Avrupa’da ev satın almadan oturma izni almak mümkün mü?

Yeni bir hayata yelken açmak isteyenler Avrupa ülkelerinden oturma iznine büyük ilgi gösteriyor.

avrupa ev almak oturma izni

Herkes Avrupa’da ev alarak oturma izni almanın mümkün olduğunu düşünürken isteavrupa.com, Avrupa ülkelerinde ev almadan da oturma izni alınabileceğini belirtiyor.

Yurt dışı yatırım danışmanı Bahtiyar Yurtoğlu, “Yüzbinlerce Euro yatırım yapmadan İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde oturma izni alınabiliyor” dedi.


Başka bir ülkede yaşamak veya oturma izni almak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu ülkelerin başında tabii ki Avrupa geliyor. Türk vatandaşlarını 10 yıldır Amerika’da ev sahibi yapan yurtdışı yatırım danışmanı Bahriyar Yurtoğlu şu bilgileri paylaştı:

Yıllardır Türkleri Amerika’nın en güzel bölgelerinde, hayallerindeki evlere sahip olmalarını sağladık. Fakat son zamanlarda sıklıkla “ev satın almadan oturma iznine sahip olmak mümkün olabilir mi?” sorusuyla karşı karşıya geliyoruz. Bu alandaki çalışma ve hizmetlerimizi hızlandırarak artık Avrupa’nın birçok ülkesinde vatandaşlarımıza ev almadan oturma izni almalarını sağlayacağız.

Oturma izni konusunda İspanya ve Yunanistan’a ilgi büyük

Kültür yapısı, turistik yerleri ve coğrafi konumu gibi nedenlerden dolayı İspanya ve Yunanistan, Türklerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında yer alıyor.

Yunanistan‘da 250.000 Euro değerinde, İspanya‘da ise 500.000 Euro değerinde ev satın alarak kazanılan oturma izni uygulamasının (Gold Vizenin) aksine; bu iki ülkede ev satın almanıza gerek kalmadan, oturma vizesi alabilirsiniz.

Avrupa’da oturma izni nasıl avantajlar sağlıyor?

Avrupa’da oturma izni olması, sadece Türkiye dışında yaşama imkanının önünü açmakla kalmıyor; birçok avantajı da beraberinde getiriyor.

Örneğin Avrupa ülkelerine giriş için zorunlu olan Schengen Vizesi konusunda büyük kolaylık getiriyor. Ayrıca yurtdışı çıkış pulu gibi ödenmesi zorunlu bazı harçlardan muaf oluyorsunuz Avrupa ülkelerine girişinizde.

Bunların yanında oturma izni alınan ülkenin vatandaşlarının yararlandığı birçok yerel fırsat ve haktan da yararlanabiliyorsunuz.

Oturma izni ve vize muafiyeti veren ülkeler listesi:

İspanya

İspanyol hükümeti krizin etkilerini silmek için yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmenin yollarını arıyor. Bu bağlamda yabancı yatırımcıya oturma izni veren yasa devreye girdi. Buna göre, İspanya’dan 160 bin euroluk gayrimenkul satın alan yabancı oturum iznini de cebine koyacak. İspanya’dan konut alacaklar hem yatırım yapacak hem de vizesiz seyahat hakkına kavuşabilecek.

Portekiz

AB ülkeleri arasında işsizlik oranında en yüksek üçüncü ülke olan Portekiz, krizden kurtulmak için yabancıya oturma izni vermeye kararı aldı. Portekiz hükümeti, en az 500 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancıya bu izni veriyor. Ayrıca ülkede en az 10 kişinin istihdamının sağlanacağı bir iş kuran yabancıya da oturma izni veriliyor. Bir AB ülkesi olarak Portekiz’den ev alınarak vizesiz dolaşım imkanına erişilebiliyor.


Letonya

Bir Baltık ülkesi olan Letonya, 2010 yılında kabul edilen kanunla sınırları içinde kırsal kesimden en az 71 bin 500 euroya, büyükşehirlerden de en az 143 bin euro değerinde ev alan yabancı yatırımcıya sunduğu olanaklarla adından söz ettiriyor. Avrupa Birliği ülkesi olan Letonya’dan belirlenen fiyat kıstasına göre ev alan yabancılar, AB üyesi ülkeler arasında dolaşım iznini de kazanmış oluyor.

İrlanda

Ülkenin oturma izni vermek için aradığı kriter ise 400 bin euroluk bir mülk alımı yapılması.

Makedonya

Makedonya ise 40 bin euro değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılara bir yıllık oturma izni veriyor. Ülke bununla da kalmıyor, 400 bin euro değerinde yatırım yapan iş adamlarına da vatandaşlık hakkı veriyor.

Yunanistan

Yunanistan ise 250 bin euronun üstünde bir değere sahip olan gayrimenkul alımlarında 5 yıl oturum izni verecek. İzin her 5 yılda bir ise yenilenecek. Çalışma iznini kapsamayan bu hak kapsamında vize derdi de ortadan kaldırılacak.

Ukrayna

Ukrayna, ülkesindeki açacağınız şirket hesabınızda 100 bin dolar varsa sınırsız oturum izni veriyor. Ülkeye vizesis giriş de yapabiliyorsunuz.

Almanya

Almanya 250 bin euro sermayeli bir iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı veririm sonrasında da vatandaşı olma imkanını sağlıyor.

ABD

Ülkede 1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar civarında yatırım yapan girişimcilere süresiz oturum hakkı. 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.

Kanada

400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin dolar da bankada parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.

Dominik Cumhuriyeti

100 bin dolarlık yatırım yapıp vatandaşlık alabilirsiniz, eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolarlık yatırım yapmasını mecburi.

Uruguay


Uruguay’da vatandaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 1200 dolar aylık kazancı olanlara. 3 yıllık geçici oturum izni, 3 yıl sonunda da vatandaşlık hakkına sahip oluyorsunuz.

Avrupa turu: Arabayla gezilecek en güzel ülkeler


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.