Astroloji: 27 Temmuz Kanlı Ay Tutulması – Merkür Retro etkileri

Astroloji: 27 Temmuz 2018 Kanlı Ay Tutulması… Merkür Retro etkileri nasıl olacak? Merkür, Aslan burcunda geri harekete başlıyor. Öz eleştiri ve iç gözlem zamanı..

Astroloji: 27 Temmuz Kanlı Ay Tutulması: Merkür retro etkileri
Astroloji: 27 Temmuz Kanlı Ay Tutulması: Merkür retro etkileri

Merkür, 27 Temmuz itibariyle Aslan burcunda geri harekete başlıyor. Aynı gün Kanlı Ay Tutulması gerçekleşecek. Retro alana 7 Temmuz itibariyle giriş yapan Merkür, 20 Ağustos itibariyle ileri harekete başlayacak ve Retro alanı 2-3 Eylül itibariyle terk ediyor olacak.

Retro süreçler; iç gözlem yapmak ve geçmişe dönüp özeleştiri yapma zamanlarıdır. Herkes yükselenine göre belli alanda bu geri dönüşleri deneyimlemek ile yükümlüdür. Aslan burcunda geri gitmesi ise; ego, gurur, yaratıcılık, aşk, flört, çocuklar veya maddi alanda riskli hareketler ile ilgili bazı durumlara dikkat çekebileceğini göstermekte.


Merkür Retro, Kanlı Ay Tutulması’ndan önce gerçekleşiyor

An haritasını incelediğimizde; bu Geri Gidiş’in tam da Kova burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması’ndan önce gerçekleştiğini görüyoruz. Bu da şu demek:

6 ay boyunca ruhsal anlamda yaşayacağınız deneyimler, geçmişte yaşadığınız ego, gurur, aşk, sadakat, çocuk, yaratıcılık vb konularla ilgili iletişim tarzınız, fikirleriniz, yaratıcılığınız ile ilgili olacaktır.

Bu konuda doğru bir iç gözlem ile konuşma tarzınızı, iletişiminizi, veya fikirlerinizi dile getirmek, netleştirmek size yol gösterebilir.

Tutulma haritasında açısız olması ise, bu alanda biraz zorlanabileceğinizi, fikirlerinizi dile getirirken doğru araçlar veya yollar bulmakta sıkıntı çekebileceğinize işaret ediyor.

Merkür’ün konumu itibariyle, tepe noktasına olan zorlu açısı; kariyer vasıtasıyla elde ettiğiniz gelirler ve kazançlar konusunda herkesten gizlediğiniz bir takım düşünceler veya fikirler olduğunu; fakat bunu dile getirmekte zorluk çektiğinizi gösteriyor.

Özellikle de üzerinizde aile, ev, yuva / kariyer, mesleki alanlarla ilgili birtakım konular nedeniyle baskı ve stres hissedebilirsiniz. Dile gelmekte zorlanmanızın bir diğer nedeni ise; sabit fikirleriniz, sabit korkularınız, sabit endişeleriniz olabilir.

Astroloji: Merkür Retro etkileri
Astroloji: Merkür Retro etkileri

Merkür Retro sürecinde genel anlamda:

• Maddi alanda kayıpların önüne nasıl geçerim?

• Eksiyi artıya nasıl çeviririm? Hesabımı yapmayı nasıl öğrenebilirim?

• Riskli atılımlarla kazançlarımı artırabilir miyim?

• Para kazanmak için nasıl daha yaratıcı fikirler, çözümler oluşturabilirim?

• Sosyal çevrem veya katıldığım etkinlikler benim parayı yönetmemde yanlış kararlar almama mı neden oluyor?


• Uzun vadeli planlarımı gerçekleştirmek için nasıl daha fazla para kazanabilirim?

• İçimdeki çocukla nasıl daha iyi iletişime geçebilirim?  (Çocuklarınız varsa,.) Onlarla nasıl daha iyi iletişim kurabilirim?

