Tecavüze uğrayan çocuk bir gün polis olup adalet ararsa

Adalet geç de olsa yerini buldu. 2 yıl boyunca tecavüze uğrayan kız çocuğu, polis oldu ve tecavüzcüsünü demir parmaklıkların arkasına gönderdi.

Tecavüze uğrayan çocuk bir gün polis olup adalet ararsa...
Tecavüze uğrayan çocuk bir gün polis olup adalet ararsa…

Tabata, Brezilyalı bir kız çocuğu. Henüz 9 yaşında. Babasıyla kısa sürede sıkı arkadaş olan Fabricio, küçük kızın hayatını karartıyor. Hem de 2 yıl boyunca…

Fotoğrafçılık yapan Fabricio, 32 yaşında ve evli. Tabata’nın ailesiyle yakınlaştıktan sonra birlikte geçirdikleri süre giderek artıyor. Tabata’nın ne zaman yalnız kaldığını öğreniyor ve küçük kızı her yalnız kalışında taciz etmeye başlıyor.


Ne yapacağını bilemeyen Tabata, uğradığı tacizi ailesine anlatmak istese de, babasının sinirli yapısından dolayı başını belaya sokabileceğinden korkuyor ve susuyor.

Fabricio’nun tacizleri sistematik bir hale geliyor. Tecavüze uğrayan Tabata’yı bu kez de annesinin hastalığı susturuyor.

Babasının Fabricio’nun karısıyla yasak aşk yaşadığı ortaya çıktığında, Tabata’da kabusundan kurtulmuş oluyor. Ancak yaşadıklarını bir türlü unutamıyor.

Tabata 16 yaşına geldiğinde, annesi uğradığı tacizden haberdar olur. Tabata ise annesinden Fabricio’nun birçok kız çocuğunu taciz ettiğini öğrenir.

Uğradığı tecavüzden 7 yıl sonra cesaretini toplayıp polise giden Tabata, yaşadıklarını polise bildirir. İstediği sonuçları bir türlü alamaz. Şikayetçi olmak için geç kaldığı bahanesi önüne konur.


Yaşadığı tecavüz ve adaletsizliğin ardından polis olmaya karar veren Tabata, polis akademisini kazanır

24 yaşına gelen ve akademiyi bitirmek üzere olan genç kadın hayatındaki dönüm noktalarından biri, aldığı özel görev olur.

Özel görevi, nehir kıyısında bir evde saklandığı tespit edilen, hakkında yakalama kararı çıkmış olan Fabricio’yu tutuklayıp demir parmaklıklar arkasına göndermektir.

Tabata, arkadaşının tutukladığı Fabricio’yu bizzat demir parmaklıklar arkasına gönderir. Uzun ve çileli yılların ardından adaleti kendi elleriyle yerine getirir.

Adalet geç de olsa yerine gelmiş gibi görünse de, Fabricio 1 yıl hapis yatar ve ardından iyi halden serbest bırakılır.

Tabata, yaşadığı taciz ve tecavüzlerin ardından içine kapanan, bedeninden utanan ve cinsellikten korkan bir kişiye dönüştüğünü belirtiyor.


Yaşadığı trajediyi anlatarak aileleri bilinçlendirme gayesinde olan genç kadın, ailelerin çocuklarını yakından takip etmelerini, onları dinlemelerini ve söylediklerine inanmalarını tavsiye ediyor.

Güvenli bağlanma nedir? Güven duygusu anne karnında başlıyor


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.