Kağıt havlu peçete kullanımı bakteri bulaşma riskini yüzde 77 engelliyor!

Eller üzerinde bulunan mikroorganizma sayısı bir santimetrekarede 100 ile 1000 arasında değişiyor. Gün içerisinde hijyen sağlamak adına ellerimizi sık sık yıkıyoruz. Ancak ellerimizi yıkamak kadar önemli olan kurulama işlemini çoğu zaman göz ardı edebiliyoruz. Kağıt havlu peçete kullanımı bakteri bulaşma riskini yüzde 77 engelliyor!

Kağıt havlu peçete kullanımı bakteri bulaşma riskini yüzde 77 engelliyor!

Tek kullanımlık kağıt havlu peçete ile kurulama işlemini gerçekleştirmek hijyen sağlamada en önemli noktalar arasında bulunuyor. Ev dışı tüketim sektörüne yönelik çalışmalar yürüten EP Akademi, özellikle toplu kullanımın bulunduğu alanlarda kağıt havlu peçete kullanımının gerekliliğine vurgu yapıyor.

Elleri yıkamak bakterilerin bulaşmasının önüne geçerken, yıkadıktan sonra kullanılan kurutma yöntemi de el hijyeninin tamamlayıcısı oluyor. Kurulama yönteminin nasıl olduğu ise doğrudan sağlığı etkileyebiliyor.


Ev dışı tüketim sektörüne yönelik düzey eğitim, denetim, danışmanlık ve teknik destek hizmetleri sunan EP Akademi, ellerde tam hijyenin sağlanması için kurulamanın tek kullanımlık kağıt havlularla yapılmasının önemine dikkat çekiyor.

Eller üzerinde bulunan mikroorganizma sayısı bir santimetrekarede 100 ile 1000 arasında değiştiğini belirten EP Akademi yetkilileri, bu mikroorganizmalar bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkarttığına vurgu yapıyor.

Tüketicilerin yüzde 80’i ev dışında kağıt havlu peçete tercih ediyor

İpsos tarafından yapılan araştırmanın sonucunda dışarıda yemek yiyen tüketicilerin yüzde 80’inin ellerini yıkadıktan sonra kağıt havlu peçete ile kurulamayı tercih ettiklerini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre; 100 kişiden 95’i ise bir işletmenin kalitesini tuvalet hijyenine bağdaştırıyor.

Kağıt havlu peçeteler bakteri bulaşma riskini yüzde 77 engelliyor


Yapılan araştırmalar, ev dışı noktalarda kullanılan elektrikli kurutucuların, parmaklarda ve avuç içlerinde bakteri artışına neden olduğunu gösteriyor. El kurutma makineleri parmaklarda yüzde 40 ile yüzde 190, avuç içlerinde ise yüzde 15 ile yüzde 250 oranında bakteri artışına neden oluyor. Makinelerde bulunan hava akımı sebebiyle ise bakteriler 2 metreye kadar yayılabiliyor. Özellikle ev dışındaki alanlarda kullanıcıların öncelikli tercihi olan tek kullanımlık kağıt havlular, bakterilerin bulaşma riskini yüzde 77 oranında engelliyor. Elleri yıkadıktan sonra yine kâğıt havlu peçete yardımı ile musluğu kapatmak da hijyen sağlıyor.

Kuaför ve berberlerdeki gizli tehlike!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.