Bodrum Müzik Festivali 2018 programı

Bodrum Müzik Festivali, 4-8 Ağustos tarihleri arasında Doğuş Grubu’nun kurucu sponsorluğunda; DenizBank, fizy, Audi, D-Marin ve TV+’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek.

Bodrum Müzik Festivali 2018 programı

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen, Türkiye ve dünyadan ünlü sanatçıları ağırlayarak küresel bir festivale dönüşme yolunda emin adımlarla ilerleyen organizasyonda, müzikseverleri beş gün boyunca sürecek yoğun ve keyifli bir program bekliyor.

Bodrum Müzik Festivali, 2005 yılından bu yana Türkiye ve dünyanın seçkin orkestra, topluluk ve solistlerini Bodrum’da bir araya getiriyor.

Festival kapsamında, bu yıl 4-8 Ağustos tarihleri arasında, Bodrum’un simgeleşmiş mekânlarında, ülkemizin adını yurtdışında başarıyla duyurmuş yıldız sanatçı ve toplulukların vereceği konserlerle birlikte, sinema gösterimleri ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turlar da bulunacak.


Bodrum’un eşsiz doğasıyla bütünleşen ve klasik müzik etrafında şekillenen renkli programıyla şehrin kültürel yapısının gelişmesine katkı sunan festival, 14 yıldır farklı disiplinlerden pek çok deneyimi müzikseverlere sunarak büyük bir izleyici kitlesine de ulaştı; geçtiğimiz yıl ise tüm Bodrum yarımadasına yayılan bir destinasyon festivali haline dönüştü.

Festival programı; geçmiş yıllardan kazanılan bilgi birikiminin, her yıl daha güçlü bir biçimde müzikseverlere sunulması anlayışıyla şekillendirildi. Bu yıl festivalin ilkleri arasında, Fazıl Say’ın Güz Şarkıları albümünün seslendirileceği ve tamamıyla Philip Glass’a adanmış bir program ile yeni neslin yıldız piyanisti Víkingur Ólafsson’ın konuk edileceği Gece Konserleri dikkat çekiyor. Ayrıca yıldızı parlayan genç sanatçıların yer alacağı Gün Batımı Konserleri de yine ilkler arasında yer alıyor.

Bodrum Müzik Festivali bu yıl ayrıca, İstanbul Müzik Festivali ile iş birliğine giderek, piyanist Gülsin Onay ve film yönetmeni Murathan Özbek’in yer aldığı “Yolda” adlı çok disiplinli projeye de imza atıyor.

Bodrum Müzik Festivali beş gün boyunca, Fazıl Say, Gülsin Onay, Murat Karahan, Christina Pluhar, Lauren Fagan, Alina Pogostkina, Víkingur Ólafsson ve Avi Avital gibi yıldızların yanı sıra; Sevil Ulucan, Hillel Zori, İbrahim Yazıcı, Erman Türkili, Çağ Erçağ, Gülru Ensari, Dorukhan Doruk, Camille Thomas ve Veriko Çumburidze gibi virtüözleri de müzikseverlerle buluşturacak. Festival ayrıca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, L’Arpeggiata, Olten Quartet ve LUDWIG Orkestrası gibi topluluklara da ev sahipliği yapacak.

Bodrum gibi kültürel açıdan büyük önem taşıyan bir yarımadayı, sanat rotasının önemli bir merkezi haline getirmeyi amaçlayan festival, bu yıl da kurucu marka olan Doğuş Grubu başta olmak üzere; DenizBank, fizy, Audi, D-Marin’in desteği ve TV+, The Marmara Bodrum, Zubizu, NTV ve Radyo Voyage’ın katkıları ile kapılarını müzik tutkunlarına açacak. Avrupa Festivaller Birliği üyesi olan Bodrum Müzik Festivali’nin bilet gelirlerinin tamamı, kuruluşundan bu yana çeşitli vakıf ve derneklere bağış olarak aktarılıyor.

Bodrum’un her köşesinden müzik sesleri yükselecek

Festival, Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşecek Sabah Konserleri, D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro’da Gün Batımı Konserleri, D-Marin Turgutreis’teki Akşam Konserleri, The Marmara Bodrum’dakiGece Konserleri, Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nde rehberli turlar ve konserler ile birlikte Cinemarine Açıkhava Sineması’ndaki film gösterimleriyle Bodrum’a yayılmayı hedefliyor.


Gün doğumundan gece yarısına kadar sürecek festivalde, 5 gün boyunca klasik müzik konserleri, söyleşiler ve film gösterimleriyle birlikte Bodrum, sanatsal açıdan renkli bir hafta yaşayacak.

Festival kapsamında uluslararası müzik kariyeriyle tanınan, dünyanın en önemli orkestraları ve şefleriyle birbirinden başarılı konserlere imza atan, özellikle de Ahmed Adnan Saygun yapıtlarının dünyaya tanıtılmasında öncülük eden piyanist Gülsin Onay’a “Onur Ödülü” takdim edilecek.

Sanata Bi Yer Sergisi

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın 11 yıldır ana sponsorluğunu yürüten ve bu yıl Türkiye’de ilk kez Ara Güler Müzesi’ni sanatseverlerle buluşturacak olan Doğuş Grubu’nun; duvarlarda, mekanlarda ve boşluklarda 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer, şimdi Bodrum Müzik Festivali kapsamında çeşitli noktalarda sanata alan açıyor. “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında D-Marin Turgutreis Marina’da sergilenecek. Sergi, festival boyunca ilham almak ve gençleri desteklemek isteyen sanatseverleri bekliyor.

Ara Güler Sergisi

Türkiye’de kültür ve sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, fotoğraf dünyasının duayenlerinden Ara Güler’in sanatçı kimliğini ve eserlerini gelecek nesillere taşımak amacıyla arşivi ve müzesi için bir iş birliği yapıyor. Bu yılın ikinci yarısında Doğuş Grubu tarafından Bomontiada’da açılması planlanan Ara Güler Müzesi’nin bir yansıması olarak Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi koleksiyonundan farklı dönemlere ait Bodrum temalı bir fotoğraf seçkisi 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında The Marmara Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.

Festival Biletleri

mobilet.com ve mobilet iOS uygulaması üzerinden alınabilecek festival biletleri, genel satış öncesinde DenizBank müşterilerine özel olarak iki gün boyunca ön satışta olacak.


Tüm bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.

Sokak Festivali programı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.