütmesine izin vermedi. İmam, Çitli Köyü’nde vatandaşlarla görüşerek; İyi Parti’nin broşürlerini veren Çorum Milletvekili Adayı Avukatı Mehmet Fatih Aslan ve ekibini önce camiden, sonra da köyden çıkarmaya çalıştı.


“Caminin imamı tarafından kapı dışarı edildik”

Odatv’nin haberine göre; İyi Parti’liler tarafından devlet memuru olduğu ve 657’ye tabi olduğu hatırlatılan imam Mustafa Çıtak’ın, “657 beni bağlamaz. Biz ‘Reis’i destekliyoruz. Onun haricinde kimse bu avludan içeri giremez” diye bağırdığı belirtildi.

Çıtak’ın, broşürleri alan köylüleri de azarlayarak tehditler savurduğu ifade edildi. İmamın, bağırma ve hitap şeklinden çekinen Çitli köyü sakinlerinin, ellerinde bulunan broşürleri yerlere attığı belirtildi.

imam iyi parti camiden kovdu çorum mecitözü çitli köyü

İmamın sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalan İyi Parti’liler olayı şöyle anlattılar:

“Partinin gençlik kollarında görevli bayanlar ve biz, camiden çıkan bayanlara broşür ve partinin promosyonu olan sabunları ikram ederken caminin imamı tarafından kapı dışarı edildik.

Cami imamı, ‘Buraya AK Parti’lilerden başkası giremez’ diyerek bağırdı ve derhal bulunduğumuz yeri terk etmemizi söyledi. Sinirden kendinden geçmiş bir halde, cemaate de bağırmaya başladı, ‘Ellerinizdekileri derhal yere atın ya da kimden aldınız ise geri verin’ diye emirler yağdırdı.

Bu sert tepki karşısında şaşkına dönen cemaat, ellerindekileri parti görevlilerine geri teslim ettiler. İmam Mustafa Çıtak, ‘657 beni bağlamaz. Biz Reis’i destekliyoruz. Onun haricinde kimse bu avludan içeri giremez’ şeklinde bağırıp, ‘derhal cami etrafını ve köyü terk etmemiz gerektiğini’ söyledi.”


“Siyasi partilerin Çitli Köyü’ne giriş izni alması mı gerekiyor?”

Olayın yakışık almadığını, bir din adamının bu tür davranışının insanlıkla bağdaşmadığını dile getiren partililer, sözlerini şöyle sürdürdüler:

“Kamuoyu adına soruyoruz.

İmamlar 657’ye tabi devlet memuru değil mi? AKP harici siyasi partilerin Çitli Köyü’ne giriş izni alması mı gerekiyor?

İmamın bu davranışı yasalara uygun mu? Uygun ise, köylülere ve köye gelen insanlara saldırma hakkını nereden ve hangi güçten alıyor? Yok İmamın 657 devlet memurluğu yasasına tabi ise, yetkililer imam hakkında nasıl bir girişimde bulundular? Ya da bu tür davranışın gereğini kim nasıl soracak?”

imam iyi parti camiden kovdu çorum mecitözü çitli köyü

“İmamı önce Allah’a sonra Diyanet’e havale ediyoruz” diyen ve Diyanet İşleri’ne bağlı çalışan bir kurumun, vatandaşa bu kadar net bir fikri taciz uygulamasına anlam veremeyen partililer, olay yerini sessizce terk ettiler.


Partililer Çitli’yi terk ederken, imamın ise partililerin arkasından bağırmaya devam ettiği belirtildi.

Meral Akşener’den Binali Yıldırım’a: Gereğini yap boş konuşma


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.