Seyahat sağlık sigortası nedir? Vize sigortası nasıl alınır?

Seyahate çıkma amacınız ne olursa olsun, yurt içinde ya da yurt dışında başınıza gelebilecek aksilikler çözümsüz değildir. Seyahate çıkmadan önce faydalanacağınız seyahat sağlık sigortası, güvenli ve rahat bir seyahat deneyimi yaşamanızı sağlar.

Seyahat sağlık sigortası nedir? Vize sigortası Nasıl alınır?

Hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatleriniz sırasında karşılaşabileceğiniz kaza, hastalık, kayıp ve çalıntı eşyalar ya da yaşayabileceğiniz herhangi bir olumsuz durumda gerçekleşecek hukuki süreçlerle ilgili sizi koruyacak ve güvence altına alacak olan Seyahat Sağlık Sigortası hakkında bilmek isteyeceğiniz her şeyi, Türkiye’nin en büyük bilet satış ve dağıtım organizasyonu Biletall.com derledi.

Seyahat Sağlık Sigortası nedir?

Kısaca ve anlaşılır şekilde tanımlamak gerekirse seyahat sigortası; sigortalı olan kişinin seyahati sırasında karşılaşabileceği kaza, hastalık, yaralanma, kayıp gibi riskleri, belirlemiş olduğu zaman dilimi içinde seçilmiş limitler ile kapsamı altına alan bir sigorta poliçesidir. Özellikle Avrupa seyahatleriniz için almanız gereken vizenin ön koşulu olması sebebiyle “Vize sigortası” olarak da bilinir.


Seyahat Sağlık Sigortası amacı nedir?

Örneklendirmek gerekirse turist olarak gittiğiniz bir lokasyonda hırsızların hedefi oldunuz ve cüzdanınız çalındı. Ya da geçirdiğiniz bir kaza sonucu hastaneye yattınız. Bu noktada uğramış olduğunuz maddi kayıpları karşılaması yönüyle, seyahat sağlık sigortası oldukça faydalı bir poliçedir.

Seyahat sağlık sigortası nedir? Nasıl alınır?

Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmak zorunlu mu?

Seyahat Sağlık Sigortası günümüzde yurt içinde isteğe bağlı olmakla birlikte, yurt dışında başınıza gelebilecek kaza veya hastalık gibi durumlardan korunmanız için gözetilen başlıca noktadır ve yurt dışı vize başvurularında pek çok konsolosluk tarafından zorunlu tutulan bir sigortadır.

Geçerlilik

Seyahat Sağlık Sigortası’nın geçerli olabilmesi için sigortanın seyahate çıkmadan önce yaptırılmış olması gerekmektedir. Seyahatiniz sona erdiğinde sigortanız geçerliliğini yitirecektir. Fakat yurt dışı seyahatlerinizde sigortanızı yıllık olarak yaptırmayı tercih ederseniz, aynı yıl içerisinde birden fazla kez yurtdışına çıktığınızda, sigortanız her seferinde yeniden devreye girecektir.


Seyahat sağlık sigortası nedir? Nasıl alınır?

Seyahat Sağlık Sigortası püf noktaları:

• Sigortalının daimi ikamet adresi TÜRKİYE olmalıdır.

• Seyahat sigortanızı yaptıracağınız şirketi detaylı biçimde araştırınız ve sigortanızı yaptırdığınızda, şirketinizden mutlaka poliçenizi isteyiniz. Poliçe üzerindeki hasar servisi numarasının sigorta şirketine ait olup olmadığını kontrol ediniz.

• İsteğe bağlı seyahat sigortalarında minimum yaş 6 ay olup, Schengen Vize Sağlık Sigortası 80 yaş, Tüm Dünya Yıllık Seyahat Sigortası 59 yaş ve Tüm Dünya Kısa Süreli Seyahat Sigortası plan seçenekleri 75 yaş ile sınırlıdır. Biletall.com’dan satın alacağınız uçak bileti ya da otel ile birlikte satın alınan poliçelerde ise yaş sınırı bulunmamakta olup, 64 yaş üzeri sigortalılar için bazı teminatlarda muafiyet uygulanmaktadır.


Yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinizde, Biletall’ın sunmuş olduğu geniş teminat seçenekleri ile seyahatinizi güvence altına almak için inceleyebilirsiniz.


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.