• Çocuk sahibi olmak ile ilgili fikirlerim konusunda ne yapmalıyım? Nasıl hareket etmeliyim?

• Aşk, flört, sadakat bunlar bana neyi ifade ediyor, bu alanda neyi yanlış yapıyorum?

Bunun gibi soruların cevaplarını arıyor olabilirsiniz. Bunu yaparken de gökyüzünde aynı zamanda Mars, Satürn, Neptün ve Pluto’nun da geri harekette olduğunu unutmamakta fayda var.

Aksiyon alma biçiminiz, girişimleriniz, savunma ve savaşma beceriniz, kurallarınız, görevleriniz, hayalleriniz, idealleriniz, ve değiştirmekle yükümlü olduğunuz sorumluluklarınız ile ilgili gözlemleri halihazırda yapıyorsunuz.

Merkür Retro 1 ay sürecek

Yaklaşık bir aylık bu süreçte, Merkür Retro kurbanı olmayın. Olası gecikmeler, ertelemelere karşı, özellikle öfkenizi yönetmeli; erkek figürlerle tartışmaktan kaçınmalı, ani ve fevri hareket etmemelisiniz.

Otorite sorun yaratabilir

Üst yönetim, otorite veya baba gibi figürler sizin için problem yaratabilir, kendinizi engellenmiş hissettirebilir, özgürlüğünüzü kısıtlamaya çalışabilir. Gelmeyen haberler, geciken evraklar, kaybolan belgeler, sorunlu seyahatler sizin sinirinizi daha da gerebilir.

Risk almadan hareket etmeye çalışın

Mars’ın Uranüs’e olan açısı ise; ciddi bir uyarı niteliğinde. Yıkma, yakma, yok etme enerjisi gökyüzünde oldukça yoğun. Cüretkar hareketlerden kaçının. Kazalara, tehlikelere , risklere açık bir dönem. Sabırlı ve politik olmak; isteğinizi saygı çerçevesinde dile getirmek, risk almadan hareket etmeye çalışmak size daha çok şey kazandırabilir.

Değişimler, para ve ilişkilerde kolaylıklar

Bu süreç aynı zamanda, Pluto’nun desteğiyle,  toplum önündeki statünüz, pozisyonunuz veya kariyeriniz ile ilgili bir değişim içine girebileceğinizi de göstermekte. Bu alanda belki revize etmeniz veya değiştirmeniz gereken bir yön, yol veya tarz olabilir. Kendinizi daha iyi ifade edebileceğiniz bir alan yaratabilirsiniz. Venus ile olan açısı ise; para ve ilişkiler alanında bir takım kolaylıklar getirebilir hayatınıza.

Genel anlamda şunu bilmelisiniz ki, sizin şapkanızı önünüze koymanız gereken durumlar, zaten şu aralar hayatınızda bir şekilde varlığını göstermekte. Özellikle 7 – 8 Temmuz civarında yaşadığınız önemli bir olay, size bu Merkür retrosunun ana konusu hakkında aslında ışık tutmaya yetecektir.

Düşünün, ne yaşadınız? Ne duydunuz? Bu konuyla ilgili hangi fikirler, düşünceler sizin 3 haftadan beri zihninizin  arka planında dönüp duruyor?


Bu alana ışık tutmanız, neler yapabileceğinizi keşfetmeniz, gerekirse başkalarıyla paylaşarak çözüm yolu yaratmanız , varsa hatalı bakış açınızı düzeltmeniz, sizin 2 Eylül‘den sonra, daha rahat hareket etmenizi sağlayacak, ilerlediğiniz yolda ilk adımları ise 20 Ağustos’tan sonra atmanıza  yardımcı olacaktır. (Yazar: Astrolog Zeynep Özyörük)

“Kanlı Ay Tutulması” Türkiye’den saat kaçta izlenecek?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.